Newsroom

Tα έργα στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού και τα αρχιτεκτονικά σχέδια της Marina Galleria παρουσιάστηκαν σε διαδικτυακή παρουσίαση, ανοιχτή προς το κοινό, από την Lamda Development.

Ξεκινάει η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Ελληνικού και θα έχει ολοκληρωθεί το 2025. Αυτό είπε μιλώντας πριν από λίγο στην επίσημη παρουσίαση ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου. Μιλώντας για τα έργα που θα αναπτυχθούν στο παράκτιο μέτωπο τόνισε πως θα δημιουργήσει νέο πλουτο για τη χώρα. Στο παραλιακό μέτωπο μήκους 3,5 χλμ, στόχος είναι γίνει μία ριζική αναμόρφωση της περιοχής και να γίνει το πιο όμορφο κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Ο επικεφαλής της Lamda υπογράμμισε πως το παράκτιο μέτωπο έχει κεντρική θέση στο σχεδιασμό της επένδυσης στο Ελληνικό και πως είναι από μόνη της μία ξεχωριστή αναπτυξη. “Αποτελεί ένα φιλόδοξο στόχο, δίνουμε μεγάλη σημασία γιατι θα αναδείξει την Αθήνα ως προορισμό για 12 μήνες και τουρισμό υψηλής ποιοτητας που θα αναβαθμίσει την εικόνα της χωρας” είπε χαρακτηριστικά ο κ.Αθανασίου.

Στο επίκεντρο της παραλιακής ζώνης είναι η νέα παραλία ενός χιλιομέτρου που θα αναβαθμιστεί και θα είναι προσβάσιμη σε όλους. Στο νότιο τμήμα θα βρίσκεται ο πρώτος πράσινος ουρανοξύστης, ο Marina Tower που σχεδιάστηκε από την Foster and Partners. Δίπλα θα βρίσκεται η Μαρίνα του Αγίου Κοσμά που θα αναβαθμιστεί για να φιλοξενεί και τα μεγαλύτερα σκάφη.

Στην περιοχή θα αναπτυχθουν δύο ξενοδοχεία σε συνεργασία με την ΤΕΜΕΣ που μαζί με τις κατοικίες θα διαχειρίζονται από operators διεθνούς φήμης που θα ανακοινωθούν το φθινόπωρο.

Το παράκτιο μέτωπο θα συνδέεται με το Μητροπολιτικό Πάρκο και τις  υπόλοιπες περιοχές του Ελληνικού, μέσα από ένα δίκτυο 50 χλμ., που θα περιλαμβάνει διαδρομές περιπάτου, ποδηλάτου και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

«Το άνοιγμα προς τη θάλασσα έχει κεντρική θέση στον σχεδιασμό μας για το Ελληνικό. Γι’ αυτό και η αναμόρφωση του παράκτιου μετώπου είναι από μόνη της μία ξεχωριστή ανάπτυξη, στην οποία έχουμε δώσει προτεραιότητα. Όραμά μας είναι η παραλιακή ζώνη του Ελληνικού, μήκους 3,5 χιλιομέτρων, να αναδειχθεί στο ομορφότερο κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας και να γίνει αγαπημένος προορισμός ψυχαγωγίας, άθλησης, χαλάρωσης και διασκέδασης για όλους, αλλά και ένας νέος εμπορικός και τουριστικός πόλος που θα δημιουργήσει πλούτο για τη χώρα» ανέφερε, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου.

Η Marina Galleria

Μια από τις σημαντικότερες αναπτύξεις είναι η Marina Galleria. Tο κτίριο θα είναι υπόδειγμα αισθητικής και πράσινου σχεδιασμού με την αρχιτεκτονική υπογραφή του διάσημου Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma. Θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2025 και στόχος είναι να αποτελέσει διεθνές σημείο συνάντησης. Θα εκτείνεται σε 22.000 τ.μ. με λιτές γραμμές και είναι σχεδιασμένη αρμονικά με το περιβάλλον, ενώ η σκεπή της είναι εμπνευσμένη από τα πανιά των σκαφών.

Θα προσφέρει πολύπλευρη εμπειρία που θα ανταποκρίνεται στις πιο σύγχρονες διεθνείς τάσεις στη διασκέδαση, τη ψυχαγωγία και τις νέες τεχνολογίες.

Θα πραγματοποιούνται πληθώρα εκδηλώσεων, εκθέσεις, θα έχει 30 εστιατόρια και καφέ και θα φιλοξενεί 70 σχεδιαστές, έλληνες και ξένους. Στο έργο έχουν συνεργαστεί σημαντικοί έλληνες μελετητές, όπως ο Γιάννης Βεντουράκης, ο Ανδρέας Γιαννακάς και ο Δημήτρης Κριμλίδης.

«Χάρη στην προνομιακή της τοποθεσία, την υψηλής αισθητικής αρχιτεκτονική της και τη σχέση της με το υδάτινο στοιχείο, αλλά και την πολύπλευρη εμπειρία που θα προσφέρει στους επισκέπτες της, η Marina Galleria θα αποτελέσει έναν προορισμό νέας γενιάς, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα», υπογράμμισε η Chief Development Officer της Lamda Development για τη Marina Galleria, κα Μελίνα Παΐζη.

«Για τον σχεδιασμό της Marina Galleria, είχαμε τη μοναδική ευκαιρία να συνδυάσουμε στοιχεία και υλικά του ελληνικού τοπίου, ακολουθώντας μία σύγχρονη φιλοσοφία σχεδιασμού. Έτσι, γεννήθηκε μία νέα τυπολογία: ένας υπερσύγχρονος εμπορικός προορισμός, ανοιχτός προς τη θάλασσα, τον ήλιο και το ελληνικό τοπίο», σημείωσε ο κ. Άρης Καφαντάρης, Διευθυντής Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του αρχιτεκτονικού γραφείου Kengo Kuma & Associates.

Οι πρώτες εικόνες από τη Marina Galleria και το παραλιακό μέτωπο

H Marina Galleria στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
H Marina Galleria στο Ελληνικό – Πηγή: Lamda Development
H Marina Galleria στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
H Marina Galleria στο Ελληνικό – Πηγή: Lamda Development
H Marina Galleria στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
H Marina Galleria στο Ελληνικό – Πηγή: Lamda Development
Η νέα μορφή του παράκτιου μετώπου στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
Η νέα μορφή του παράκτιου μετώπου στο Ελληνικό – Πηγή: Lamda Development
Η νέα μορφή του παράκτιου μετώπου στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
Η νέα μορφή του παράκτιου μετώπου στο Ελληνικό – Πηγή: Lamda Development
H Marina Galleria στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
H Marina Galleria στο Ελληνικό – Πηγή: Lamda Development

Δείτε περισσότερες εικόνες εδώ

Δείτε ολόκληρο το video της παρουσίασης από τη Lamda Development

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