Connect with us

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Βρέθηκε το ακίνητο στα Χανιά για το νέο ξενοδοχειακό project Εθνικής Πανγαία-Dimand, κόστους άνω των 50 εκατ. ευρώ

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Το νέο τους μεγάλο project ετοιμάζουν Εθνική Πανγαία και Dimand, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που έχουν αναπτύξει μεταξύ τους. Μετά τη σύμπραξή τους για το Moxy Patras Marina και την επικείμενη συμπόρευσή τους και για το πρώτο Moxy στην Αθήνα, στην οδό Σταδίου 2 (Ομόνοια), οι δύο εταιρείες είναι έτοιμες για μία ακόμη μεγάλη τουριστική επένδυση στα Χανιά, στο χώρο της ΑΒΕΑ στη Νέα Χώρα, λίγο έξω από το κέντρο της πόλης της Κρήτης.

Το πλάνο προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος και παραθεριστικών κατοικιών. Η Εθνική Πανγαία εξαγόρασε, την προηγούμενη εβδομάδα, το 40% των μετοχών της εταιρείας «ALPHA Επενδυτικής Περιουσίας Χανίων Ανώνυμη Εταιρεία» («ΑΕΠ Χανίων Α.Ε.»), στην οποία ανήκουν δύο οικόπεδα συνολικής έκτασης 11,4 στρεμμάτων στα Χανιά, έναντι 3.470.000 ευρώ. Το υπόλοιπο 60% της εταιρείας, που ειρήσθω εν παρόδω ήταν μέλος του τραπεζικού ομίλου Alpha, ανήκει στην κοινοπραξία της Dimand με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Moxy Patras Marina, η Dimand θα κληθεί να συντάξει το develop plan για το έργο ενώ στο άμεσο μέλλον, προέχει η εξασφάλιση των απαραίτητων αδειών, προκειμένου να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής.

Οι προδιαγραφές του έργου θα γίνουν γνωστές προσεχώς. Ωστόσο είναι δεδομένο ότι στο σύνολό της η επένδυση μπορεί να φτάσει, συνολικά, τα 55 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό, στη συγκεκριμένη έκταση στα Χανιά να αναγερθεί το πρώτο Moxy της Κρήτης, καθότι είναι γνωστό πως αποτελεί πρόθεση της Dimand η είσοδος του εν λόγω hard brand της Marriot στην Μεγαλόνησο.

Υπενθυμίζεται πως η Dimand έχει βάλει στόχο να έχει πραγματοποιήσει σε εύρος τριετίας, συνολικές επενδύσεις και projects ύψους 150 εκατ. ευρώ στον κλάδο του hospitality. Σύμφωνα με τις μελέτες μάλιστα που έχει διενεργήσει η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, υπάρχει ένας κορεσμός στις ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων, καθώς συνάμα και έλλειμμα σε ποιοτικά καταλύματα 3 αστέρων. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους, για τους οποίους η Dimand έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στο brand name «Moxy». Τα ξενοδοχείο 3 αστέρων, επιπροσθέτως, έχει αποδειχθεί ότι συνιστούν ένα αμυντικό προϊόν, με χαμηλότερα λειτουργικά κόστη. Κι εν προκειμένω αυτό που κάνει τα Moxy Hotels να ξεχωρίζουν, είναι ότι παρότι καθίστανται κατ’ ουσίαν προδιαγραφών 3 αστέρων, οι παροχές τους αντιστοιχούν σε μονάδες 4 και άνω αστέρων.

 

Πηγή: bizness.gr

 

image_pdfimage_print

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Τα σχέδια για τη μεγάλη τουριστική επένδυση στη Σητεία από την ΙΚΤΙΝΟΣ

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Έκταση στη Σητεία της Κρήτης

Στις ράγες έχει μπει μία ακόμη πολύ μεγάλη επένδυση στην Κρήτη, που αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην αναβάθμιση της εικόνας της βορειο-ανατολικής πλευράς του νησιού. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την τουριστική επένδυση της ελληνικής εταιρείας ΙΚΤΙΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται επιτυχημένα επί σειρά ετών στον τομέα του Real Estate.

