Connect with us

Επικαιρότητα

ΒΕΑΤ: Με δώρο μια Mercedes-Benz E-Class η εκδήλωση για τους οδηγούς ταξί στην Αθήνα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΒΕΑΤ, η πρωτοπόρος πλατφόρμα για μετακίνηση με ασφάλεια και ακρίβεια στην πόλη, τίμησε τους «κορυφαίους οδηγούς» συνεργάτες της. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συμμετείχαν οι οδηγοί ταξί που εργάζονται σχεδόν αποκλειστικά με την Beat. Οι συνεργάτες ενημερώθηκαν για τα μελλοντικά σχέδια και διεκδίκησαν, μέσω κλήρωσης, μια Mercedes-Benz E-Class!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της Beat, κ. Νίκος Δρανδάκης, ευχαρίστησε τους οδηγούς για τη στήριξη αλλά και για τον εξαιρετικό τους επαγγελματισμό, με τον οποίο έχουν συμβάλλει ενεργά στην εξέλιξη της Beat αυτά τα χρόνια.

Ο νέος Γενικός Διευθυντής της Ελλάδας, Βασίλης Ντάνιας, μίλησε για τους μελλοντικούς στόχους της εταιρείας, τα νέα χαρακτηριστικά και τις υπηρεσίες που θα ενσωματωθούν στην εφαρμογή του οδηγού, σε συνεργασία με τη mytaxi, με βασικό στόχο να επιλέξουν ακόμα περισσότεροι πολίτες το ταξί για την μετακίνησή τους στην πόλη.

Η mytaxi, μέλος του ομίλου της Daimler όπως και η BEAT, είναι η Νο 1 εφαρμογή ταξί στην Ευρώπη, και γι’ αυτό το λόγο η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο προσέλκυσης πελατών, που έρχονται στην Αθήνα από άλλες χώρες, και χρησιμοποιούν στην πατρίδα τους την εφαρμογή της mytaxi. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν και για την εξέλιξη της υπηρεσίας Beat Hotel Services, που εξυπηρετεί σήμερα περισσότερα από 20 ξενοδοχεία στην Αθήνα και συνεχώς επεκτείνεται.

Είναι ενδεικτικό ότι o αριθμός των διαδρομών μέσω της ΒΕΑΤ έχει πενταπλασιαστεί μέσα στην τελευταία πενταετία. Στην εφαρμογή είναι πλέον εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 1 εκατομμύριο επιβάτες στην Αθήνα, ενώ καθημερινά εγγράφονται 1.000 νέοι επιβάτες, πολλοί από τους οποίους δεν χρησιμοποιούσαν ταξί συχνά προηγουμένως, κάτι που αποδεικνύει την αύξηση της ζήτησης με απόλυτους αριθμούς.

Πρόγραμμα έκπτωσης της Mercedes-Benz Ελλάς

Στην εκδήλωση, η Mercedes-Benz Ελλάς ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα σημαντικών εκπτώσεων για αγορά ταξί Mercedes-Benz, αποκλειστικά για τους συνεργαζόμενους με τη Beat οδηγούς, καθώς προτεραιότητα για τη Beat είναι τόσο η αναβάθμιση του στόλου των ταξί στην Αθήνα όσο και η παροχή αποκλειστικών προνομίων στους οδηγούς-συνεργάτες της.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς, ο οποίος κέρδισε μια ολοκαίνουργια Mercedes-Benz E-Class, αναδείχθηκε ο οδηγός Γεώργιος Δούσκος.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Επικαιρότητα

Πεκίνο: Ανακοίνωσε την επιβολή δασμών σε αμερικανικά προϊόντα

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι σημαίες Κίνας και ΗΠΑ

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή νέων τελωνειακών δασμών σε αμερικανικά αγαθά αξίας περίπου 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που σηματοδοτεί την τελευταία κλιμάκωση στην παρατεταμένη εμπορική διένεξη ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως επιβάλλει πρόσθετους δασμούς 5% ή 10% σε συνολικά 5.078 προϊόντα προερχόμενα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στα οποία περιλαμβάνονται αγροτικά προϊόντα, αργό πετρέλαιο, μικρά αεροσκάφη και αυτοκίνητα. Οι δασμοί σε μερικά προϊόντα θα τεθούν σε εφαρμογή την 1η Σεπτεμβρίου και σε άλλα στις 15 Δεκεμβρίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων & Απαλλοτριώσεων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού

Η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου κ.κ. Γιώργος Διδασκάλου και Νικόλας Γιατρoμανωλάκης συναντήθηκαν σήμερα στο Υπουργείο, με την πρόεδρο κ. Αθηνά Χατζηπέτρου, και τα μέλη -τακτικά και αναπληρωματικά- του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων & Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ).

Στη συνάντηση τέθηκαν οι στόχοι του Οργανισμού σε σχέση με την οργανωτική και επιχειρησιακή του αναβάθμιση, τον αναπτυξιακό του χαρακτήρα, την κοινωνική του διάσταση και τον επιστημονικό του ρόλο.

Ειδικά, ως προς την κοινωνική του διάσταση, η Υπουργός ανέφερε την ανάγκη μέριμνας για την απρόσκοπτη πρόσβαση ευάλωτων πληθυσμών στον πολιτιστικό πλούτο της χώρας, μέσω δράσεων όπως η ψηφιακή κάρτα Πολιτισμού.

Η κ. Μενδώνη υπογράμμισε τη δυνατότητα του ΤΑΠΑ να αποτελέσει ουσιαστικό μηχανισμό χρηματοδότησης του Πολιτισμού, αλλά και πάροχο εμπειριών προστιθέμενης αξίας για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων.

Διευκρίνισε ότι η άμεση και οργανική σχέση του ΥΠΠΟΑ και του ΤΑΠΑ, η οποία είναι προφανής, δεν πρέπει να οδηγεί σε επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, όπως για παράδειγμα, στον τομέα των απαλλοτριώσεων.

Η πρόεδρος του ΤΑΠΑ ανέφερε ότι ο άμεσος εκσυγχρονισμός και η ψηφιοποίηση των συστημάτων του οργανισμού αποτελεί βασική προτεραιότητα, προκειμένου να μειωθούν οι δαπάνες, να θωρακιστούν τα έσοδα, να βελτιωθεί η εμπειρία των επισκεπτών και να αντληθούν χρήσιμα δεδομένα για την καλύτερη ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η κ. Χατζηπέτρου εστίασε στη δυνατότητα ενίσχυσης των εσόδων, τόσο από τα εισιτήρια- μόλις 17 από τα 30 εκατομμύρια τουριστών επισκέπτονται τους αρχαιολογικούς χώρους- όσο και από τα έσοδα των πωλητηρίων που ανέρχονται μόλις σε €0,20 ανά επισκέπτη. Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ανοίγματος στους δημιουργούς, έργα των οποίων θα φιλοξενούνται στα πωλητήρια. Αυτή η δράση θα γίνει σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη της δημιουργικής βιομηχανίας της χώρας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Γ.Καραγιάννης: Απομακρύνθηκαν 90.000κ.μ καμμένης ξυλείας από το Μάτι

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Μάτι οικόπεδο καμμένης ξυλείας

Τον καθαρισμό του οικοπέδου-βόμβα στο Μάτι μέσα από την αντιμετώπιση του, ανέδειξε με ανάρτηση του ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Να θυμίσουμε ότι εχθές παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών απομάκρυνσης και καθαρισμού. Όπως αναφέρει:

«Η αντιμετώπιση των συνεπειών της τραγωδίας στο Μάτι και η αναγέννηση της περιοχής, αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γι’ αυτό και η εκκαθάριση του οικοπέδου στο οποίο είχαν μαζευτεί εύφλεκτα υλικά αλλά επί ένα χρόνο δεν είχε γίνει τίποτα για την απομάκρυνσή τους, ήταν από τις πρώτες εντολές που έδωσε προσωπικά ο Πρωθυπουργός.

Σήμερα, στην επίσκεψή μας στον χώρο, είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω αναλυτικά για όσα έχουμε κάνει και όσα σχεδιάζουμε μετά την εντολή του, με την καθοδήγηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Έχουν ήδη απομακρυνθεί 90.000m3 καμένων δέντρων, κλαδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών που καθιστούσαν το οικόπεδό ωρολογιακή βόμβα για όλη την περιοχή. Και μάλιστα, χωρίς το ελληνικό δημόσιο να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ, αφού οι ιδιωτικές εταιρείες προσέφεραν δωρεάν τις εργασίες τους.

Είναι υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν μέσα στο καλοκαίρι για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Και βέβαια, το οικόπεδο μπορεί να καθάρισε αλλά έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας, για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου παρεμβάσεων για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα