Connect with us

Πολιτική Επικαιρότητα

Ενθουσιώδεις υποδοχή για την “σιδηροδρομική συμφωνία” COSCO-HP-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Θανάσης Παπακωνσταντίνου σχολιάζει πως το κόμμα του δεν αντιτίθενται σε επιχειρηματικές συμφωνίες

«Η COSCO και η Hewlett-Packard αποκομίζουν κέρδη χρόνου και χρήματος και ευνοούνται με νέες φοροαπαλλαγές ενώ Οργανισμός Λιμένα Πειραιά και το ελληνικό κράτος εισπράττουν ψίχουλα» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας, μεταξύ Cosco και Hewlett-Packard.

Όπως επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση «αυτή η συμφωνία αποδεικνύει τα τεράστια στρατηγικά πλεονεκτήματα των ελληνικών λιμανιών και ειδικά του λιμανιού του Πειραιά, ως στρατηγική πύλη μεταφορών προς την ευρωπαϊκή ενδοχώρα. Προσθέτει, δε, ότι ο Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνεται, όταν υποστηρίζει ότι οι στρατηγικοί παραγωγικοί τομείς πρέπει να παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο».

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
 «Κατά τη συνήθη πρακτική του, ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμά μία ακόμα μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα και ονειρεύεται κρατικοποιήσεις και δημεύσεις τύπου Βόρειας Κορέας. Είναι σαφές πως για την Κουμουνδούρου “λεφτά υπάρχουν”, αρκεί να μην είναι σε ευρώ. Θα τα προτιμούσαν σε δραχμές ή έστω σε βορειοκορεάτικα γουόν».

Για επιχειρηματική κινεζοαμερικανική συμφωνία που στηρίζει τα σχέδια της ελληνικής άρχουσας τάξης που θα φορτώσει με νέες θυσίες το λαό κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Σημειώνει ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα φορτώσει με νέες θυσίες το λαό. Απειλούνται με νέα μέτρα οι εργατοϋπάλληλοι στην ευρύτερη περιοχή το λιμανιού του Πειραιά και οι αυτοαπασχολούμενοι με κλείσιμο μαγαζιών».

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Θανάσης Παπακωνσταντίνου σχολιάζει πως το κόμμα του δεν αντιτίθενται σε επιχειρηματικές συμφωνίες που έστω και μερικώς είναι επωφελείς για τη χώρα μας. Σημειώνει ότι «από τη συγκεκριμένη συμφωνία το όφελος που προκύπτει είναι για τον ΟΣΕ και τις πράσινες μεταφορές.

«Τέτοιου είδους συνεργασίες θέλουν τον Πειραιά, το πρώτο λιμάνι της χώρας, να ξαναγεννιέται και να αναδεικνύεται ως σημαντικός, στρατηγικής σημασίας, σταθμός στον ευρύτερο μεσογειακό χώρο και όχι μόνο, καθώς και ως κέντρο διαμετακόμισης, παγκόσμιας εμβέλειας. Επιπλέον, η σιδηροδρομική σύνδεση Ικονίου – Θριασίου δημιουργεί νέες προοπτικές και ανακατατάξεις στον οδικό χάρτη της χώρας στον τομέα των συνδυασμένων εμπορευματικών μεταφορών», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γ. Κασιμάτης.

Πρόσθεσε ότι «πλην της αυταπόδεικτης χρησιμότητας της εμπορικής αυτής συνεργασίας, ο Πειραιάς πιστώνεται παράπλευρες ωφέλειες στους ιδιαίτερα ευαίσθητους τομείς της ανεργίας, της εξασφάλισης θέσεων εργασίας και της αύξησης του μεταφορικού έργου, με την όποια αντανάκλασή τους σε εθνικό επίπεδο».

Πηγή: http://www.skai.gr


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για έργα στην Ελλάδα πατώντας εδώ.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Facebook

ΕτικέτεςError, no Ad ID set! Check your syntax!

δημοφιλη θεματα