Connect with us

Λοιποί Αυτοκινητόδρομοι

Ιόνια – Κεντρική Οδός: η Ήπειρος και τα 2 πολυπόθητα οδικά της έργα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην πιο κρίσιμη καμπή της πορείας τους έχουν μπει οι μεγάλοι οδικοί άξονες της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι και δυο που ενδιαφέρουν άμεσα την Ήπειρο, δηλαδή η Ιόνια Οδός και ο Ε-65. Εδώ και μήνες, η κατάσταση σε αυτούς είναι αποκαρδιωτική, αφού τα εργοτάξια έχουν κλείσει, πολλοί εργάτες έμειναν χωρίς δουλειά και το βασικότερο όλων, ακόμη και τώρα φαίνεται να μην υπάρχει κανένα «σημείοεπαφής» μεταξύ Κοινοπραξιών, Τραπεζών και Κυβέρνησης.

Στην Ήπειρο η αγωνία είναι έκδηλη, ιδιαίτερα για την τύχη της Ιόνιας Οδού, ενός δρόμου διευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ο οποίος όμως δείχνει να «κολλάει» στην γενικότερη κρίση της χώρας μας. Μόνη ελπίδα για όλους τους υπό κατασκευή μεγάλους αυτοκινητοδρόμους είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ιδιαίτερα για την Ιόνια Οδό, οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται θετικοί στο ενδεχόμενο χρηματοδότησής της μέσω της συγκεκριμένης Τράπεζας, της οποίας ως γνωστόν εκτελεστικός Αντιπρόεδρος είναι Έλληνας, ο κ. Πλούταρχος Σακελλάρης, που προ ετών διετέλεσε και καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με το σχέδιο που μελετούν οι Ευρωπαίοι, προβλέπεται η δημιουργία ενός ταμείου εγγυοδοσίας από το ΕΣΠΑ, το οποίο θα έχειπροίκα 1,5 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό θα μπει «εγγυητής» για την χορήγηση δανείου που θα χρησιμοποιηθεί για την επανέναρξη των υπό κατασκευή οδικών αξόνων. Υπενθυμίζεται, ότι η επανεκκίνηση εργασιών στην Ιόνια Οδό περιλαμβάνεται στα έργα, τα οποία προβλέπεται να δρομολογηθούν άμεσα μέσω ΕΣΠΑ .

Θα υπάρξουν εξελίξεις;
Πάντως, ίσως να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις στο θέμα, αφού αυτή την εβδομάδα θα βρίσκονται στην Ελλάδα ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γιοχάνες Χαν και ο επικεφαλής της ομάδας δράσης για την Ελλάδα Χόρστ Ράιχενμπαχ. Οι δυο άνδρες θα συζητήσουν με την Κυβέρνηση για το πώς μπορούν να διασωθούν και να μην καταλήξουν οριστικά στις καλένδες τα μεγάλα οδικά έργα.

Να δράσουν συλλογικά
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, οι Αρχές στην Ήπειρο δεν θα πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Απαιτείται από όλους να έχουν κοινή στάση και βέβαια μαζί να ζητήσουν από την Κυβέρνηση, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, την επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή, τόσο της Ιόνιας, όσο και του Ε-65, των αξόνων δηλαδή, που θα βγάλουν οριστικά την περιοχή μας από την απομόνωση και θα την αναβαθμίσουν, σε μια περίοδο, όπου τα πάντα καταρρέουν.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί την ανάπτυξη φτωχών περιοχών, όπως η Ήπειρος. ¶μεσα λοιπόν όλες οι Αρχές, όπως Περιφέρεια, Δήμοι και άλλοι φορείς θα πρέπει μαζί να πείσουν τους Ευρωπαίους για τη σημασία αυτών των έργων» σημειώνουν αναλυτές. Τονίζουν δε, ότι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Περιφερειών όπως η Ήπειρος και της Ε.Ε. ήταν ο στόχος της πρόσφατης επίσκεψης των Περιφερειαρχών στις Βρυξέλλες, γι΄ αυτό δεν χωρούν καθυστερήσεις και πολιτικές σκοπιμότητες. «Από τόσο μεγάλα έργα θα ευνοηθούν όλοι οι πολίτες. Θα αναβαθμιστούν πολλές περιοχές στην Ήπειρο και η περιοχή μας μπορεί να γίνει κέντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η ευθύνη λοιπόν των τοπικών αρχόντων είναι πολύ μεγάλη».

Επομένως, είναι δεδομένο, ότι σε συνεργασία με τις άλλες Περιφέρειες από τις οποίες προβλέπεται να περάσουν οι αυτοκινητόδρομοι, η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι και όλοι οι εμπλεκόμενοι Φορείς πρέπει να ζητήσουν την άμεση χρηματοδότηση για την κατασκευή των έργων.

«Με άλλο μάτι θα δουν οι Ευρωπαίοι μια κοινή έκκληση δεκάδων φορέων για συνέχιση των εργασιών και με άλλο μάτι βλέπουν τώρα τις μεμονωμένες εκκλήσεις κάθε Δήμου ή Περιφέρειας. Μόνο αν δράσουμε όλοι μαζί, θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα» λένε Ηπειρώτες.

Τα διόδια
Εξάλλου, στο «φλέγον» θέμα της μείωσης διοδίων, ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, μιλώντας στη Βουλή, σημείωσε, ότι έχει προταθεί η μείωση διοδίων των αυτοκινητοδρόμων που κατασκευάζονται με το καθεστώς των συμβάσεων παραχώρησης και εισπράττονται από τον ιδιώτη παραχωρησιούχο.

«Η πρόταση αυτή έχει ενσωματωθεί στο Μνημόνιο συναντίληψης που έχει υπογράψει στις αρχές καλοκαιριού 2011 το Δημόσιο με τους Παραχωρησιούχους. Η αλλαγή στα διόδια μπορεί να γίνει μόνο αν συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές. Πιστεύω με την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την επανεκκίνηση των έργων θα υπάρξει και η μείωση των διοδίων» είπε, μεταξύ άλλων.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

 

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα