Connect with us

Συγκοινωνίες - Mεταφορές

Συγκοινωνίες Αθήνας: Με εκκρεμότητες ξεκινούν οι νέες διοικήσεις σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκε η αλλαγή στις διοικήσεις του ομίλου ΟΑΣΑ με τη δημοσίευση των ΦΕΚ για την τοποθέτηση τους και πλέον αρχίζει ο αγώνας για να μεταστραφεί το αρνητικό κλίμα που το 2015 διόγκωσε την τρύπα στα οικονομικά του.

ΠΟΙΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ
Ας ξεκινήσουμε με τον ΟΑΣΑ όπου Διευθύνων Σύμβουλος ανέλαβε ο Σκουμπούρης Ιωάννης ενω πρόεδρος είναι ο Ταστάνης Αναστάσιος.

Στη ΣΤΑΣΥ, την εταιρεία που έχει αναλάβει τη λειτουργία των δικτύων Μετρό και Τραμ. Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο Βόγκας Παναγιώτης ενώ πρόεδρος είναι ο Στεφόπουλος Σταύρος.

Αντίστοιχα, στην ΟΣΥ την εταιρεία που έχει αναλάβει τη λειτουργία του δικτύου των λεωφορείων και τρόλεϊ. Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο Αναγνωστόπουλος Γεώργιςο ενώ στη θέση του προέδρου είναι η Ζωή Γεωργίου.

Advertisement
"

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Πρώτη μεγάλη πρόκληση είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αύξησης της τιμής του εισητηρίου για να σταματήσει η αιμορραγία λόγω της αύξησης του ΦΠΑ.

Στα μεγάλα θέματα εντάσσεται επίσης η αναδιάρθρωση του ομίλου για να γίνουν οι συγκοινωνίες της Αθήνας ανταγωνιστικές.

Σημαντική πρόκληση είναι φυσικά και η ολοκλήρωση των 2 μεγάλων έργων του ομίλου που είναι η τηλεματική που βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο και πρέπει να λειτουργήσει σχετικά άμεσα.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο και οι μπάρες στο Μετρό είναι πλέον στα μισά και θα πρέπει να ολοκληρωθεί επιτυχώς ο διαγωνισμός για να αναβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχώμενων υπηρεσιών.

Τέλος πολύ σημαντικές αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν για την επιβεβλημένη ανανέωση του στόλου των λεωφορείων καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πρέπει να αποσυρθούν πολλά από τα σημερινά λεωφορεία και η ενδεχόμενη αύξηση των οδηγών που σήμερα κρίνονται αρκετά λιγότεροι από όσους απαιτούνται.

Advertisement
"

 

Εν τω μεταξύ απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Κωστής Χατζηδάκης έδωσε το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων όπου έδωσε το στίγμα του για το Στρατηγικό Σχέδιο του Υπουργείου  για τις Δημόσιες Συγκοινωνίες το οποίο στηρίζεται στους εξής άξονες:

1.Την αναδιάρθρωση του κόστους του οργανισμού. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα η ψηφιοποίηση της λειτουργίας και των υπηρεσιών του Ομίλου, η συνένωση όμορων τμημάτων σε κάθε εταιρεία, η βέλτιστη διαχείριση στόλου και δρομολογίων (τηλεματική) και η πρόσληψη ειδικού προσωπικού (οδηγών και τεχνικού προσωπικού).

2.Την αύξηση των εσόδων. Η φιλοσοφία δεν είναι η αύξηση των τιμών των προϊόντων αλλά η διεύρυνση των χρηστών των δημόσιων συγκοινωνιών μέσω της συνέπειας στα δρομολόγια (τηλεματική), η βέλτιστη κάλυψη της Περιφέρειας Αττικής με στοχευμένη πύκνωση και σύνδεση των ενδοδημοτικών μεταφορών με τα μέσα σταθερής τροχιάς, το ζωνικό σύστημα προϊόντων (νέο σύστημα τιμολόγησης) που θα βασίζεται στη δικαιοσύνη (απόσταση) και την εμπιστοσύνη (συχνότητα χρήσης), τη πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής (Ενιαίο Ηλεκτρονικό Εισιτήριο) αλλά και νωρίτερα της λειτουργίας του ΑΣΣΚ με στοχευμένη πολιτική προληπτικού ελέγχου στις πύλες και σε κεντρικούς σταθμούς σε συνδυασμό με τη  διεύρυνση του μέτρου της εισόδου από την πρώτη πόρτα για τα λεωφορεία και τη σύνδεση με τη νέα επιχειρηματικότητα και τα συστήματα πληροφορικής.  

3.Την σύνδεση του Ομίλου με τον πολίτη και το περιβάλλον. Θα ενταχθούν δράσεις διαχείρισης στόλου και παρακολούθησης στόχων εξοικονόμησης ενέργειας (σε κινητά και ακίνητα στοιχεία). Επίσης, θα διερευνηθεί η ανανέωση του στόλου των λεωφορείων με νέα οικολογικής τεχνολογίας. Τέλος θα αξιοποιηθούν όλες οι υποδομές του ΟΑΣΑ (στάσεις και μέσα) ώστε να συνδεθούν με δράσεις πολιτισμού ανοικτές προς του πολίτες.

Advertisement
"

Συμπερασματικά οι Δημόσιες Συγκοινωνίες οφείλουν να εισέλθουν με ένα βιώσιμο τρόπο στην κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική ζωή της Αττικής. Οι νέες διοικήσεις του Ομίλου με ένα ξεκάθαρο Σχέδιο Δράσης θα κινηθούν προς την κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης που ευνοεί την κοινωνία και την οικονομία και όχι τη μόχλευση χρηματοοικονομικών πολιτικών που δεν οδηγούν σε αναβάθμιση του παρεχόμενου συγκοινωνικού έργου, αλλά σε απαξίωση του θεσμού των Δημόσιων Συγκοινωνιών και του ρόλου που μπορούν να επιτελέσουν στην ανάταξη της Ελληνικής Οικονομίας.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

Advertisement
 SINTECNO

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα