Παύλος
Ρίζος

Για τη μεγάλη επένδυση της Dimand στο Βοτανικό, στο πρώην ακίνητο της Softex, μίλησε ο κ. Άγγελος Έντμονς, Senior Sustainability Manager της Dimand, στο περιθώριο του συνεδρίου για το Real Estate που διοργανώνουν για πρώτη φορά το Capital.gr και το Forbes Greece.

Το μεγάλο real estate πρότζεκτ στην περιοχή της Διπλής Ανάπλασης θα υλοποιηθεί σε έκταση 50 στρεμμάτων και θα κατασκευαστούν συνολικά 80.000 τμ (δόμηση, ανωδομή, υπόγεια).

Το νέο ακίνητο θα περιλαμβάνει 9 πιστοποιημένα με Leed κτίρια ενώ στην έκταση θα πραγματοποιηθεί φύτευση που θα καλύπτει επιφάνεια 15.000 τμ.

Επίσης, στο ακίνητο θα υπάρχουν φωτοβολταϊκά πάνελ ισχύος 1 MW που με την παραγωγή “πράσινης καθαρής ενέργειας” θα βοηθούν σε ένα μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ακινήτου.

Η επένδυση της Dimand στο Βοτανικό - Πηγή: Dimand
Η επένδυση της Dimand στο Βοτανικό – Πηγή: Dimand

Τέλος, ο κος Έντμονς ανέφερε ότι η Dimand έχει ήδη λάβει χαμηλότοκο δάνειο μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης (RRF) για την υλοποίηση της επένδυσης.

Σχετικά με το σύνολο των “πράσινων κτιρίων” που έχει υλοποιήσει η εταιρεία, ο κος Έντμονς ανέφερε ότι έχουν ήδη πιστοποιηθεί 16 “πράσινα κτίρια” της Dimand και ότι η εταιρεία, είτε ως developer είτε ως project manager, έχει υλοποιήσει το 44% των πιστοποιημένων κτιρίων στην Ελλάδα.

Προχωρά η διαδικασία για τη μεγάλη επένδυση της Dimand στο Βοτανικό

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV