Connect with us

Έργα πόλης

Ένας χρόνος για το Νέο Μουσείο Ακρόπολης

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Πριν από ένα περίπου χρόνο στις 20 Ιουνίου 2010 η πιο όμορφη πολιτιστική υποδομή της Ελλάδας άνοιγε τις πύλες της στον κόσμο. Το Νέο Μουσείο Ακρόπολης συγκέντρωσε τα βλέμματα όλης της υφηλίου τόσο με την μοναδικότητα των εκθεμάτων της όσο και για την μοναδικότητα του κτιρίου που έχει μέσα του τα σημαντικότερα δείγματα της Ακρόπολης.

Από τότε 2.010.641 άτομα το επισκέφθηκαν και εντυπωσιάστηκαν. ¶λλωστε δεν είναι ένα απλό κτίριο. Είναι το σήμα κατατεθέν για την διεκδίκηση των μαρμάρων που εκλάπησαν από τον Παρθενώνα από ¶γγλους και που χρόνια τώρα γίνεται προσπάθεια για τον επαναπατρισμό τους.

Το Κτίριο
Το κτίριο του Νέου Μουσείου Ακρόπολης είναι ένα σύμβολο του μοντερνισμού αλλά και της απλότητας. Αποτελείται από τρία κύρια επίπεδα και είναι 23.000 τ.μ. Τα υλικά κατασκευής του σκελετού είναι οπλισμένο σκυρόδεμα και χάλυβας ενώ η γυάλινη πρόσοψη είναι καθαρό γυαλί με χαμηλά επίπεδα σιδήρου.

Το εσωτερικό είναι κατασκευασμένο από σκυρόδεμα με διατρήσεις για ηχομόνωση. Τα δάπεδα είναι ντυμένα στους εκθεσιακούς χώρους με μπεζ μάρμαρο και στους χώρους κίνησης των επισκεπτών με σκούρο μάρμαρο.

Κόστος & Ιστορικό
Το κόστος της κατασκευής ανήλθε σε 130.000.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση αλλά και από το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης). Είναι εξ` ολοκλήρου σχεδιασμένο από τον διάσημο Ελβετό αρχιτέκτονα Bernard Tschumi.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε την ¶νοιξη του 2001 με σκοπό την ολοκλήρωση του πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Λόγω σοβαρών προβλημάτων αυτό δεν κατέστη δυνατό. Τα πρώτα έργα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2003 και ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2007 (4 χρόνια). Από τότε ξεκίνησε η μεταφορά των εκθεμάτων. Για το κοινό το Νέο Μουσείο Ακρόπολης άνοιξε τις πύλες του στις 20 Ιουνίου 2009.

Για περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψη σας στο Μουσείο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.theacropolismuseum.gr

image_pdfimage_print

Έργα πόλης

Παρεμβάσεις σε αύλειους χώρους σχολείων από τον Δήμο Πατρέων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Έργα συντήρησης σε σχολείο

Η Δημοτική Αρχή υλοποιεί πρόγραμμα παρεμβάσεων στους αύλειους χώρους των σχολείων του Δήμου. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε 10 σχολεία. Οι εργασίες θα συνεχιστούν και στα υπόλοιπα σχολεία που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου που αφορά στην Επισκευή – Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων και Συντηρήσεις Αύλειων Χώρων Σχολικών Μονάδων που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού Έργου – Η/Μ παρεμβάσεις που αφορούν τους αύλειους χώρους των παρακάτω σχολείων:

– Νηπιαγωγείο Κάτω Καστριτσίου

– Νηπιαγωγείο Μαυρομαδύλας

– 2ο Δημοτικό Σχολείο

– 4ο Δημοτικό Σχολείο

– 59ο Δημοτικό Σχολείο

– 60 και 19ο Δημοτικό Σχολείο

– Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας

– 2ο Γυμνάσιο

– 3ο Λύκειο

– 4ο Λύκειο

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αναπλάσεις Αθήνας

Πειραιάς: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μικρολίμανο λόγω έργων της ΕΥΔΑΠ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σε ισχύ τίθενται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μικρολίμανο, καθώς μετά την απαραίτητη έγκριση που έλαβε η ΕΥΔΑΠ από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, ξεκινάει τις προαπαιτούμενες εργασίες στην περιοχή προκειμένου να αρχίσει το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΥΔΑΠ, από τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 έως την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 από τις 7: 00 έως τις 17:00, θα είναι κλειστό το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτής Δηλαβέρη και της Ακτής Κουμουνδούρου, από την οδό Φιλίππου έως την οδό Ναύαρχου Βότση.

Όσα οχήματα έρχονται από την Μυρτιδιώτισσα κατευθυνόμενα προς την Καστέλλα θα κινούνται μέσω των οδών Φιλίππου και Κριεζή. Όσα οχήματα κατέρχονται στην οδό Ναυάρχου Βότση θα μπορούν να κατευθύνονται μόνο δεξιά προς τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά.

Ο Δήμος Πειραιά ζητά την κατανόηση των πολιτών για την όποια ταλαιπωρία, η οποία είναι προσωρινή, για μια μεγάλη ανάπλαση που θα αναβαθμίσει την περιοχή του Μικρολίμανου.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μπακογιάννης: «Η Αθήνα μπορεί να φτάσει ψηλά αλλά και μακριά»

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κώστας Μπακογιάννης

Μια σειρά από σημαντικές επαφές είχε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στην Σαγκάη, στην οποία βρέθηκε για την διεθνή έκθεση China International Import Expo 2019.

Η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα προς την Αθήνα, η μεταφορά εφαρμογών «smart city» που χρησιμοποιούνται με μεγάλη επιτυχία στην Σαγκάη, πολιτιστικές ανταλλαγές αλλά και θέματα παιδείας ήταν μεταξύ άλλων, στην ατζέντα των συζητήσεων του Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος συνοδευόταν από την δημοτική σύμβουλο της Ανοιχτής Πόλης Δέσποινα Αλεβιζάκη.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jinping, με τον δήμαρχο της Σαγκάης Ying Yong και τοπικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, ενώ ήταν ομιλητής στο φόρουμ συνεργασίας για τις αδελφοποιημένες με τη Σαγκάη πόλεις, μεταξύ των οποίων είναι και η Αθήνα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνάντηση του με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται τόσο στην Σαγκάη όσο και σε άλλες πόλεις της Κίνας, οι οποίοι του παρουσίασαν αναλυτικά τους τομείς στους οποίους έχουν αναπτύξει τις επιχειρήσεις τους με μεγάλη επιτυχία.

Πολύ σημαντική ήταν και η επίσκεψή του στο Shanghai International Studies University όπου συναντήθηκε με τον πρύτανη και με φοιτητές του Τμήματος Νέων Ελληνικών Σπουδών που είναι το πρώτο που ιδρύθηκε σε Πανεπιστήμιο της Κίνας και συγκεντρώνει την προτίμηση πολλών φοιτητών. Συμφωνήθηκε μάλιστα να υπάρξει συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων μέσω του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου που ήδη συνεργάζεται με το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο.

«Η Αθήνα μπορεί να φτάσει και ψηλά αλλά και μακριά. Η Αθήνα πρέπει και θα είναι παρούσα σε όλο τον πλανήτη, με εξωστρέφεια και σημαντικές πρωτοβουλίες» τόνισε μεταξύ άλλων για τις επαφές που είχε στην Σαγκάη ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα