Παύλος
Ρίζος

Δείτε στo video τις διπλές σήραγγες στο Σκαραμαγκά που θα γίνουν ο νέος τριπλός κόμβος στον οποίο θα ενωθούν τρεις οδικοί άξονες της Δυτικής Αττικής.

Πρόκειται για το έργο σύνδεσης της Δυτικής Περιφερειακής του Αιγάλεω (που ουσιαστικά λειτουργεί ως προέκταση της Αττικής Οδού) με την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και την ολοκλήρωση του τριπλού κόμβου Σκαραμαγκά.

Στα μέσα Νοεμβρίου έγινε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο επίσημος χαρακτηρισμός του έργο ως έργο Εθνικού Επιπέδου, για να ενταχθεί στον προγραμματικό σχεδιασμό του προς υλοποίηση.

Το έργο αυτό μάλιστα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία ενόψει και της κατασκευής της Υποθαλάσσιας Σήραγγας που θα συνδέει το Πέραμα με τη Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, το έργο αυτό θα αποσυμφορήσει σημαντικά την κίνηση των οχημάτων τόσο στην Εθνική Οδό από και προς Κόρινθο, όσο και στις λεωφόρους Σχιστού και Αθηνών.

Παράλληλα, τα σχέδια για την εκ νέου ανάπτυξη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά δημιουργούν νέα κυκλοφοριακά δεδομένα στην περιοχή, τα οποία θα λάβει υπόψην του το εν λόγω έργο.

Δείτε ποιά έργα περιλαμβάνει ο νέος τριπλός κόμβος Σκαραμαγκά

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV