Connect with us

Λοιπά Οδικά έργα

Χαλκιδική: το έργο Θέρμη – Γαλάτιστα ξεκινά και υπόσχεται αναβάθμιση του δρόμου

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Διαπλατύνσεις, επαναχαράξεις και κατασκευή κόμβων αρχίζουν σύντομα για τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας της εθνικής οδού ΘεσσαλονίκηςΠολυγύρου, στο τμήμα ΘέρμηΓαλάτιστα, σύμφωνα με την ενημέρωση του που έκανε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης.

Οι βελτιώσεις αφορούν την αναβάθμιση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της, στα πρώτα 18,5χλμ. με πλάτος οδοστρώματος 11μ., την κατασκευή νέας χάραξης για τα επόμενα 3χλμ., την διαπλάτυνση με ελαφριά μετατόπιση του άξονα της οδού για τα υπόλοιπα 1,8χλμ., την κατασκευή 12 ισόπεδων κόμβων και την κατασκευή περιορισμένου αριθμού παράπλευρων οδών.

Την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ενημέρωσε, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό της, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Εγνατία Οδος Α.Ε. Τάσος Μουρατίδης, για την σύμβαση του έργου «Βελτίωση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας στην Εθνική Οδό ΘεσσαλονίκηςΠολυγύρου, στο τμήμα ΘέρμηΓαλάτιστα».

Η σύμβαση του έργου, εγκρίθηκε πριν από λίγες ημέρες από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 36εκ. ευρώ (με Φ.Π.Α.) και με προθεσμία εκτέλεσης τους 30 μήνες.

Η Εθνική Οδός, στο τμήμα αυτό, είναι ανεπαρκής από άποψη οδικής ασφάλειας για την εξυπηρέτηση των υπερτοπικών κυκλοφοριακών αναγκών. Λόγω του υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου, των περιορισμένων γεωμετρικών χαρακτηριστικών, του μικρού πλάτους του οδοστρώματος (6-7μ.), παρουσιάζει υψηλό δείκτη ατυχημάτων.

Πηγή:agelioforos.gr

image_pdfimage_print

Λοιπά Οδικά έργα

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για νέο οδικό έργο στο Ρέθυμνο

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σήμανση οδικών έργων

Χρηματοδότηση ύψους 350.000 ευρώ εγκρίθηκε από τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου, με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Η χρηματοδότηση αφορά έναν νέο δρόμο, μήκους 4,5 χιλιομέτρων, που ενώνει το οικισμό Σακτούρια με την περιοχή Πρασονήσι, με τουριστικό ενδιαφέρον και μειώνει την απόσταση κατά 7 χιλιόμετρα, ενώ ταυτόχρονα θα αναβαθμιστεί η οδική ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη, με το έργο θα αναδειχθεί το παραλιακό μέτωπο και ο σπάνιος φυσικός πλούτος της περιοχής. «Κύριο μέλημα μας είναι η ενοποίηση των παραλιών, η βελτίωση της προσβασιμότητας και φυσικά η μείωση των χιλιομετρικών αποστάσεων, ώστε να μην ταλαιπωρούνται κάτοικοι και επισκέπτες. Έχουμε καταφέρει σε ένα μεγάλο βαθμό να ενώσουμε τις παραλίες μας, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, που έχουν να κάνουν με το ανάγλυφο της περιοχής και το μεγάλο μήκος της ακτογραμμής μας».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιπά Οδικά έργα

Εργασίες συντήρησης επί της 2ης Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Ορίων Νομού Καβάλας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Εργασίες συντήρησης επί της 2ης Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Ορίων Νομού Καβάλας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 έως και την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας επί της δεξιάς οριογραμμής της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας για την εκτέλεση των εργασιών.

Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 έως και την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, με ώρα έναρξης στις 8.00 π.μ.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τροχαίας Ασπροβάλτας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιπά Οδικά έργα

Κρήτη: Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου σε οδικά έργα του Δήμου Χερσονήσου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Οδοστρωτήρας σε οδικό έργο

Στα σημεία των  παρεμβάσεων που εκτελούνται στο οδικό δίκτυο του Δήμου Χερσονήσου από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

Επί τόπου βρέθηκαν επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Αναστασάκης, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Ποταμιών Γεράσιμος Κόμης, Αβδού Παναγιώτης Κασαπάκης, Γωνιών Γιώργος Καλογεράκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Φαζάκης, η προϊσταμένη συγκοινωνιακών έργων Π.Ε. Ηρακλείου Χαρά Τριαματάκη.

Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου και ο Δήμαρχος Χερσονήσου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν το σύνολο των αναπτυξιακών έργων που εκτελούνται και προγραμματίζονται στο Δήμο με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα