Connect with us

Videos

[VIDEO] Δείτε την άφιξη του μετρό στο νέο σταθμό ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία μεγάλη ημέρα αποτελεί η 6η Ιουλίου 2020, για το Αθηναϊκό δίκτυο Μετρό. Έπρεπε να περάσουν 2.756 ημέρες, περίπου 6,5 χρόνια, για να προστεθούν νέοι σταθμοί.

Χθες, Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, εγκαινιάστηκαν οι νέοι σταθμοί Μετρό ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ και ΝΙΚΑΙΑ και σήμερα, 7 Ιουλίου, αποδίδονται στο επιβατικό κοινό.

Οι τρεις νέοι σταθμοί αποτελούν το μισό της επέκτασης της γραμμής 3 από την Αγία Μαρίνα προς το κέντρο του Πειραιά. Με τη λειτουργία τους οι νέοι σταθμοί αναμένεται να εξυπηρετήσουν τους πολυπληθείς ομώνυμους Δήμους και να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την επιβατική κίνηση του δικτύου Μετρό της πόλης.

Το νέο τμήμα Αγία Μαρίνα-Νίκαια συνδέει τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλού και της Νίκαιας με το δίκτυο του Αθηναϊκού Μετρό δίνοντας απευθείας πρόσβαση σε σημαντικού συγκοινωνιακούς κόμβους όπως το Σύνταγμα, η Ομόνοια, ο Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός, η Δουκίσσης Πλακεντίας, το λιμάνι του Πειραιά και το Αεροδρόμιο της Αθήνας.

image_pdfimage_print

Videos

Δείτε την εντυπωσιακή αναβάθμιση των 14 δισ. δολαρίων στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

 

Youtube Channel: The B1M

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Videos

Κίνα: Δείτε τον υψηλότερο ουρανοξύστη των 8 δισ. δολαρίων της Σενζέν

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Shenzhen Κίνα

 

Youtube Channel: Skyscrapers & MegaProjects

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Videos

ΤΕΕ/ΤΚΜ: Κομβικής σημασίας το αναμενόμενο ν/σ για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κτίριο ΤΕΕ Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας

Την ικανοποίησή του ΤΕΕ/ΤΚΜ για τη στενή συνεργασία που επιδιώκει με τους θεσμικούς τεχνικούς συμβούλους της πολιτείας, εξέφρασε ο  πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γιώργος Τσακούμης στον Γεν. Γραμματέα Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιουλίου, με τη συμμετοχή μελών της Μόνιμης Επιτροπής Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Τμήματος και με αντικείμενο το υπό διαμόρφωση νομοθετικό πλαίσιο για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, που είναι κομβικής σημασίας για τον χωροταξικό σχεδιασμό.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε σειρά διευκρινιστικών ερωτημάτων που είχε ετοιμάσει η Μ.Ε. Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΤΕΕ/ΤΚΜ, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου, στα γραφεία του ΤΕΕ/ΤΚΜ και επί τριών αξόνων:

α) το θέμα των προκηρύξεων των σχετικών μελετών, β) του νέου θεσμού των αξιολογητών-συμβούλων επί του ΤΠΣ  και γ)  του επικείμενου νομοσχεδίου για τα ΤΠΣ.

Ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ και τα μέλη της Μ.Ε. ότι το Νομοσχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση εντός δεκαημέρου με στόχο η πρώτη ομάδα 200 μελετών να προκηρυχθούν ως το τέλος Σεπτεμβρίου, με την ισχύουσα νομοθεσία και με την πρόθεση του Υπουργείου να είναι σημαντικά ενισχυμένη η βαρύτητα των τεχνικών κριτηρίων έναντι της οικονομικής προσφοράς των υποψηφίων μελετητών.

Ευρεία συζήτηση πραγματοποιήθηκε για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να συνοδεύουν τα πρόσωπα που θα κληθούν να επιτελέσουν το έργο του Αξιολογητή–Συμβούλου, που σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ μελετητή, Δήμου και Υπουργείου.

Κοινή εκτίμηση είναι πως για τον συγκεκριμένο ρόλο πρέπει να τεθούν κριτήρια υψηλής επιστημονικής επάρκειας και εγνωσμένου κύρους με δυνατότητα παρέμβασης σε όλους τους εμπλεκόμενους, αλλά και υποστήριξης του έργου του μελετητή.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, κ. Τσακούμης, δεσμεύτηκε για τη συμβολή του ΤΕΕ/ΤΚΜ με προτάσεις και για τα θέματα των προκηρύξεων και για το νέο καθεστώς συμβούλων για τα νέα ΤΠΣ και ότι θα συμμετέχει με τεκμηριωμένες απόψεις στην επικείμενη διαβούλευση επί του νέου νομοσχεδίου.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα