Connect with us

Επικαιρότητα

Χατζηδάκης εφ’ολης της ύλης για σιδηρόδρομο, αστικές συγκοινωνίες, μετρό και αεροδρόμιο στο Καστέλι

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τους τομείς δραστηριότητας και τις προτεραιότητες του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μίλησε σήμερα το πρωί, ο ΥΠΑΝΥΠ Κωστής Χατζηδάκης , στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3.

Για τον ΟΣΕ και την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:
«Υπάρχουν δύο χωριστά πράγματα. Ένα πράγμα είναι το δίκτυο, ένα άλλο πράγμα είναι τα τρένα.  Το δίκτυο είναι ο ΟΣΕ,  τα δίκτυα αυτά στην Ευρώπη είναι κρατικά γιατί από τη φύση τους είναι μονοπωλιακά αλλά κυρίως γιατί είναι ζημιογόνα, άρα κανείς δεν θέλει να τα πάρει. Εμείς έχουμε υποχρέωση να κάνουμε τον εκσυγχρονισμό του δικτύου, τουλάχιστον να τελειώσει το Πάτρα –Αθήνα – Θεσσαλονίκη …όταν ολοκληρωθεί, τουλάχιστον θα είναι σύγχρονη βασική σιδηροδρομική γραμμή. Πρέπει να τελειώσει για να είναι όχι μόνο σύγχρονες σιδηροδρομικές μεταφορές αλλά να μπορούν να μπουν και εταιρείες επάνω. Και επίσης πρέπει να είναι προσβάσιμα τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, διότι τα λιμάνια δίνουν δύναμη στον σιδηρόδρομο και ο σιδηρόδρομος δίνει δύναμη στα λιμάνια και αυτό θα κάνει και πιο ελκυστική την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

 

Εμείς κουβεντιάζουμε για αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία όμως θα πρέπει να είναι ελκυστική, θα πρέπει να έχει ξεπεράσει τα όποια νομικά εμπόδια έχει με την Κομισιόν και θα πρέπει να είναι σε τέτοια μορφή που να μην είναι άγονη η προσπάθεια αποκρατικοποίησης. Έχει αντίστοιχες δυσκολίες με την Ολυμπιακή και αυτό που θα ξεκινήσουμε τις επόμενες μέρες είναι να διαμορφώσουμε το πλαίσιο εκείνο που θα επιτρέψει η όποια προσπάθεια να προχωρήσει με επιτυχία. Είμαστε στην φάση του σχεδιασμού και σε αυτό θα κριθούμε από το αποτέλεσμα. Είναι δύσκολη δουλειά αλλά πρέπει να γίνει».

Για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα ταμειακά προβλήματα του ΟΣΥ:
«Η κυβέρνηση είναι τρικομματική, επομένως ο υπουργός πρέπει να εκφράζει τον κοινό παρονομαστή των θέσεων των τριών κομμάτων. Μπορώ να σας πω ότι πράγματι είναι ένα μεγάλο άγχος και για μένα ότι με το καλημέρα βρήκα αυτό το πρόβλημα στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ. Θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.
Από τη μια μεριά πράγματι χρωστάνε διάφοροι δημόσιοι οργανισμοί στα λεωφορεία από οφειλές για μαθητές, για αναπήρους κλπ, από την άλλη πλευρά καταλαβαίνω ότι υπάρχουν διάφορες εκκρεμότητες σε σχέση με την οργανωτική και λειτουργική ανασυγκρότηση της συγκεκριμένης επιχείρησης. Πρέπει λοιπόν να τα δούμε αυτά, αλλά προφανώς δεν μπορεί να αφεθεί να λειτουργεί ανεξέλεγκτα. Όπως επίσης δεν μπορεί και το δημόσιο το ίδιο να χρωστάει στον εαυτό του και να δημιουργεί τέτοια προβλήματα».

Για το ΜΕΤΡΟ Αθήνας και Θεσσαλονίκης και το αεροδρόμιο στο Καστέλλι
«Έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα και βούλησή μας είναι να προχωρήσει απρόσκοπτα το Μετρό της Αθήνας και αντίστοιχα θέλουμε να προχωρήσει χωρίς προσκόμματα και το Μετρό της Θεσσαλονίκης. Το βασικό είναι να «ξεκολλήσουν» ορισμένα κολλημένα έργα…Πρέπει να προχωρήσει το Μετρό της Αθήνας που μέχρι πρότινος  ήταν κολλημένο, να μην έχουμε πρόβλημα στο Μετρό της Θεσσαλονίκης στην κατασκευή, να προχωρήσουμε με το επίσης κολλημένο έργο του αεροδρομίου του Καστελλίου που είναι πολύ μεγάλο φιλόδοξο ΣΔΙΤ, έργο που πρέπει επίσης να προχωρήσει. Να βάλουμε μπροστά τη μηχανή, είναι σαν ένα σταματημένο αυτοκίνητο η ελληνική οικονομία το οποίο πρέπει να το σπρώξουμε λίγο και αν πάρει μπροστά, ξεπερνώντας  την κρίση της εμπιστοσύνης που υπάρχει αυτή την ώρα και εκπλήττοντας ευχάριστα στην συνέχεια θα προχωρήσουμε.Το καλοκαίρι είναι μια πολύ κρίσιμη φάση για αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε στην δουλειά μας».

Επίσης, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης τόνισε μεταξύ άλλων:

“Αυτή την ώρα είμαστε στο επίκεντρο της προσοχής όλου του κόσμου. Πρέπει λοιπόν να φύγουμε από το μάτι του κυκλώνα και για να φύγουμε από αυτό, πρέπει να δουλέψουμε συστηματικά. Να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ρευστότητας και για αυτό δουλέψαμε με την Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων, να κάνουμε ένα άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα για να μην φαινόμαστε Σοβιετική χώρα και αν το πράγμα ξεκινήσει στην συνέχεια θα ‘ρθούν όλα με τη σειρά τους. Αλλά πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί με ενότητα και αποτελεσματικότητα”.

image_pdfimage_print

Επικαιρότητα

Καραμανλής: Τα επόμενα έργα θα είναι σιδηροδρομικά

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Κώστας Καραμανλής

Μέχρι τέλη Δεκεμβρίου θα ανακηρυχθεί ανάδοχος για τη σύνδεση της έκτης προβλήτας του Λιμένα Θεσσαλονίκης με την ΠΑΘΕ ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο Thessaloniki Helexpo Forum για τα έργα υποδομών.

Τα επόμενα έργα θα είναι σιδηροδρομικά

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι η επόμενη γενιά έργων είναι τα σιδηροδρομικά και αναφερόμενος στις συνδυασμένες μεταφορές και τα logistics, τόνισε ότι δεν μπορεί η Θεσσαλονίκη να παίξει το ρόλο που πρέπει να παίξει, εάν το λιμάνι της δεν είναι συνδεδεμένο με το σιδηρόδρομο και με ένα σύγχρονο δρόμο.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα έχουμε ανάδοχο για τη σύνδεση της έκτης προβλήτας με την ΠΑΘΕ, ένα έργο που συζητάμε σε αυτή την πόλη 15 χρόνια και ποτέ δεν ολοκληρώνεται, ένα έργο 70 εκατομμυρίων ευρώ» είπε και πρόσθεσε:

«Επίσης εντός του 2021 ξεκινάει η διαγωνιστική διαδικασία για να συνδεθούν και τα υπολειπόμενα τρία χιλιόμετρα σιδηροδρομικά με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε ότι η χώρα μας έχει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία μέσα στην κρίση αυτή, αφού θα διαχειριστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ περίπου 70 δισ. ευρώ και τόνισε ότι πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα πολύ μεγάλα projects υποδομών και μεταφορών.

Τα εμβληματικά έργα

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε σε μία σειρά από μεγάλα εμβληματικά έργα ύψους περίπου 13 δισ. ευρώ που προχωρά η κυβέρνηση, με πρώτο το Flyover της Θεσσαλονίκης, το οποίο δημοπρατήθηκε πρόσφατα. Αλλά και έργα όπως είναι οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού και του Μετρό της Αθήνας, το βόρειο τμήμα του Ε65 και μια σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις:

Πρώτον, για την οδική ασφάλεια, όπου εντός του μήνα υπογράφεται η δανειακή σύμβαση με την ΕΤΕπ για έργα οδικής ασφάλειας σε πάνω από 7.000 επικίνδυνες θέσεις σε όλη τη χώρα.

Δεύτερον και αυτό όπως επισήμανε καθίσταται επίκαιρο λόγω κλιματικής αλλαγής και καθώς ο Ιανός «επισκέπτεται» τη χώρα, την αντιπλημμυρική προστασία. Επίσης εντός του μήνα, ξεκινά το πρόγραμμα για την υλοποίηση επειγόντων αντιπλημμυρικών έργων κοντά στους αυτοκινητόδρομους. Παράλληλα, υλοποιείται ένα πρόγραμμα 10 έργων, επίσης με τη χρηματοδότηση της ΕΤΕπ. Και τα δύο αυτά προγράμματα έχουν συνολικό ύψος 750 εκ ευρώ, όπως ανέφερε ο κ. Καραμανλής.

Σημείωσε επίσης ότι πριν από μία εβδομάδα δόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, αρκετούς μήνες πριν τη σύμβαση με τη Fraport.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε επίσης στην Πατρών- Πύργου, τον ΒΟΑΚ, τον Ε65, και φυσικά στον ΟΑΣΘ και στο Μετρό Θεσσαλονίκης. Σχολίασε ότι κάποτε πρέπει ορισμένα ζητήματα τεχνοκρατικά να αποπολιτικοποιηθούν και να συμφωνήσουν οι πολιτικές δυνάμεις στους βασικούς άξονες για τα μεγάλα έργα υποδομών, τα οποία δεν είναι μπλε, κόκκινα ή πράσινα, αλλά ανήκουν σε όλους τους Έλληνες.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Καραμανλής: Ξεκινά το πρόγραμμα υλοποίησης έργων αξίας 13 δισ.ευρώ

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα, Ειδήσεις

Στον ρόλο των μεταφορών και των υποδομών ως εργαλείων ανάπτυξης επικεντρώθηκε το ομώνυμο πάνελ του Thessaloniki Helexpo Forum, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης».

Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών: Προσπάθεια για “επιτάχυνση” έργων αξίας 13 δισ.ευρώ

Την ανάδειξη αναδόχου για τη σύνδεση της 6ης προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με την ΠΑΘΕ εντός του Δεκεμβρίου, ενός έργου 70 εκατ.ευρώ, προανήγγειλε από το βήμα του Thessaloniki Helexpo Forum, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, σημειώνοντας επίσης πως εντός του 2021 θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για να συνδεθούν και τα υπoλοιπόμενα 3 σιδηροδρομικά χλμ. με το λιμάνι της πόλης. Τόνισε μάλιστα πως δε νοείται να παίξει τον ρόλο που πρέπει η Θεσσαλονίκη και το λιμάνι της ως gateway port για όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αν δεν είναι συνδεδεμένη με τον σιδηρόδρομο και έναν σύγχρονο δρόμο.

«Είναι αστείο να μιλάμε για τη Θεσσαλονίκη και το λιμάνι της χωρίς σιδηρόδρομο» είπε. Ο κ. Καραμανλής ανέφερε επίσης πως είναι κοινή παραδοχή του τεχνικού κόσμου πως η επόμενη γενιά των έργων θα είναι τα σιδηροδρομικά, καθώς τα μεγάλα οδικά έργα έκλεισαν τον κύκλο τους.

Τέλος τόνισε πως γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να ολοκληρωθούν, να σχεδιασθούν και να αρχίσουν να δημοπρατούνται και να συμβασιοποιούνται μια σειρά μεγάλων, εμβληματικών έργων, περίπου 13 δισ.ευρώ.

Νίκος Παππάς: Απαραίτητη η επιτάχυνση των έργων

Την επιτάχυνση των έργων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανέφερε ο βουλευτής του και Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, κ. Νίκος Παππάς, σημειώνοντας πως η κριτική αφορά κυρίως τα χρονοδιαγράμματα. Τόνισε δε πως το νέο παραγωγικό μοντέλο, για το οποίο γίνεται αυτό τον καιρό μεγάλη συζήτηση, δεν μπορεί παρά να έχει στην «καρδιά» και στη φιλοσοφία του τον άξονα των μεταφορών και των υποδομών.

Γιώργος Αρβανιτίδης: Το 20% του Ταμείου Ανάκαμψης να διοχετευθεί στις υποδομές

Από την πλευρά του ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Αρβανιτίδης, σημείωσε πως υπάρχει στασιμότητα στην εκτέλεση των έργων, ενώ τόνισε πως μέσα στην πανδημία αναδείχθηκε η ανεπάρκεια των δημόσιων υποδομών. Πρότεινε δε το 20% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης να πάει στις δημόσιες και κοινωνικές υποδομές. «Αυτή είναι η ιδανική στιγμή, δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους πόρους» ανέφερε.

Fraport: Έως τα τέλη του 2020 ολοκληρώνονται έργα αξίας 90 εκατ. ευρώ

Το επενδυτικό πρόγραμμα της Fraport στην Ελλάδα παρουσίασε ο κ. Alexander Zinell, CEO της εταιρείας, σημειώνοντας πως στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης υλοποιήθηκαν έργα κόστους 90 εκατ. ευρώ, τα οποία ολοκληρώνονται στο τέλος του έτους. «Το καλοκαίρι παραδόθηκαν τα 11 από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειριζόμαστε. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα παραδοθούν και τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, της Κω και της Σαντορίνης. Για το 2021 υπάρχει αβεβαιότητα, αλλά θα μάθουμε να ζούμε με τον ιό και να ταξιδεύουμε με τα υγειονομικά μέτρα και με ασφάλεια» είπε ακόμη ο κ. Zinell.

Υπέρμαχος της ένταξης σιδηροδρομικών έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Φίλιππος Τσαλίδης, τονίζοντας ότι η εταιρεία μέσα στο 2019 μετακίνησε 20 εκατ. επιβάτες και 1.400.000 τόνους αγαθών. «Έρχονται 5 νέα τρένα στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και το πρώτο από αυτά θα κάνει το παρθενικό εμπορικό του δρομολόγιο στις 25 Μαρτίου του 2021. Παράλληλα, η Θεσσαλονίκη αποκτά μέχρι το τέλος του έτους μια από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις συντήρησης τραίνων στην Ευρώπη» σημείωσε ο κ. Τσαλίδης.

Για την ανάμειξη της πολιτικής στα έργα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, κ. Νίκος Ταχιάος, ο οποίος, κάνοντας λόγο για τον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, είπε πως η εταιρεία θα αναμένει την απόφαση επί της σχετικής αιτήσεως ακυρώσεως που έχει κατατεθεί στο ΣτΕ, ενώ δεσμεύτηκε πως η Αττικό Μετρό δουλεύει για να τελειώσει το έργο το 2023.

Τέλος ο πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, κ. Αθανάσιος Λιάγκος, υπογράμμισε πως το επενδυτικό πρόγραμμα βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος, ενώ εκτός από την 6η προβλήτα, πραγματοποιείται εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού, αναβάθμιση του επιβατικού σταθμού, ενώ θα υπάρξει σύντομα ακτοπλοϊκή σύνδεση με Λήμνο-Χίο-Σάμο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Γεωργιάδης: Προχωρούν οι μεγάλες επενδύσεις παρά την ύφεση

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης

Στη πορεία των επενδύσεων στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 15ο Annual Greek Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι αυτές προχωρούν παρά το “χειρόφρενο” που επέφερε η ύφεση λόγω της πανδημίας. Συγκεκριμένα, ο Υπουργός αναφέρθηκε στο διαγωνισμό για το “Ελ. Βενιζέλος”, τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Ηγουμενίτσας, το διαγωνισμό της ΔΕΠΑ και το Ελληνικό.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Υπουργού είναι τα εξής:

  • Οι επενδύσεις προχωρούν κανονικά με μόνη εξαίρεση το διαγωνισμό για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», ο οποίος σταμάτησε εκ μέρους της Κυβέρνησης διότι κρίθηκε πως η εποχή δεν ήταν κατάλληλη.
  • Ο διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ προχωρά σε πολύ καλό κλίμα.
  • Την μεθεπόμενη Παρασκευή έρχεται στην Ελλάδα μια μεγάλη επιχειρηματική αντιπροσωπεία από τις ΗΠΑ που ενδιαφέρονται να μετέχουν στους διαγωνισμούς για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας.
  • Σήμερα συνεδριάζει το ΣτΕ για το Ελληνικό για να αποφανθεί επί της προσφυγής που έχει κατατεθεί και είναι πολύ πιθανό ο διαγωνισμός να εισέλθει στην τελική του φάση με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων να προχωρά στην αποσφράγιση της μοναδικής οικονομικής προσφοράς και κατόπιν – πιθανότατα – στην ανακήρυξη του προτιμητέου επενδυτή. Αυτή η εξέλιξη θα «ξεκλειδώσει» τη μεταβίβαση της έκτασης από το ΤΑΙΠΕΔ στη ΛΑΜΔΑ έως το τέλος του 2020 για να ακολουθήσει η έναρξη της κατασκευής του καζίνο, των ξενοδοχείων και των κατοικιών ώστε σε τρία χρόνια να μπορούν να απολαμβάνουν οι πολίτες αυτή τη μαγευτική τοποθεσία.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτες



δημοφιλη θεματα