Νίκος
Καραγιάννης

Εκδόθηκε το ΦΕΚ με το οποίο 600 φορείς του Δημοσίου θα αποκτήσουν διοικήσεις με τον νέο νόμο 5062/2023 του υπουργείου Εσωτερικών “Επιλογή Διοικήσεων των Φορέων του Δημοσίου και Ενίσχυση της Αποτελεσματικότητάς τους”.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται πάνω από 600 θέσεις Προέδρων, Αντιπροέδρων, Διοικητών, Αναπληρωτών Διοικητών, Υποδιοικητών, Διευθυνόντων και Εντεταλμένων Συμβούλων σε φορείς του Δημοσίου Τομέα, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.

Μέσα στους 600 φορείς του Δημοσίου συμπεριλαμβάνονται και οι ΔΕΚΟ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Πιο αναλυτικά είναι οι:

Ελληνικό Μετρό Α.Ε., ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε., Εταιρεία Προδιαγραφών Τιμολόγησης Τεχνικών Έργων και Μελετών, Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ), Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. (ΟΑΚ), Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ), Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), Εθνικός Οργανισμός Συντονισμού Πτήσεων (ΕΟΣΠ) Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Δικαιωμάτων Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου Α.Ε.

Το ίδιο ισχύει για τους Οργανισμούς Λιμένων: Ελευσίνας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών, Ραφήνας, Εύβοιας.

Η επιλογή των νέων διοικήσεων θα γίνεται βασει των επαγγελματικών προσόντων τους, δηλαδή τα ακαδημαϊκά προσόντα και την επαγγελματική τους εμπειρία. Θα υπάρχει επίσης και τεστ δεξιοτήτων. Οι νέοι επικεφαλής θα αξιολογούνται ετησίως και βάει της αξιολόγησης (και των επιδόσεων) θα παραμένουν ή θα απομακρύνονται από τις θέσεις τους.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV