Παράλληλα ο κ. Βούρδας διαβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ότι οι κάτοικοι των περιοχών πριν από την οδό Κανελλοπούλου, όπου η διέλευση της γραμμής θα είναι επίγεια, όπως και σήμερα, δεν έχουν κάτι να φοβηθούν. Και τούτο γιατί, όπως ξεκαθάρισε δεν τίθεται θέμα δημιουργίας υψηλού τείχους εκατέρωθεν της υποδομής, ενώ ούτε η ηλεκτροκίνηση θα δημιουργήσει άλλα θέματα. «Την προηγούμενη φορά έμεινα πολλές ώρες στον Καστελόκαμπο, και περπατήσαμε την γραμμή μαζί με τους κατοίκους.
Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, από την ηλεκτροκίνηση γραμμή η οποία θα είναι φυλασσόμενη, θα υπάρχουν διαβάσεις, ίσα-ίσα που θα είναι μικρότερος ο κίνδυνος γιατί στα πλαίσια του έργου θα δημιουργηθούν πεζοδιαβάσεις αλλά θα διευθετηθούν και θέματα διέλευσης των οχημάτων. Αυτών σήμερα γίνεται χωρίς προφύλαξη ενώ με την καινούργια κατασκευή θα είναι προφυλαγμένα και με καλύτερη επικοινωνία», επισήμανε ο κ. Βούρδας. Επίσης ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών επισήμανε ότι τα άλλα σενάρια διέλευσης του τρένου από το κέντρο της Πάτρας με την υπογειοποίηση της γραμμής ισχύουν κανονικά όπως και η μελέτη για τη δημιουργία τραμ στις νότιες συνοικίες της πόλης.
Όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα παραδέχθηκε ότι είναι ασφυκτικά, προσθέτοντας πάντως ότι ο στόχος για την έλευση του τρένου μέχρι το 2020 παραμένει εφικτός. «Άμεσα θα πρέπει να ωριμάσουν οι διαδικασίες διεξαγωγής του διαγωνισμού για να μπορέσει να εκτελεστεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 για το κομμάτι από την Κανελλοπούλου μέχρι τον Άγ. Διονύσιο με την παράλληλη εκτέλεση των μελετών για το υπόλοιπο τμήμα και ταυτόχρονα οι υπόλοιπες εργολαβίες προχωρούν. Μέχρι τον Νοέμβριο θα έχει βγει στο αέρα ο διαγωνισμός για το Κιάτο-Ροδοδάφνη.
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ
- Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
- Δείτε την εταιρική μας σελίδα στο LinkedIn
- Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας τα δημοφιλή άρθρα μας