Connect with us

Αθλητικές Υποδομές

Νέο Γήπεδο ΑΕΛ: έτοιμο τέλη Νοέμβρη ή το αργότερο αρχές Δεκέμβρη

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρουσιάστηκε την Τρίτη από την ΠΑΕ ΑΕΛ το νέο πρόγραμμα εισιτηρίων διαρκείας της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν, η οποία θα βρεί την θεσσαλική ομάδα σε νέα έδρα με την ολοκλήρωση του νέου υπερσύγχρονου γηπέδου της.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ, κο Πηλαδάκη, το νέο γήπεδο θα είναι έτοιμο τέλη Νοέμβρη ή το αργότερο αρχές Δεκέμβρη ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί την κοινοπραξία που ανέλαβε το έργο του νέου γηπέδου και όλο το προσωπικό που δούλεψε υπό αντίξοες συνθήκες για να τα καταφέρει.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη ζήτηση για τους εμπορικούς χώρους του νέου γηπέδου, ο κος Πηλαδάκης ανέφερε ότι δεν έχει περάσει ακόμα σε επόμενη φάση και ο βασικός λόγος είναι ότι θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα για τους κινηματογράφους και το fun park, διότι αν δε γίνει αυτό δε μπορεί να μισθωθεί κανένας ακόμα χώρος. Πιθανόν τις επόμενες 10 ημέρες να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα αυτό.

Ανοίγει το εργοτάξιο του νέου γηπέδου στους φιλάθλους
Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε από την Υπεύθυνη Μάρκετινγκ και μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΛ, κα Δήμητρα Βασιλάκη, η οποία μάλιστα προανήγγειλε το άνοιγμα του εργοταξίου του νέου γηπέδου για λίγες ημέρες στους φίλους της ομάδας, για να δουν ιδίοις όμμασι την πρόοδο των εργασιών. Το εργοτάξιο θα υποδεχθεί τους “βυσσινί” φιλάθλους κατά τις ημέρες Πέμπτη 24 Ιουνίου, Παρασκευή 25 Ιουνίου, Δευτέρα 28 Ιουνίου και Τρίτη 29 Ιουνίου και κατά τις ώρες 8 με 9 το βράδυ.

Έληξε η προθεσμία υποβολής προτάσεων για το όνομα του νέου γηπέδου
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού για το όνομα του νέου γηπέδου, καθώς εξέπνευσε η προθεσμία που είχε δοθεί σε φίλους της ομάδας να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΕ, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον. Σε επόμενο φάση, αφού συγκεντρωθούν όλες οι προτάσεις, θα αξιολογηθούν από την ΠΑΕ ΑΕΛ και οι 3 ή 5 καλύτερες θα τεθούν σε ψηφοφορία. Όλοι οι φίλοι της ομάδας θα μπορούν να καταθέτουν την ψήφο τους είτε στην ειδική κάλπη που θα στηθεί στο Vissini store στη Λάρισα (Μανωλάκη 1) είτε online σε ειδική ενότητα στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας. Η έναρξη της ψηφοφορίας θα ανακοινωθεί μέσω της ιστοσελίδας της ΠΑΕ ΑΕΛ. 

Πηγή: ael1964.gr

image_pdfimage_print

Αθλητικές Υποδομές

Νέα προσπάθεια για δημιουργία πίστας Φόρμουλα 1 στην Ελλάδα – Ποιά περιοχή βρίσκεται στο στόχαστρο

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολλές φορές στο παρελθόν έχει προταθεί και διερευνηθεί (έστω σε αρχικό στάδιο) η δημιουργία πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού, υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα, με ευγενή πόθο την ένταξη ενός ελληνικού γκραν πρι στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας FIA.

Να θυμίσουμε τα τελευταία 15 χρόνια έχουν προταθεί εκτάσεις στη Χαλανδρίτσα (Αχαΐα), τον Ορχομενό, ακόμη και εντός Αττικής, στη Δραπετσώνα (στα Λιπάσματα).

Με αφορμή και την τελευταία βαρύτητα που έχει δοθεί στην υποστήριξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως τουριστικού εργαλείου, μια νέα πρόταση έχει ξεκινήσει να διερευνάται, αυτή τη φορά σε μια νέα περιοχή, η οποία δεν είχε προταθεί στο παρελθόν.

Δείτε ποιά περιοχή βρίσκεται στο στόχαστρο για τη δημιουργία της πίστας

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικές Υποδομές

Υπεγράφη η Β’ φάση του γηπέδου της AEK μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και ΤΟΜΗ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Υπογράφηκε την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, η σύμβαση για το έργο «Κατασκευή Γηπέδου Νέας Φιλαδέλφειας», του εμβληματικού για την ιστορική ομάδα της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και για την περιοχή, γηπέδου, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας ΤΟΜΗ, θυγατρικής του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης, με αρχικό προϋπολογισμό 16.129.032 Ευρώ, σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της Β΄ φάσης της κατασκευής του «Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού Αγιά Σοφιά», που θα αποτελέσει την έδρα της ΠΑΕ ΑΕΚ. Βασικό αντικείμενο του έργου αποτελεί η εκτέλεση των αρχιτεκτονικών εργασιών και τελειωμάτων και του αρχιτεκτονικού εξοπλισμού στο κοίλο του γηπέδου, εργασιών που αναδεικνύουν το σύγχρονο, υψηλών προδιαγραφών γήπεδο της ιστορικής έδρας της ομάδας.

Τη Β΄ φάση του έργου που ανέλαβε η ΤΟΜΗ συμπληρώνει η εγκατάσταση περισσότερων από 30.000 καθισμάτων του γηπέδου, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος για τους VIP θεατές. Το έργο περιλαμβάνει επίσης τις Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες ύδρευσης-αποχέτευσης, την τοποθέτηση όλων των ειδών υγιεινής, τις εργασίες κλιματισμού, πυρόσβεσης και ισχυρών ρευμάτων, καθώς και τις εργασίες υποδομών που αφορούν κυρίως σε εγκαταστάσεις και ειδικά συστήματα ασθενών ρευμάτων, απαραίτητων για τη λειτουργία του γηπέδου.

Το έργο της ΤΟΜΗ θα ολοκληρωθεί με τη διαρρύθμιση των δημοσιογραφικών θεωρείων, την πτυσσόμενη σήραγγα του γηπέδου, τη γνωστή «φυσούνα» εισόδου των αθλητών στον αγωνιστικό χώρο, καθώς και με την εγκατάσταση εξειδικευμένου συστήματος ελέγχου φωτισμού του αγωνιστικού χώρου με φωτιστικά σώματα υψηλής απόδοσης που θα συμπληρώνουν την εμπειρία της παρακολούθησης των αγώνων στο πλαίσιο της φιλοσοφίας βιώσιμης ανάπτυξης και περιβαλλοντικής προστασίας που αντανακλά ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός  και η συνολική μελέτη για την κατασκευή του «Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού Αγιά Σοφιά».

Η υπογραφή της σύμβασης φέρνει το νέο γήπεδο της ΠΑΕ ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια πιο κοντά στην τελική του διαμόρφωση για την υποδοχή της ιστορικής ομάδας και τη λειτουργική του ένταξη στην καθημερινή ζωή της πόλης, αναβαθμίζοντας την ευρύτερη περιοχή με ένα σύγχρονο τοπόσημο αθλητισμού και πολιτισμού.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικές Υποδομές

Υπεγράφη η σύμβαση για την ολοκλήρωση του γηπέδου της ΑΕΚ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπεγράφη χθες η σύμβαση για την μερική αποπεράτωση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρόκειται για συμπληρωματικό έργο σε αυτό που ήδη κατασκευάει η ΑΕΚ  με αναθέτουσα αρχή είναι την Περιφέρεια Αττικής. Ανάδοχος του έργου είναι η ΤΟΜΗ, θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Το κόστος του έργου είναι 20εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 16,12εκατ.ευρώ). Οι προσφορές αποσφραγίσθηκαν στις 22 Ιανουαρίου 2020.

Πρόκειται για την χρηματοδοτική συμβολή της Περιφέρειας προς την ΑΕΚ, όπως είχε δεσμευτεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί κατασκευαστικά το γήπεδο. Το συνολικό κόστος του έργου εκτιμάται πως θα αγγίξει τα 65εκατ.ευρώ.

Να θυμήσουμε πως η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει την κατασκευή του γηπέδου της ήδη από το 2017 με το κόστος των έργων να εκτιμάται σε 30εκατ.ευρώ ενώ η τρίτη φάση αναμένεται να καλυφθεί από τραπεζικό δανεισμό ή άλλο τρόπο. Η διάρκεια των έργων καθορίστηκε σε 16 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Εφόσον δεν παρουσιαστούν καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, τα έργα θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2021.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για την πραγματοοποίηση της δέσμευης του Περιφερειάρχη για έμπρακτη στήριξη σην υλοποίηση του έργου.

Με την ολοκλήρωση του η ΑΕΚ θα αποκτήσει μετά από πολλά χρόνια και πάλι την φυσική της έδρα. Η χωρητικότητα του σταδίου ανέρχεται σε 30.528 θέσεις, θα πληροί τις απαιτήσεις για να χαρακτηριστεί ως γήπεδο κατηγορίας τέσσερα από την UEFA, θα υπάρχουν 40 σουίτες και πέντε διαφορετικοί τύποι καθισμάτων. Δεν θα έχει καθόλου εμπορικές χρήσεις, πλην των συνυφασμένων με την εξυπηρέτηση των επισκεπτών (κυλικείο, εστιατόριο, παραδοσιακό καφενείο, μπουτίκ ομάδας κ.ά.). Θα υπάρχουν περίπου 1.200 υπαίθριες θέσεις στάθμευσης και 400-500 υπόγειες.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το γήπεδο αναπτύσσεται σε έκταση συνολικού εμβαδού 29.121,161 τ.μ., η οποία βρίσκεται στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος.

Το δημοπρατούμενο έργο περιλαμβάνει την εκτέλεση των αρχιτεκτονικών εργασιών, αρχιτεκτονικών τελειωμάτων και αρχιτεκτονικού εξοπλισμού στο κοίλο του γηπέδου, καθώς και των Η/Μ εργασιών, που εξαρτώνται άμεσα από τις οικείες αρχιτεκτονικές εργασίες, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών υποδομής, ήτοι σωλήνες ύδρευσης, κλιματισμού, πυρόσβεσης, αεραγωγοί, οι μονώσεις, όπου προβλέπεται, και όλες οι απαιτούμενες εσχάρες, καλωδιώσεις εντός των τοιχίων (είτε τοιχοποιίας είτε γυψοσανίδας) και ψευδοροφών.

Aξίζει να σημειώσουμε ότι ταυτόχρονα, πάλι από την Περιφέρεια είναι σε εξέλιξη το έργο υπογειοποίησης της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου που συνδέεται με την λειτουργία του νέου γηπέδου. Τα έργα έχει αναλάβει η ΙΝΤΡΑΚΑΤ και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2021.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα