Connect with us

Έργα πόλης

ΒΟΑΚ και αποκατάσταση ζημιών στο επίκεντρο της επίσκεψης Γ. Κεφαλογιάννη στην Κρήτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Η έναρξη της διαβούλευσης για τον ΒΟΑΚ και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών κατασκευής του ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης για την πορεία των έργων, που έχουν δρομολογηθεί σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης και Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης με τη συμμετοχή του υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών και βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη, του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη και της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρίας Λιονή.

Στη συζήτηση τέθηκε και το ζήτημα που αφορά στην παροχή χρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος για την αποκατάσταση των ζημιών, από την κακοκαιρία του Νοεμβρίου 2020. Όπως επισημάνθηκε υπάρχει ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η χρηματοδότηση των τεχνικών δελτίων για αντιπλημμυρικά έργα και αποκαταστάσεις ζημιών στα οδικά δίκτυα, που έχουν κατατεθεί από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης και τους δήμους, προς τα αρμόδια υπουργεία Υποδομών και Ανάπτυξης.

Τονίστηκε, μάλιστα, ότι με την άριστη συνεργασία των φορέων της Αυτοδιοίκησης με το κεντρικό κράτος θα δρομολογηθούν τα ζητήματα και θα δοθούν λύσεις. Με αφορμή μάλιστα την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη(ο οποίος περιοδεύει σήμερα στην Κρήτη)τονίστηκε για άλλη μια φορά το μεγάλο έλλειμμα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου σε ιατρικό προσωπικό και η ανάγκη άμεσης πρόσληψης γιατρών, ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, αλλά και να διευκολυνθεί το ιδιαίτερα επιβαρυμένο έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου. Στη συνάντηση συζητήθηκε και η πορεία των έργων του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συνάντηση με το δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη

Ο κ. Κεφαλογιάννης συναντήθηκε επίσης με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη και ενημερώθηκε μεταξύ άλλων, για τις καταστροφές του δημοτικού και αγροτικού δικτύου λόγω των θεομηνιών του περασμένου Νοέμβριου και τις προτάσεις του δήμου σχετικά με το ζήτημα της ανάρτησης των δασικών χαρτών και των προβλημάτων που θα ανακύψουν.

Ο κ. Ταταράκης εξέφρασε επίσης στον υφυπουργό, την ανάγκη να λειτουργήσει άμεσα το Κέντρο Υγείας Σπηλίου σαν εμβολιαστικό κέντρο για την διευκόλυνση των Αγιοβασιλιωτών. Επίσης έγινε συζήτηση και για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Ο κ. Ταταράκης εξήρε την αναγκαιότητα του Προγράμματος και τις δυνατότητες που παρέχει στους δήμους για την άμεση υλοποίηση έργων που έχουν ανάγκη, ενημέρωσε μάλιστα τον υφυπουργό για την υποβολή προτάσεων από τον δήμο Αγίου Βασιλείου σε εννέα από τις ένδεκα προκηρύξεις του προγράμματος.

Αναφέρθηκε όμως και στις φημολογούμενες αλλαγές στην κατανομή πόρων και τα πλαφόν που θα μπουν και συμπλήρωσε ότι αντί να επιβραβεύονται οι δήμοι που κινούνται γρήγορα και καταθέτουν έγκαιρα, θα τιμωρούνται. Από την πλευρά του ο κ. Κεφαλογιάννης συμφώνησε ότι το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης είναι ένα κατ’εξοχήν αναπτυξιακό εργαλείο και θα πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση του, ενώ όσον αφορά στις αλλαγές, θα έχει επαφή με το υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα ώστε να ενημερωθεί αναλυτικά.

Σχετικά με τις αποζημιώσεις λόγω κακοκαιρίας, ο υφυπουργός ενημέρωσε τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου για την τηλεδιάσκεψη που έχει προγραμματίσει για σήμερα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον γεν. γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο και τον γεν. γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη με θέμα την αύξηση του προϋπολογισμού για αποκαταστάσεις ζημιών από θεομηνίες στην Κρήτη και διαβεβαίωσε τον κ. Ταταράκη ότι ο δήμος Αγίου Βασιλείου θα λάβει την απαιτούμενη οικονομική ενίσχυση.

Δασικοί χάρτες

Στο θέμα των δασικών χαρτών ο κ. Κεφαλογιάννης άκουσε με μεγάλη προσοχή τις προτάσεις του δημάρχου και απάντησε ότι θα επικοινωνήσει με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σρέκα αλλά και τον υφυπουργό Γιώργο Αμυρά, ενώ για το θέμα του εμβολιαστικού Κέντρου στο Σπήλι θα επικοινωνήσει άμεσα με τον γεν. γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, ώστε να ανοίξει το εμβολιαστικό κέντρο την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα