Παύλος
Ρίζος

Δείτε τι είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, για τη Β’ φάση της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου στο αποκλειστικό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του για το 5ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών ITC 2022.

Όπως ανέφερε σχετικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, τα έργα Β`φάσης στο Ελληνικό ξεκινούν σύντομα. Ειδικότερα, όπως είπε: «Ξεχωρίζει ανάμεσα στα έργα ύψους 500 εκατ. ευρώ η Α’ φάση, τα ειδικά έργα για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου έργα που καλύπτει σχεδόν το 30% του συνολικού προϋπολογισμού των έργων που εκτελούνται».

Όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης: «Έχει ήδη ολοκληρωθεί το 97% του φυσικού αντικειμένου δηλαδή σχεδόν όλες οι υποδομές οι οποίες είναι απαραίτητες για την έναρξη της Β’ Φάσης».

Πιο συγκεκριμένα έχουν ολοκληρωθεί τα αντιπλημμυρικά έργα, τα συγκοινωνιακά έργα που εξασφαλίζουν την πρόσβαση στο χώρο και παράλληλα διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά και νέα παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, η είσοδος στο χώρο ανάπλασης από τη Λ. Ποσειδώνος καθώς και δίκτυο τοπικών οδών μέσα στο χώρο ανάπλασης

Το υπολειπόμενο αντικείμενο αφορά την κατασκευή του αντλιοστασίου και του αγωγού για την ανανέωση των στάσιμων νερών του Κηφισού για την ευεξία των περιοχών εγγύς του Κηφισού των Δήμων Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Μοσχάτου Ταύρου.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη: «Οι προκλήσεις αυτής της περιόδου κάνουν ακόμα πιο αναγκαία μια μεθοδική και γόνιμη προσέγγιση για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης».

Όπως ανέφερε: «Απαιτείται σωστή ιεράρχηση επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων, με στόχο οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας να έχουν άμεσο αποτέλεσμα στην οικονομία και την απασχόληση και να έχουν υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή».

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV