Connect with us

Τραμ Αθήνας

Νέα πρόταση επέκτασης του Τραμ της Αθήνας στην οδό Πειραιώς

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρόταση για δακτύλιο Τραμ στην Αθήνα με επεκτάσεις στην Αλεξάνδρας, τα Άνω Πατήσια και την Πειραιώς

Σε μία εξαιρετικού ενδιαφέροντος πρόταση,  για την περαιτέρω επέκταση του Τραμ στην Αθήνα, προχώρησε ο Γιάννης Πολύζος Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος, Καθηγητής ΕΜΠ σε συνεργασία με τον Λουκά Τριάντη, Αρχιτέκτων – Πολεοδόμο, ΥΔ ΕΜΠ.

Η πρόταση έχει τον τίτλο «Πολιτικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στη Μητροπολιτική Αθήνα. Μετά την Πανεπιστημίου τι;» και σας την παρουσιάζουμε σήμερα αποκλειστικά από το ypodomes.com

Όπως λέει η πρόταση,  οι προτάσεις για επέκταση του δικτύου Τραμ στην Αθήνα δεν είναι καινούργιες. Αντίθετα βασίζονται σε χωρικές πολιτικές και σχεδιασμούς που άρχισαν να προωθούν τη βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη ήδη από τη δεκαετία του 1980.

Αναφερόμαστε εδώ κυρίως στις συζητήσεις που προηγήθηκαν του Ρυθμιστικού Σχεδίου του 1985 και του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Αθηναίων του 1988, τις μελέτες του Δήμου Αθηναίων «Σύστημα Τραμ για την Ιστορική Αθήνα» (1991) και «Τραμ της Αθήνας- Δίκτυο Άμεση Υλοποίησης» (1994) και του ερευνητικού προγράμματος του ΕΜΠ/ Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος με τίτλο «Ολοκληρωμένο Δίκτυο Τραμ στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Αθηνών» (2003-2004), ενώ κι άλλες μελέτες έχουν εκπονηθεί από το ΕΜΠ και την Αττικό Μετρό στο πλαίσιο της ΜΑΜ.

Σήμερα, το υλοποιημένο δίκτυο Τραμ αφορά το τμήμα Σύνταγμα-Βούλα και Νέο Φάληρο- Βούλα. Επεκτείνεται αυτήν την περίοδο στο τμήμα Νέο Φάληρο – Κέντρο Πειραιά, ενώ στο πλαίσιο της ανάπλασης της Πανεπιστημίου έχει δρομολογηθεί και η κρίσιμη επέκτασή του από το Σύνταγμα μέχρι την Πλατεία Αιγύπτου/ Πεδίο του Άρεως. Με δεδομένες τις παραπάνω επεκτάσεις, για τις οποίες χρειάστηκαν 10 χρόνια, και με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου Τραμ για την Αθήνα, προτείνονται τρεις άξονες μελλοντικών επεκτάσεων:

I. Άξονας Πατησίων: από Πλατεία Αιγύπτου έως Άνω Πατήσια, ο οποίος: – Βελτιώνει τη σύνδεση κέντρου Αθήνας με τις ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες και τμηματικά υποβαθμισμένες περιοχές της Κυψέλης και των Κάτω και Άνω Πατησίων.

– Αναπτύσσεται μεταξύ της γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) και της προγραμματισμένης γραμμής 4 (Άλσος Βεΐκου – Ευαγγελισμός).
– Συνδέει το κέντρο της Αθήνας με τις βορειοδυτικές περιοχές του Λεκανοπεδίου,
– Συνδέει σημαντικές υπερτοπικές χρήσεις (Πεδίον Άρεως, ΟΠΑ), δημόσιους χώρους (πλ.Αμερικής, πλ.Κολιάτσου, Φιξ) και αναδεικνύει τον ιδιαίτερο εμπορικό, πολιτισμικό και αρχιτεκτονικό/ πολεοδομικό χαρακτήρα της Πατησίων, μετατρέποντάς την σε σύγχρονη Αστική Λεωφόρο.

Ενδεικτικά, το μήκος του άξονα υπολογίζεται σε 4χλμ., ενώ προβλέπονται βάσει των προκαταρκτικών μελετών του 2003-04 εννέα σταθμοί σε κομβικά σημεία:

– Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αγγελοπούλου, Πλ.Αμερικής, Λυσιατρείο/Καλλιφρονά, Πλ.Κολιάτσου, Άγ.Λουκάς, Φιξ Γαλατσίου, Λασκαράτου/ Σαρανταπόρου, Άνω Πατήσια (μετεπιβίβαση με Γραμμή Μετρό 1)

Με βάση την εκτίμηση του προβλεπόμενου ανά χιλιόμετρο κόστους του Τραμ (που το 2004 εκτιμήθηκε σε 12 εκ.€/ χλμ.), η επέκταση αυτή ανέρχεται περίπου σε 48 εκ.€.

II. Άξονας Πειραιώς: από Ομόνοια έως Πειραιά, ο οποίος:
– Συνδέει τα κέντρα Αθήνας και Πειραιά, αναδεικνύοντας τον Κεραμεικό ως δυτική πύλη της Αθήνας και τις αντίστοιχες Αστικές Πύλες Πειραιά,
– Εξυπηρετεί τις περιοχές Ψυρρή, Μεταξουργείο, Γκάζι, Κάτω Πετράλωνα, Ταύρος, τις σημαντικές υπερτοπικές χρήσεις πολιτισμού και εκπαίδευσης (Τεχνόπολη, Μουσείο Μπενάκη, Ίδρυμα Κακογιάννη, ΑΣΚΤ, Σχολή Δημόσιας Διοίκησης), τους δημόσιους χώρους (πλ.Ομόνοιας, πλ.Κουμουνδούρου, Ερμού, Σεράφειο/ Ρουφ) και αναδεικνύει τον ιδιαίτερο πολιτιστικό, αρχιτεκτονικό/ πολεοδομικό και
χαρακτήρα της Πειραιώς,
– Βρίσκεται ανάμεσα στη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) και τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, του συνεχίζεται να αναμένεται η αναβάθμισή του,
– Προωθεί την προοπτική ολοκλήρωσης ενός μεγάλου Δακτυλίου Τραμ (Ομόνοια- Πειραιάς-Φάληρο-Συγγρού-Σύνταγμα).

Ενδεικτικά εάν υλοποιηθεί σε πρώτη φάση το τμήμα έως τον Ταύρο, το μήκος του άξονα υπολογίζεται σε 3.5 χλμ., το κόστος αναμένεται να ανέλθει στα 42εκ.€, με τους εξής πέντε σταθμούς:

– Ομόνοια, Πλ.Κουμουνδούρου, Κεραμεικός / Γκάζι, Πέτρου Ράλλη / Μουσείο Μπενάκη, Ταύρος.

III. Άξονας Αλεξάνδρας: από Σταθμό Λαρίσης έως Νοσοκομεία Παίδων, ο οποίος: – Ευνοεί τις μετακινήσεις στην κατεύθυνση Ανατολής Δύσης, για την οποία δεν υπάρχει πρόβλεψη μελλοντικής γραμμής Μετρό,
– Συνδέει τις γραμμές του Μετρό 1 (ΗΣΑΠ), 2 και 3,
– Εξυπηρετεί τις περιοχές Ζωγράφου, Αμπελόκηποι/ Νεάπολη, Γκύζη, Εξάρχεια, συνδέοντας τις υπερτοπικές χρήσεις του μελλοντικά αναβαθμιζόμενου Στ.Λαρίσης με το Πεδίο Άρεως, Άρειο Πάγο, γήπεδο Παναθηναϊκού, Νοσοκομεία Ελπίς, Άγ.Σάββας και Παίδων, Ιατρική και Οδοντιατρική Σχολή).
Μελλοντικά μπορεί να συνδεθεί με Πολυτεχνειούπολη και Πανεπιστημιούπολη. Ενδεικτικά το μήκος του άξονα υπολογίζεται σε 5χλμ., με κόστος τα 60εκ.€ και εννέα σταθμούς:
– Σταθμός Λαρίσης, Αχαρνών / Ιουλιανού, Πατησίων / Πλ. Αιγύπτου, Πεδίο Άρεως, Παναθήναια, Άρειος Πάγος, Αμπελόκηποι, Μεσογείων, Νοσοκομεία Παίδων.

Συνολικά, και για τις τρεις προτεινόμενες επεκτάσεις με στόχο υλοποίησης έως το 2020, το κόστος υπολογίζεται σε 150 εκ.€, κόστος που είναι συγκρίσιμο, ή και υπολείπεται κατά πολύ μεγάλων οδικών έργων που συνεχίζουν να έχουν απόλυτη προτεραιότητα.

Επί της ουσίας η πρόταση του κου Πολύζου, δημιουργεί ένα «δακτύλιο» Τραμ που θα ξεκινά από τα Άνω Πατήσια, θα διαχωρίζεται στην Πλατεία Ομονοίας και θα ξαναβρίσκεται στην είσοδο του Πειραιά επί της Γρηγορίου Λαμπράκη ενώ δύο κλάδοι θα διατρέχουν, ο ένας το κέντρο,  τη Νέα Σμύρνη και την Παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος και ο άλλος την οδό Πειραιώς.

Το νέο που βρίσκουμε σε αυτή την πρόταση είναι η γραμμή  που θα διατρέχει την οδό Πειραιώς. Η γραμμή αυτή ξεκινώντας από την «καρδιά» της πόλης θα φτάνει στον Πειραιά ενώνοντας σε πολύ συντομότερο χρόνο τα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της πρωτεύουσας χωρίς να κουράζει τον επιβάτη.

Σήμερα η γραμμή που ενώνει την Αθήνα με τον Πειραιά κάνει μία μεγάλη παρακαμπτήρια διαδρομή (περνά από τον Νέο Κόσμο, την Νέα Σμύρνη, το Παλαιό Φάληρο, το Νέο Φάληρο και συνεχίζεται η κατασκευή προς Πειραιά) και η χρονοαπόσταση είναι μεγαλύτερη της μίας ώρας κάνοντας ουσιαστικά το Τραμ μέσο αποφυγής και όχι επιθυμητό μέσο για αυτόν που θέλει να μετακινηθεί απο το ένα σημείο στο άλλο.

Σε πρώτη φάση προτείνεται η γραμμή να φτάνει μέχρι τον Ταύρο και σε δεύτερη φάση μέχρι το τέρμα της οδού Πειραιώς στην είσοδο της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη στον Πειραιά.

Τέλος ένα από τα μεγάλα στοιχήματα είναι η μελλοντική δημιουργία γραμμής Τραμ επί της Λεωφόρου Συγγρού που να εξυπηρετεί τον «άξονα πολιτισμού της Συγγρού» που θα φτάνει μέχρι το Δέλτα Φαλήρου συνδεόμενο με την παραλιακή γραμμή.  

ypodomes.com

image_pdfimage_print

Τραμ Αθήνας

Στο ΕΣΠΑ 2014-2020 η επέκταση του αμαξοστασίου Τραμ στο Ελληνικό

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Καραγιάννης-Πατούλης

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γεώργιος Καραγιάννης, επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, τον Περιφερειάρχη, κ. Γεώργιο Πατούλη.

Αντικείμενο της συνάντησής τους ήταν η προώθηση των μεγάλων έργων που έχει ανάγκη η Αττική.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης και κατασκευής νέων πεζογεφυρών, σε σημεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας με αυξημένη επικινδυνότητα, αφού η οδική ασφάλεια αποτελεί κεντρική προτεραιότητα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνάντησης, υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη η ένταξη της επέκτασης του Αμαξοστασίου του ΤΡΑΜ στο Ελληνικό στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττική 2014 – 2020, προϋπολογισμού 18,3 εκ.

Για να είναι ακόμα πιο αποτελεσματική στο εξής η συνεργασία των δύο μερών, αποφασίστηκε η σύσταση κοινής ομάδας εργασίας, η οποία θα συνέρχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με σκοπό την επίλυση θεμάτων συναρμοδιότητας Υπουργείου και Περιφέρειας.

Μετά τη συνάντηση, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης, δήλωσε: «Σήμερα εκπροσώπησα τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή, στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, όπου επανεπιβεβαιώθηκε η διάθεση να δουλέψουμε μαζί για να επιλυθούν τα προβλήματα και να προχωρήσουν όλα τα έργα γρήγορα. Η οδική ασφάλεια, η ανάπτυξη των υποδομών στην Αττική και η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, αποτελούν κοινούς μας στόχους. Υπάρχει πνεύμα συνεννόησης, σήμερα είχαμε μια πολύ γόνιμη συζήτηση και είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα αποδειχτεί εξαιρετικά αποδοτική για τους συμπολίτες μας».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τραμ Αθήνας

Ηλεκτροδηγοί Τραμ: Άμεσες και αξιοκρατικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη ΣΤΑΣΥ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Δελτίο Τύπου εξέδωσαν οι ηλεκτροδηγοί του Τραμ αναφορικά με μία σειρά ανοιχτών ζητημάτων που επιβαρύνουν την εύρυθμη λειτουργία του Μέσου.

Αναλυτικά:

Έχουν περάσει 16 χρόνια από την επαναλειτουργία του ΤΡΑΜ στην Αθήνα , τον Ιούλιο του 2004 και θεωρούμε πως έχει γίνει συνείδηση σε όλους, ότι πρέπει να ενισχυθούν τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, αφού  αποτελούν οικονομική, φιλική προς το περιβάλλον και αξιόπιστη λύση για την ασφαλή μετακίνηση των κάτοικων όχι μόνο του κέντρου της Πρωτεύουσας αλλά και του ευρύτερου συγκροτήματος των Αθηνών.

Ήδη η επέκταση του ΤΡΑΜ προς τον Πειραιά και το νέο έργο που ετοιμάζεται για το Ελληνικό, καθώς και τα σχέδια  επέκτασης του  αμαξοστασίου , δημιουργούν ένα νέο τοπίο για τις Αστικές Σταθερές Συγκοινωνίες.

Οι νέες αλλά και οι υπάρχουσες  γραμμές και σταθμοί απαιτούν  λογικές, που να απαντούν στην  ιδιαιτερότητα της γραμμής ΤΡΑΜ, τόσο σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, ιδιαίτερα ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΟΥΣ.

Έχουμε αναδείξει επανειλημμένως τις σοβαρές ελλείψεις του προσωπικού της ειδικότητας μας και έχουμε σταθεί ιδιαιτέρως συνεπείς απέναντι στον επιβάτη της πρωτεύουσας, όμως ο πολυετής  αποκλεισμός μας από τις προσλήψεις,  έχει οδηγήσει σε εντατικοποίηση της εργασίας που μπορεί να επιφέρει σοβαρά προβλήματα  για την εταιρία ,τους Ηλεκτροδηγούς και τον εξοπλισμό.

Η προβληματική λειτουργία  της “ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ” αποτελεί μείζον θέμα για την γραμμή ΤΡΑΜ, που παραμένει  17 μήνες άλυτο   και είναι “εν δυνάμει”, κίνδυνος σοβαρών ατυχημάτων. Οι εργαζόμενοι στην γραμμή ΤΡΑΜ (Ηλεκτροδηγοί, Κέντρο Έλεγχου, Επόπτες συρμών, Επιθεωρητές Λειτουργίας) παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά και πολλές φορές  υπερβάλλοντας εαυτόν, προσπαθούν να βγάλουν εις πέρας το δύσκολο συγκοινωνιακό έργο.

Μια ακόμα  αδικαιολόγητη  ενέργεια από την πλευρά του Δήμου Αθηναίων, η επικάλυψη των γραμμών του ΤΡΑΜ στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας και μετατροπής τους σε ποδηλατοδρόμο, έρχεται να επιβεβαιώσει την άποψη που υποστηρίζουμε  για την απαξίωση του μέσου.

Είναι απαράδεκτο να αχρηστεύεται μια αποκλειστική διαδρομή ενός Μ.Μ.Μ., του ΤΡΑΜ , που συνδέει τον αστικό ιστό της Αθήνας με το ιστορικό κέντρο του Συντάγματος, τοποθετώντας “εν μια νυκτί“ ένα ελαστομερές υλικό επίστρωσης πάνω στον τροχιόδρομο.

Όλοι είναι υπέρμαχοι στην μεταμόρφωση της Αθήνας σε μια σύγχρονη Μητρόπολη, αναδεικνύοντας το ιστορικό της κέντρο, όχι όμως καταστρέφοντας μια υπάρχουσα Συγκοινωνιακή δομή.

Και ενώ όλα αυτά  συμβαίνουν, η διαδικασία για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης έχει βαλτώσει, βυθίζοντας ακόμα περισσότερο στην εργασιακή αβεβαιότητα τους εργαζόμενους.

 Να υπενθυμίσουμε πως παρά τις όποιες αντιξοότητες οι Ηλεκτροδηγοί του ΤΡΑΜ, επιδείξαμε για ακόμα μια φορά, κατά την δύσκολη περίοδο της πανδημίας,  υψηλό αίσθημα ευθύνης,  ανταποκρινόμενοι με επιτυχία, στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου.

ΚΑΛΟΥΜΕ

Την κυβέρνηση να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ και με ταχείς, αξιοκρατικές διαδικασίες, στην πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού των Ηλεκτροδηγών στην ΣΤΑΣΥ Α.Ε.,  να  σκύψει με σοβαρότητα  πάνω από τα χρονίζοντα προβλήματα των εργαζομένων και  να τα επιλύσει.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τραμ Αθήνας

Το Τραμ επιστρέφει στο Σύνταγμα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Tram

To Τραμ επιστρέφει οριστικά στο Σύνταγμα μέχρι το τέλος του έτους. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, προανήγγειλε την επαναφορά του μέσου στο κέντρο της Αθήνας.

«Το τραμ δεν σταματάει» ξεκαθάρισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και έκανε γνωστό ότι, σε δύο μήνες από σήμερα θα ξεκινήσουν τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια ξανά από τον Νέο Κόσμο προς το Σύνταγμα, υπενθυμίζοντας ότι υπήρξαν τεχνικά ζητήματα με καθίζηση σε αυτό το τμήμα. Το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει αρκετές αντιδράσεις από την κάλυψη των γραμμών του Τραμ στη Λ.Βασιλίσσης Όλγας και στην Βασιλίσσης Αμαλίας για τους σκοπούς του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας και θεωρήθηκε ότι είναι ένα «προεόρτιο» κατάργησης του μέσου στο κέντρο της πόλης.

Ο κ.Καραμανλής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν σκέπτεται την κατάργηση του τραμ στο τμήμα αυτό, για το οποίο δαπανήθηκαν πολλά χρήματα, ενώ σημείωσε πως κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο και στις πρακτικές της ΕΕ. Σημείωσε επίσης ότι είναι ένα εργαλείο το οποίο επικουρικά βοηθά στο συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας.

Μεγάλος στόχος είναι μέχρι στο τέλος του έτους να ξεκινήσει και πάλι η εμπορική λειτουργία του μέσου αποκαθιστώντας την γραμμή μετά από περίοδο δύο και πλέον ετών. Να θυμίσουμε ότι το τμήμα Κασομούλη-Σύνταγμα έχει κλείσει από τον Οκτώβριο του 2018, λόγω εύρεσης προβλημάτων στις σήραγγες που διατρέχουν το τμήμα και εξυπηρετούν την υπόγεια κίνηση του ποταμού Ιλισού.

Το “ακρωτηριασμένο” δίκτυο του Τραμ

Σήμερα το μικρό δίκτυο Τραμ που διαθέτει η Αθήνα είναι ακρωτηριασμένο. Από τα τρία άκρα που διαθέτει έχει σταματήσει η λειτουργία στα δύο από αυτά. Εκτός από το τμήμα Κασομούλη-Σύνταγμα, η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στο τμήμα Μπάτης (Παλαιό Φάληρο)-ΣΕΦ λόγω των έργων ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου. Παράλληλα σε φάση αναμονής είναι και η ολοκληρωμένη κατασκευαστικά, επέκταση του μέσου, από το Φάληρο μέχρι το κέντρο και το λιμάνι του Πειραιά με μία μονή κυκλική γραμμή 5,4χλμ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στόχος είναι να αποκατασταθεί πλήρως το δίκτυο αλλά και να δοθεί σε εμπορική λειτουργία η επέκταση του Τραμ προς Πειραιά, μέχρι το τέλος του έτους.

Έρχονται τα νέα “πορτοκαλί” Τραμ

Καλά νέα έχουμε και στο μέτωπο της προμήθειας 25 νέων συρμών Τραμ στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, o πρώτος συρμός Τραμ έχει προγραμματιστεί να φτάσει στην Αθήνα στα τέλη Αυγούστου. Μετά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα χρειαστεί να πραγματοποιήσει δοκιμαστικές διαδρομές για διάστημα δύο με τρεις μήνες για να βεβαιωθεί η λειτουργικότητα των συστημάτων και η ασφάλεια του οχήματος και κατόπιν, περίπου στο τέλος του έτους πιθανολογείται ότι θα μπορέσουν να κυκλοφορήσουν οι πρώτοι συρμοί πέντε με δέκα νέοι συρμοί.

Οι συρμοί κατασκευάζονται από τη Γαλλική Alstom σε εργοστάσιο της Ισπανίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε αντίθεση με τα σημερινά Τραμ της Αθήνας που κυριαρχεί το ασημί και το μπλε χρώμα, στα 25 νέα Τραμ που έρχονται ο χρωματισμός είναι πορτοκαλί. Το χρώμα είχε αποφασιστεί μετά από δημόσια ψηφοφορία που είχε διεξάγει η Αττικό Μετρό, ως αναθέτουσα αρχή, το 2018.

Οι νέοι συρμοί ενσωματώνουν όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις στο πεδίο των Τραμ από το 2004, χρονιά στην οποία η Αθήνα παρέλαβε τους συρμούς Τραμ που διατρέχουν την πόλη.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα