Connect with us

Συγκοινωνίες - Mεταφορές

Συγκοινωνίες Αθήνας: Μια νέα σελίδα ανοίγει με την κατάθεση του νομοσχεδίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες ή καλύτερα για την «Εξυγίανση, Αναδιάρθρωση και Ανάπτυξη των Αστικών Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής» ο Υπουργός Υποδομών κος Ρέππας ανέπτυξε τα σημαντικότερα στοιχεία που περιέχει το νέο νομοσχέδιο.

Ο Υπουργός έδωσε στην δημοσιότητα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τα οικονομικά των μέσων μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας. Τα ποσά μπορούν να χαρακτηριστούν και ιλιγγιώδη ενώ οι υπηρεσίες που προσέφεραν δεν ήταν ανάλογες. Καταρχάς η Αθήνα είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα με πλήρη κάλυψη από το Κράτος μέσω της επιδότησης που φτάνει το 70% της τιμής του εισιτηρίου. Ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 65%.

Όλες οι υπόλοιπες Ελληνικές πόλεις με αστική συγκοινωνία (εξαιρουμένης της Θεσσαλονίκης που έχει μεικτό σύστημα) δεν επιδοτούνται καθώς είτε είναι ιδιωτικές (συνήθως από το ΚΤΕΛ) είτε είναι δημοτικές. Τα οικονομικά των συγκοινωνιών είναι σε μαύρο χάλι στην κυριολεξία.

Χρέος που φτάνει τα 3,8 δις ευρώ! Μισθολογικό κόστος 78% στο συνολικό τζίρο. Οι επιδοτήσεις που δόθηκαν στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας από το 2004 μέχρι το 2009 έφτασαν στο αστρονομικό ποσό των 2 δις 327.000.000 ευρώ! Το μέγεθος είναι τόσο τεράστιο που σαν παράδειγμα μπορούμε να πούμε πως αυτά τα χρήματα έφταναν για να κατασκευαστεί ολόκληρη η νέα Γραμμή 4 που σχεδιάζεται! Μιλάμε για πραγματικά εξωπραγματικά νούμερα για τις συγκοινωνίες.

Η εισιτηριοδιαφυγή όπως ανακοίνωσε ο κος Ρέππας θα αντιμετωπιστεί με δύο τρόπους: ο πρώτος θα είναι με ένα νέο σώμα ελεγκτών που μάλλον θα είναι αμφιλεγόμενο αν θα μπορέσει να ελέγξει στο σύνολο του τον συγκοινωνιακό φόρτο της Αθήνας. Ο δεύτερος τρόπος είναι με την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που επί του παρόντος δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες πέραν της είδησης για σχεδόν αδύνατης αντιγραφής του.

Επίσης δεν αναφέρθηκε η τυχόν εγκατάστασης συστήματος αυτόματων θυρών στις εισόδους των σταθμών του Μετρό. Το συγκεκριμένο σύστημα εφαρμόζεται με σχεδόν 100% επιτυχία σχεδόν σε όλα τα δίτκυα Μετρό της Ευρώπης καθώς ο μόνος τρόπος για να περάσεις χωρίς εισιτήριο είναι να περάσεις από πάνω τους.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της νέας δομής είναι η δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Φορέα που θα περιλαμβάνει τους οργανισμούς των δημόσιων συγκοινωνιών της Αθήνας. Αυτό συζητείται πολλά χρόνια και είναι ευτυχές γεγονός που φτάνουμε επιτέλους σε ένα κεντρικό σχεδιασμό και όχι σε επιμέρους κινήσεις ανά είδος μέσου.

Είναι μια κίνηση υπέρ της οικονομίας της συγκοινωνίας αλλά και του καλύτερου προγραμματισμού τόσο του συγκοινωνιακού έργου όσο και της μελλοντικής τους επέκτασης. Η εύρυθμη λειτουργία του σύμφωνα με τον κο Ρέππα θα διασφαλίζεται από τρίμηνο τακτικό έλεγχο που σκοπό θα έχει την ορθή τήρηση του ετήσιου προϋπολογισμού. Ένα εξίσου σημαντικό μέτρο.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στην καλύτερη διαχείριση για την δυνατότητα καλυτέρευσης των εσόδων από την διαφήμιση στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα έχουν κριθεί μάλλον αμφιλεγόμενα με πολύ μικρή συμμετοχή στα συνολικά έσοδα των μέσων. Εδώ θα μπορούσε κάλλιστα να «ενοικιαστεί» ο χώρος σε ιδιώτη με σταθερό έσοδο κάθε χρόνο και μάλιστα διασφαλισμένο.

Την αύξηση της τιμής την χαρακτήρισε απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων για μηδενισμό των ελλειμμάτων. Για την μετάταξη των υπαλλήλων δεν έγινε ιδιαίτερη αναφορά ενώ μίλησε και για το κόστος ανά χιλιόμετρο που ισχύει στην Αθήνα και είναι χαμηλότερο από τις υπόλοιπες Ελληνικές πόλεις με αστική συγκοινωνία.

Εμείς ελπίζουμε πως με την κατάθεση του νομοσχεδίου είναι πολύ πιθανό να κλείσουν πολλοί «παλιοί» λογαριασμοί και την απίστευτης σπατάλης των τελευταίων χρόνων. Εφόσον μπει η επιθυμητή τάξη θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να δούμε τις ανάγκες καλύτερης συγκοινωνίας, επέκτασης των μέσων σταθερής τροχιάς και καλύτερης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού όπως το αξίζει άλλωστε ο πολίτης.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Αττική, πατώντας πάνω στην Περιφέρεια Αττικής στο χάρτη που βρίσκεται στα δεξιά της σελίδας!


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα