Connect with us

Οικονομία - Χρηματοδότηση

Βελτιώθηκε το κλίμα στην ελληνική αγορά Πληροφορικής το Σεπτέμβριο

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Business solutions

Βελτιωμένο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά με επιδείνωση έναντι του περασμένου μήνα, ήταν το επιχειρηματικό κλίμα στην ελληνική αγορά Πληροφορικής και Ανάπτυξης Λογισμικού, το Σεπτέμβριο του 2019. Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών του κλάδου υποχώρησε στις 81,7 μονάδες (από 87,8 μονάδες) τον Ιούλιο. Ωστόσο διαμορφώθηκε σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από το Σεπτέμβριο του 2018, όταν κινούνταν στα επίπεδα των 52,9 μονάδων. Σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ για το Σεπτέμβριο, οι αρνητικές εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων εξαλείφονται και το ισοζύγιο είναι πια θετικό στις+12 μονάδες (από -9). Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ανάλυση του Ινστιτούτου, άλλαξε η τάση στο ισοζύγιο των εκτιμήσεων για την τρέχουσα ζήτηση (από +12 μονάδες στις -4 μονάδες).

Στο μεταξύ, στις προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της ζήτησης καταγράφηκε, επίσης, έντονη αλλαγή τάσης στο σχετικό δείκτη, που διαμορφώθηκε στις -12 μονάδες (από +15 μονάδες). Αλλά και στις προβλέψεις για την απασχόληση του κλάδου, το ισοζύγιο υποχώρησε κατά 10 μονάδες (+8 μονάδες από +18 μονάδες). Ταυτόχρονα, οι προβλέψεις για τις τιμές ενισχύθηκαν και ισοσκελίστηκαν (από -6 μονάδες ο δείκτης). Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, το 48%των επιχειρήσεων του κλάδου δήλωνε απρόσκοπτη επιχειρηματική λειτουργία, με το 24% να επισημαίνει την ανεπάρκεια ζήτησης και το 8% την ανεπάρκεια κεφαλαίων κίνησης, ως βασικά προσκόμματα στη λειτουργία τους.

Ελληνική οικονομία

Συνολικά, στην ελληνική αγορά το Σεπτέμβριο συνεχίστηκε η βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος, ο οποίος κινήθηκε ανοδικά και διαμορφώθηκε στις 107,2 μονάδες από 105,3 μονάδες τον Ιούλιο. Η επίδοση αυτή είναι η υψηλότερη από το Μάρτιο του 2008. Η άνοδος προέρχεται, κυρίως, από βελτίωση των προσδοκιών στο Λιανικό εμπόριο και τους Καταναλωτές, ενώ στους υπόλοιπους επιχειρηματικούς τομείς οι μεταβολές ήταν ήπιες. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, η καταναλωτική εμπιστοσύνη έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 19 ετών.

Αναλυτικότερα στη Βιομηχανία, το αρνητικό ισοζύγιο των εκτιμήσεων για τις παραγγελίες και τη ζήτηση ενισχύθηκε, όπως και ο δείκτης των εκτιμήσεων για τα αποθέματα, ενώ οι προβλέψεις για την παραγωγή τους προσεχείς μήνες παρουσίασαν μικρή, αλλά θετική μεταβολή.

Στο Λιανικό Εμπόριο, οι θετικές εκτιμήσεις για τις τρέχουσες πωλήσεις ενισχύθηκαν αισθητά, όπως και οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξή τους, ενώ τα αποθέματα υποχώρησαν.

Στις Υπηρεσίες, οι θετικές εκτιμήσεις για την τρέχουσα ζήτηση επίσης υποχώρησαν, ενώ οι αντίστοιχες για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων εξασθένισαν μεν, αλλά ηπιότερα, όπως και οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξη της ζήτησης.

Στην Ευρωζώνη

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος υποχώρησε το Σεπτέμβριο στην Ευρωζώνη κατά 1,4 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 101,7 μονάδες. Καθοδική ήταν η πορεία του δείκτη και στην Ε.Ε. (μείωση κατά 1,4 μονάδες), ο οποίος διαμορφώθηκε στις 100,0 μονάδες. Η πτώση του δείκτη στην Ευρωζώνη εκπορεύεται, κυρίως, από την επιδείνωση του κλίματος στη Βιομηχανία (-3,0) και στο Λιανικό εμπόριο (-0,5) και λιγότερο από τη μικρή βελτίωση στις Υπηρεσίες (+0,3) και την ανοδική πορεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης (+0,6).

Όσον αφορά στις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, ο δείκτης υποχώρησε πιο έντονα στην Ολλανδία και την Ισπανία (-3,1), λιγότερο έντονα στη Γερμανία (-1,2) και την Ιταλία (-0,8), ενώ παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στη Γαλλία (-0,2). Στην Ε.Ε., η υποχώρηση των προσδοκιών προέκυψε, κυρίως, ως αποτέλεσμα της σημαντικής εξασθένισης του δείκτη στη Μεγάλη Βρετανία (-4,5) και λιγότερο στην Πολωνία (-0,1), όπου παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος.

 

Πηγή: sepe.gr

image_pdfimage_print

Εταιρικά Nέα

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Διπλή βράβευση στα Manufacturing Excellence Awards 2019

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ διάκριση

Για τα καινοτόμα προϊόντα και τη συνολική συνεισφορά του στον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς και τις υψηλές επιδόσεις του σε θέματα Υγείας & Ασφάλειας στο εργασιακό περιβάλλον διακρίθηκε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος του Ομίλου LafargeHolcim, μέσα από τη διπλή βράβευσή του στο θεσμό των Manufacturing Excellence Awards 2019. Τιμήθηκε με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Αριστεία ανά βιομηχανικό κλάδο – Δομικά προϊόντα» καθώς και με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Εργασία, ασφάλεια και περιβάλλον – Υγιεινή και ασφάλεια εργαζομένων».

Ειδικότερα, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, με ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων που περιλαμβάνει 7 διαφορετικά είδη τσιμέντου, σκυρόδεμα, πορομπετόν, κλίνκερ, αδρανή υλικά, βιομηχανικά ορυκτά και στερεά καύσιμα, απέσπασε το χρυσό βραβείο Αριστείας στο βιομηχανικό κλάδο για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων του και την ανάπτυξη σύγχρονων καναλιών αμφίδρομης επικοινωνίας με τους πελάτες και συνεργάτες του. Με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα την υψηλή ποιότητα των προϊόντων του και το ευέλικτο δίκτυο μεταφοράς και διανομής που έχει αναπτύξει, σήμερα ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προσφέρει αξιόπιστες, καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες, τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και σε περισσότερες από 25 χώρες σε 5 ηπείρους.

Επιπρόσθετα, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ απέσπασε χρυσό βραβείο για τη συνεχή ανάπτυξη νέων προγραμμάτων Υγείας & Ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους και συνεργάτες του. Επενδύοντας σταθερά και με συνέπεια σε δράσεις για την προσέγγιση του απώτερου στόχου, τα µηδενικά ατυχήματα, ο Όμιλος υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης της Ασφάλειας. Πρόκειται για σύστημα ειδικά σχεδιασμένο ώστε να υποστηρίζει ενεργά τον έλεγχο της επικινδυνότητας των δραστηριοτήτων του και να βελτιώνει διαχρονικά τις επιδόσεις τους.

Ο κ. Δημήτρης Δήμου, Γενικός Διευθυντής Εμπορίας του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ επεσήμανε σχετικά:

«Τα Manufacturing Excellence Awards είναι τα βραβεία που αναδεικνύουν την αριστεία στον κλάδο της βιομηχανίας, γι’ αυτό και η βράβευσή μας αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς. Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, από την ίδρυσή του, έχει υιοθετήσει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα λειτουργίας και ανάπτυξης, σε όλη την αλυσίδα των αξιών του. Επιδιώκουμε με συνέπεια να παράγουμε αξία για όλους, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους συνεργάτες και πελάτες μας, ενώ οι διακρίσεις αυτές αποτελούν την αναγνώριση της συλλογικής μας προσπάθειας».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εταιρικά Nέα

520 Barcode Hellas: Νέες εφαρμογές Barcode EAN-128 & Ετικέτας Logistics

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

520 Barcode Hellas

Το 2019, η 520 Barcode Hellas, σχεδίασε, ανέπτυξε και ενσωμάτωσε δύο νέες υπηρεσίες στην πλατφόρμα my520, τη δημιουργία Barcode EAN-128 και την Ετικέτα Logistics.

Barcode EAN-128

Οι συνδρομητές της 520 Barcode Ελλάς έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μέσα από την πλατφόρμα my520, Barcode ΕΑΝ-128. Πρόκειται για barcode που τοποθετούνται στην ετικέτα παλέτας και στα χαρτοκιβώτια.

Κατά τη δημιουργία Barcode EAN-128, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τους δείκτες εφαρμογής που χρειάζεται εύκολα, έχοντας στη διάθεσή του επεξηγήσεις και μηχανισμούς ελέγχου.

Η διαδικασία είναι απλή σε κάθε της βήμα, δεν απαιτούνται εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις και ελαχιστοποιούνται τα πιθανά σφάλματα.

Ετικέτα Logistics 

Αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες στο χώρο του διαδικτύου, η 520 Barcode Ελλάς δημιούργησε μια online εφαρμογή σχεδίασης ετικετών Logistics. Οι χρήστες της υπηρεσίας, μπορούν να επιλέξουν από μια πληθώρα εργαλείων και να σχεδιάσουν την ετικέτα για το προϊόν τους με βάση τις δικές τους απαιτήσεις.

Επιπλέον μπορούν να ενσωματώσουν εικόνες αλλά και barcode ΕΑΝ-128, τα οποία δημιουργούν μέσα από το my520, αξιοποιώντας έτσι τα υψηλά επίπεδα ποιότητας δημιουργίας barcode.

Η εφαρμογή διατηρεί κατάλογο με τις ετικέτες που έχει δημιουργήσει ο κάθε χρήστης, ενώ παρέχει τη δυνατότητα για λήψη ετικέτας σε υψηλή ανάλυση σε κάθε πιθανή διάσταση, διάταξη και σελιδοποίηση.

Σημειώνεται, ότι η πλατφόρμα my520.gr περιέχει πλέον 380.000 κωδικούς ελληνικών προϊόντων.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εταιρικά Nέα

Μεταξύ 2,6%-2,9% η απόδοση του προς έκδοση ομολόγου από την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Μία ημέρα πριν από τη δημόσια διάθεσή του (σ.σ. αναμένεται επίσημα αύριο Τετάρτη 16/10), ορίστηκε το εύρος απόδοσης του ομολόγου του εκδίδει η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ύψους 150 εκατ. ευρώ. Για την ακρίβεια, το εύρος της απόδοσης αυτής κυμαίνεται μεταξύ 2,6%-2,9%.

Η διάρκεια του ομολόγου θα είναι 7ετής, ενώ σημειώνεται ότι δεν θα υπάρχει δικαίωμα πρόωρης εξόφλησής του. Επιπρόσθετα, η έκδοσή του υλοποιείται μέσω δημόσιας προσφοράς και μέχρι το ποσό των 150 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Ελάχιστο ποσό εγγραφής για την έκδοση έως 150.000 κοινών ανώνυμων άυλων ομολογιών, ορίζεται το ποσό των 1.000 ευρώ.

Το ομόλογο της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, αναμένεται να είναι το πρώτο πιστοποιημένο πράσινο ομόλογο (certified climate bond) που εκδίδεται στην Ελλάδα. Η πιστοποίηση έγινε από τον διεθνή οργανισμό Climate Bond Initiative και τα έσοδα από την έκδοση, θα διατεθούν για την υλοποίηση «πράσινων» επενδύσεων που συμβάλλουν στην επιδιωκόμενη αειφόρο ανάπτυξη.

Η Κατανομή

Οι Συντονιστές κύριοι ανάδοχοι θα είναι εκείνοι, που θα καθορίσουν το ύψος της έκδοσης. Κατόπιν θα λάβει χώρα η κατανομή των Ομολογιών στους επενδυτές, με τη διαδικασία να έχει ως εξής:

  • Ποσοστό 30% των Ομολογιών της Δημόσιας Προσφοράς (σ.σ. κατ’ ελάχιστο 45.000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 150.000 Ομολογιών) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των Ιδιωτών Επενδυτών.
  • Ποσοστό 70% των Ομολογιών (σ.σ. κατά μέγιστο 105.000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 150.000 Ομολογιών) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών Επενδυτών και των Ιδιωτών Επενδυτών.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα