Χατζηδάκης: 7 σταθμοί Μετρό το 2013, ηλεκτρονικό εισιτήριο και νέα ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα

Σημαντικές ανακοινώσεις από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών

Βαρύνουσας σημασίας συνέντευξη τύπου έδωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών κος Κωστής Χατζηδάκης και αφορούσε τις δράσεις του Υπουργείου σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των Αστικών Συγκοινωνιών.

Όπως είπε ο Υπουργός μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μεταφέρονται  αντίστοιχα, περίπου 2,2 εκ. και 500.000 επιβάτες καθημερινά.

Μίλησε για την πρόοδο των έργων του Μετρό της Αθήνας όπου είπε πως πρόκειται να παραδοθούν σταδιακά:
-Τον Απρίλιο του 2013 η επέκταση της γραμμής 2 από τον Άγιο Αντώνιο στην Ανθούπολη με 2 σταθμούς (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ)
-Τον Ιούλιο του 2013 η επέκταση της γραμμής 2 από τον Άγιο Δημήτριο στο Ελληνικό με 4 σταθμούς (ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΜΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ)
-Τον Σεπτέμβριο του 2013 η επέκταση της γραμμής 3 από το Αιγάλεω στο Χαϊδάρι  με ένα σταθμό (ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ)

Είπε πως προχωρά κανονικά η νέα επέκταση της γραμμής 3 από το Χαϊδάρι (ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ) στο κέντρο του Πειραιά, με 6 νέους σταθμούς (ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΝΙΚΑΙΑ, ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ). Σύμφωνα με τον κο Χατζηδάκη η επέκταση αυτή θα λειτουργήσει το 2017.

Για το Μετρό Θεσσαλονίκης είπε: «Καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα  ρευστότητας του αναδόχου. Παρακολουθούμε το έργο σε καθημερινή βάση για να το κρατήσουμε ζωντανό και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο, με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχει ανακοινώσει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων».

Για το τραμ είπε πως υπογράφεται η σύμβαση την επόμενη εβδομάδα και πως το έργο επέκτασης στον Πειραιά θα ολοκληρωθεί  τον Δεκέμβριο του 2014.

Μίλησε για 4 πρωτοβουλίες του Υπουργείου σχετικά με:
1.την εισιτηριοδιαφυγή που μέχρι τώρα έχει αποτελέσματα και τον στόχο του Υπουργείου να αποφύγει τις αυξήσεις τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο.
2.το ηλεκτρονικό εισιτήριο που πραγματοποιείται διεθνής διαγωνισμός για να τοποθετηθούν αυτόματες πύλες εισόδου-εξόδου στους σταθμούς Μετρό και ειδική κάρτα για τα υπόλοιπα μέσα.
3. πιστοποίηση των συγκοινωνιακών υπηρεσιών με βάση το Πρότυπο EN13816.
4.την κατασκευή νέου Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων στον Ελαιώνα που πρόκειται να κατασκευαστεί με ΣΔΙΤ με σύμπραξη  του Δημοσίου, των Υπεραστικών Λεωφορείων και τρίτου επενδυτή ένα έργο προϋπολογισμού 120εκ.ευρώ και έκτασης 38.500τ.μ.