Η εν λόγω εταιρεία κατέχει έκταση 2.659.139 τ.μ. που βρίσκεται στο Δήμο Σητείας και ειδικότερα, στο Δημοτικό διαμέρισμα Σκοπής, στις θέσεις Όρμος Φανερωμένης-Σώπατα-Μεσοράχη. Αναφορικά με την ΙΚΤΙΝΟΣ, περαιτέρω, να σημειωθεί ότι μιλάμε για μία εταιρεία που με βάση τα οικονομικά του 2018, είχε παρατηρηθεί αύξηση των κερδών της προ φόρων κατά 52% και κατά 16,8% στις πωλήσεις σε ενοποιημένη βάση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε το bizness.gr, στην προαναφερθείσα έκταση της Σητείας στην Κρήτη, έχει προγραμματιστεί η ανέγερση των ακόλουθων τουριστικών εγκαταστάσεων:

Α) Ξενοδοχειακή Μονάδα 5 αστέρων 116.320m² (δόμηση 21.568 m²), αποτελούμενη από:

– Κεντρικό κτίριο (υποδοχή, εστιατόρια, γραφεία, βοηθ. χώροι)
– Συνεδριακό κέντρο 200 ατόμων (συμπεριλαμβάνεται στο κεντρικό κτίριο)
– 27 κτίρια 177 δωματίων και 357 κλινών
– Υπαίθριο Bar
– Ταβέρνα
– Κέντρο θαλασσοθεραπείας 100 ατόμων

Β) Καταφύγιο 85 τουριστικών σκαφών

– Θαλάσσια έκταση 58.195m²
– Χερσαία Λιμενική έκταση 13.145m²
– Κτιριακές εγκαταστάσεις 100m²

Γ) Πρώτη Οικιστική Περιοχή 204.712m² (δόμηση 20.471m²), αποτελούμενη από:

– 54 Βίλες (200-400m²)
– 48 Κατοικίες (85-115m²)
– Ξενώνας αποτελούμενος από 8 studio και 4 διαμερίσματα συνολικής δυναμικότητας 43 κλινών
– Εμπορικό κέντρο με έκταση 7.908m² αποτελούμενο από χώρους αναψυχής, καταστήματα, εστιατόρια-καφέ, γυμναστήριο, παιδότοπο, poolbar, υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων, κλειστό πάρκινγκ και αποθήκες)

Δ) Δεύτερη Οικιστική περιοχή 304.078m²

Ε) Γήπεδο Golf (σ.σ. 18 οπών)

Ασφαλώς, το εύρος της επένδυσης καταδεικνύει και το κομμάτι που θέλει να καλύψει η επενδύτρια εταιρεία στην τουριστική αγορά. Για την ακρίβεια, το ξενοδοχειακό συγκρότημα και οι νέες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν, θα στοχεύουν στην ενίσχυση του τουρισμού πολυτελείας και στην προσέλκυση επισκεπτών με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ιδίως μάλιστα από το εξωτερικό. Ο τουρισμός πολυτελείας κι η ενίσχυσή του, άλλωστε, αποτελεί στρατηγική επιλογή της ηγεσίας στα Υπουργεία Τουρισμού, καθώς και Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

 

bizness.gr

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση του παλιού ξενοδοχείου Calypso Club

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Το λιμάνι της περιοχής Αρκίτσα, στο Νομό Φθιώτιδας

Εν εξελίξει βρίσκεται ο πλειοδοτικός διαγωνισμός από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, αναφορικά με την εκμίσθωση του ακινήτου του πρώην ξενοδοχείου «ΚΑΛΥΨΩ» (σ.σ. έως το 1997 λειτούργησε υπό αυτή την επωνυμία) στη Φθιώτιδα. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η ανάδειξη πλειοδότη ο οποίος θα προχωρήσει στη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας προδιαγραφών τουλάχιστον 4 αστέρων, με υποχρεωτική επένδυση τουλάχιστον 3,5 εκατ. ευρώ στο κτίριο.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα το οποίο διατίθεται προς μίσθωση, είναι το παλιό Calypso Club στη θέση «ΚΑΤΣΑΡΗ ΜΑΧΑ & ΒΟΘΑΝΟΣ», στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αρκίτσας του Νομού Φθιώτιδας. Πρόκειται για μία μονάδα η οποία έχει παραμείνει κλειστή εδώ και χρόνια, επιφάνειας 10.422,12 τ.μ., που εδράζεται σε έκταση συνολικής επιφάνειας 98.167,63 τ.μ.

Το ακίνητο που θα αναμορφωθεί πλήρως, θα καθίσταται δυναμικότητας 256 bungalows, 2 bungalows θα θεωρούνται ως κατοικία ιδιοκτήτη, ενώ θα υπάρχουν συνεδριακό κέντρο και άλλα κτίρια εξυπηρέτησης. Η δυνατότητα για κλίνες ορίζεται στις 516 (σ.σ. με όλα τα bungalows να θεωρούνται δίκλινα). Στην ιδιοκτησία υπάρχουν υποδομές όπως οδικό δίκτυο, χώροι άθλησης (4 γήπεδα τένις, 2 πισίνες, γήπεδο βόλεϊ, παιδική χαρά, mini golf) και ψυχαγωγίας.

Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης και το ελάχιστο τίμημα

Επιπρόσθετα, η διάρκεια της σύμβασης εκμίσθωσης ορίζεται στα 40 έτη, ενώ το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων δεσμεύει τον πλειοδότη που θα αναδειχθεί, να έχει ολοκληρώσει την πραγματοποίηση της επένδυσης εντός των προσεχών 3 ετών (από την ημέρα υπογραφής της σχετικής σύμβασης). Να σημειώσουμε εδώ, πως το μηνιαίο μίσθωμα δεν μπορεί είναι μικρότερο του ποσού των 25 χιλ. ευρώ (δηλ. 300 χιλ. ευρώ ετησίως), με βάση πάντα τους όρους του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bizness.gr, για το πάλαι ποτέ Calypso Club υπάρχει ήδη ενδιαφέρον, που από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων προσδοκούν να μετατραπεί σε επίσημη κατάθεση προσφορών. Μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής προτάσεων από επενδυτές. Προκειμένου στη συνέχεια, εφόσον η διαδικασία έχει κυλήσει ομαλά, να προκύψει η ανάδειξη πλειοδότη Θυμίζουμε, ότι ο παρών διαγωνισμός είχε διεξαχθεί και τον περασμένο Ιούλιο, με το αποτέλεσμα τότε να είναι η κήρυξή του σε άγονο.

 

bizness.gr

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Ανοίγει την άνοιξη του 2020 το ξενοδοχείο La Mirage στην Ομόνοια

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ξενοδοχεία La Mirage στην Ομόνοια

Στην τελική ευθεία έχει μπει η επανεκκίνηση λειτουργίας για το ιστορικό ξενοδοχείο La Mirage στην Ομόνοια. Θυμίζουμε, ότι στις 7 Μαρτίου του 2018 είχε υπογραφεί η σύμβαση με την πλειοδότρια εταιρεία, την Ιωαννίδης ΙΚΕ, του επιχειρηματία Στέλιου Ιωαννίδη.

Το μηνιαίο μίσθωμα για το La Mirage είχε οριστεί στις 28 χιλ. ευρώ, με τη σύμβαση να έχει χρονική διάρκεια 40 ετών. Οι κατασκευές είχαν ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες και στο πλαίσιο αυτών, είχε πραγματοποιηθεί υποχρεωτική επένδυση 5 εκατ. ευρώ σε εργασίες συντήρησης του ακινήτου. Θυμίζουμε, ότι στο μεγάλο project για το La Mirage εμπλέκεται και η διεθνής αλυσίδα Brown Hotels.

Το bizness.gr μίλησε με τον κ. Σάββα Ιωαννίδη από την Ιωαννίδης ΙΚΕ και ο ίδιος μας επιβεβαίωσε, ότι το κατάλυμα στην Ομόνοια θα έχει ανοίξει μέχρι την άνοιξη του επόμενου έτους. Πιο συγκεκριμένα επισήμανε:

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία εκδόσεως αδειών. Στο έργο εμπλέκεται μία μεγάλη διεθνής εταιρεία. Έχει γίνει για μία σημαντική αναβάθμιση στο ξενοδοχείο, με πισίνα στην ταράτσα, μία πολύ καλή δουλειά συνολικά. Μέσα στο 2020 και ειδικότερα μέχρι την άνοιξη του 2020, το ξενοδοχείο πρέπει να έχει ανοίξει».

ΔΥΝΑΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Κ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ

Σημειώνεται, ότι ο Στέλιος Ιωαννίδης καθίσταται από τους δυνατούς παίκτες στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας. Για την ακρίβεια, διαχειρίζεται μονάδες στο λεκανοπέδιο όπως οι εξής:

– Acropolis Museum Hotel
– Athens Diamond Hotel
– Athens Status Suites
– La Strada Hotel
– Riviera Hotel

Εσχάτως, ο κ. Ιωαννίδης διαχειρίζεται μία ακόμη ξενοδοχειακή μονάδα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Πρόκειται για το νέο 4άστερο Utopia επί της οδού Ερμού 46. Το Utopia είναι δυναμικότητας 28 δωματίων και διαθέτει rooftop εστιατόριο-bar, με θέα προς την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό. Ήδη από το ξεκίνημά του, το κατάλυμα έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και προσελκύει το ενδιαφέρον επισκεπτών της Αθήνας.

bizness.gr

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα