Νίκος
Καραγιάννης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την εργολαβία που ολοκληρώνει τον οδικό άξονα Τρίκαλα-Πύλη. Στις 11 Απριλίου στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής με την ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ, μέλος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με προσφερόμενο ποσό 14,3 εκατ. ευρώ.  Συγκεκριμένα το έργο αφορά στο τμήμα της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας από το κυκλικό κόμβο του Μύλου Τσαγκάδα έως τη γέφυρα του Καραβόπορου. Αναθέτουσα Αρχή είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το αρχικό κόστος του έργου είναι 22,24 εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 17,93 εκατ.ευρώ). Θα  πρέπει να σημειώσουμε ότι τ έργο χρειάστηκε να επαναδημοπρατηθεί καθώς είχε προηγηθεί μια πρώτη δημοπράτηση του έργου στις 27 Απριλίου 2020 η οποία δεν προχώρησε λόγω δικαστικών εμπλοκών.

Με την εργολαβία αυτή ολοκληρώνεται η σύνδεση της πόλης των Τρικάλων με την Πύλη και τον ορεινό όγκο του νομού. Πλέον θα υπάρχει ένας αναβαθμισμένος οδικός άξονας 36χλμ με χαρακτηριστικά δρόμου ταχείας κυκλοφορίας.

Η διάρκεια της σύμβασης είναι 30 μήνες από την υπογραφή της. Εφόσον δεν έχουμε καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια των έργων τότε το έργο θα μπορεί να ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο του 2024. Το έργο χρηματοδοτείται από το Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014 – 2020, από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με συγχρηματοδότηση 80 % από το Ε.Τ.Π.Α..

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Τεχνικό αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή τμήματος της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας και συγκεκριμένα του οδικού τμήματος από τον ισόπεδο κόμβο με την περιφερειακή οδό Τρικάλων έως και τον ισόπεδο κόμβο προς Δροσερό. Το συνολικό μήκος αρτηρίας είναι περίπου 1.3Km, του παράπλευρου οδικού δικτύου, διπλής κατεύθυνσης, περί τα 2,35km (δεξιά και αριστερά της αρτηρίας).

Ειδικότερα, προβλέπεται:

— η κατασκευή κύριας αρτηρίας μήκους 1,3km περίπου,

— η κατασκευή τεχνικών έργων (γεφυρών) διέλευσης του Πηνειού, μήκους 143,10m, για την αρτηρία και τον βόρειο παράπλευρο,

— η κατασκευή παράπλευρου δικτύου δεξιά κατά την φορά χιλιομέτρησης μήκους 1,35km,

— η κατασκευή παράπλευρου δικτύου αριστερά κατά τη φορά χιλιομέτρησης, μήκους 1,00km περίπου,

— η κατασκευή ισόπεδου κόμβου στη θέση Καραβοπόρου (μορφής «σταυρού»),

— η προσαρμογή της αρτηρίας στους υφιστάμενους κόμβους, με κατάλληλη διαμόρφωσή τους (διεύρυνσή τους), για την εξασφάλιση τής ορθής λειτουργίας της κυκλοφορίας.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV