Connect with us

Αφιερώματα

ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ: 12 χρόνια σήμερα από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η 12η μαύρη επέτειος από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης

Σήμερα 11 Σεπτεμβρίου 2013 κλείνουν 12 χρόνια από την επίθεση και καταστροφή ενός από τα μεγαλύτερα τεχνοκρατικά επιτεύγματα παγκοσμίως: των Δίδυμων Πύργων, το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη.

Είναι η 12η μαύρη επέτειος από την τρομοκρατική επίθεση και την δολοφονία σχεδόν 3.000 ανθρώπων που εργάζονταν σε αυτά τα δύο κτίρια και σχεδόν εκπροσωπούσαν όλα τα κράτη της Υφηλίου. Σήμερα το ypodomes.com αποτείοντας φόρο τιμής σε αυτούς τους ανθρώπους θα παρουσιάσει το τεχνολογικό επίτευγμα των κτιρίων των Δίδυμων Πύργων που για περισσότερα από 30 χρόνια υψώνονταν στον ουρανό της Νέας Υόρκης.

Οι δίδυμοι πύργοι ήταν μία αρχιτεκτονική ιδέα του Αμερικανοϊάπωνα αρχιτέκτονα Μινόρου Γιαμασάκι (Minoru Yamasaki). Η κατασκευή τους ξεκίνησε το 1966 με τον Βόρειο Πύργο και ακολούθησε η κατασκευή του Νότιου Πύργου. Για να ολοκληρωθεί χρειάστηκαν 7 χρόνια και 4.000 εργάτες. Η κύρια κατασκευή ολοκληρώθηκε στις 4 Απριλίου 1973 ενώ συνεχίστηκε με την κατασκευή άλλων 5 κτιρίων μέχρι τις αρχές του 1980. Με ύψος 417 μέτρα για πολλά χρόνια ήταν τα υψηλότερα κτίρια του κόσμου έχοντας 110 ορόφους, το κάθε κτίριο.

Το κόστος κατασκευής έφτασε το ιλιγγιώδες για την εποχή επίπεδο των 400.000.000 δολαρίων. Μέχρι και το 2001, οι πύργοι λειτουργούσαν αποτελώντας το κέντρο των εξελίξεων, περιστοιχισμένοι από πέντε χαμηλότερα κτίρια και μία πλατεία, με εργαζόμενο πληθυσμό 50.000 ατόμων καταλαμβάνοντας 929.000 m² γραφειακού χώρου.

ΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ
Ένα επίπεδο με εμπορικά καταστήματα κάτω από την πλατεία παρείχε και σύνδεση με τρείς υπόγειες γραμμές του μετρό της Νέας Υόρκης και με σιδηροδρομικές γραμμές για το New Jersey. Η πρωτοφανής κλίμακα του έργου προώθησε σημαντικές μηχανικές καινοτομίες στις εργασίες των θεμελίων, στο κατασκευαστικό σύστημα αλλά και στις εργασίες που αφορούσαν την κατακόρυφη κίνηση προς τους ορόφους.

Τα θεμέλια
Το χώμα που είχε αφαιρεθεί μεταφέρθηκε στη δυτική πλευρά του Manhattan όπου χρησιμοποιήθηκε για την ανάπλαση του Battery Park City. Κατά τις εκσκαφές προέκυψαν επιπλέον δυσκολίες εξαιτίας του ότι τούνελ του μετρό και άλλες υπόγειες γραμμές διέσχιζαν την τοποθεσία.

Η στήριξη
Τα εξαιρετικά ψηλά κτίρια, απαιτούν εναλλακτική στήριξη και επιπλέον πρόνοια εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που αναπτύσσονται σε τόσο μεγάλα ύψη. Οι συμβατικοί ουρανοξύστες κατέχουν κατασκευαστικό σκελετό ο οποίος σε αυτή τη περίπτωση μοιάζει με ένα πλέγμα από ατσάλι, με κατακόρυφες στηρίξεις και οριζόντιες δοκούς.

Οι εξωτερικοί τοίχοι της κρεμαστής όψης δεν έχουν υποστηρικτική λειτουργία αλλά κρέμονται από τον κατασκευαστικό σκελετό. Ανελκυστήρες, σκάλες και άλλες βοηθητικές χρήσεις απασχολούν το πυρήνα κάθε υψηλού κτιρίου, το ποσοστό του χώρου που καταλαμβάνουν αυτά, αυξάνεται σημαντικά ανάλογα με το ύψος του κτιρίου.

Τα δάπεδα σχεδιασμένα σαν σειρές απο κενά (κούφια) δεμάτια, λειτουργούσαν σαν άκαμπτα διαγράμματα, βοηθώντας να διανεμηθούν εκ νέου οι δυνάμεις των ανέμων από κάθε εξωτερικό τοίχο,στους δύο κάθετους όπου οι δυνάμεις μεταφέρονταν μέσω των εξωτερικών κολωνών στο έδαφος. Το σύστημα αυτό επέτρεψε μεγάλη ευκαμψία.

Οι ανελκυστήρες
Όπως και στα συμβατικά κτίρια, ο πυρήνας στεγάζει τους ανελκυστήρες και κάποιες βοηθητικές χρήσεις, ενώ παράλληλα παρέχει μία δεύτερη σημαντική πηγή κατασκευαστικής υποστήριξης για το κτίριο. Αντί να σπαταληθεί πολύτιμος χώρος για τα συστήματα των κατακόρυφων μεταφορών ο αρχιτέκτονας του έργου, Yamasaki συνέβαλε με τον σχεδιασμό του έτσι ώστε να επιτευχθεί οικονομία χώρου, με τρείς ζώνες ταχείας (οι οποίες οδηγούσαν σε χώρους υποδοχής (lobby) στον 44ο και στον 78ο όροφο) και εσωτερικής κυκλοφορίας. Οι μεγαλύτεροι ανελκυστήρες ταχείας κυκλοφορίας, μετέφεραν άτομα στους χώρους υποδοχής όπου οι ανελκυστήρες εσωτερικής κυκλοφορίας μετέφεραν τα άτομα στον τελικό τους προορισμό.

Κατασκευαστικά χαρακτηριστικά
Το κατασκευαστικό ατσάλι αναπτυσσόταν σε βαθμίδες ανάλογα με το βάρος και τα φορτία του ανέμου που ασκούνταν σε κάθε επίπεδο. Βαρύτερες ράβδοι από ατσάλι χρησιμοποιήθηκαν στο κατώτερο επίπεδο, με ελαφρύτερες να τοποθετούνται προς την κορυφή. Έτσι μειώθηκε το κόστος αλλά και το βάρος της κατασκευής σε σύνολο.

Οι εξωτερικοί φέροντες τοίχοι ανεγέρθησαν σε προκατασκευασμένα τμήματα, με ύψος δύο ορόφων και μήκος τριών υποστυλωμάτων, τα οποία συνδέθηκαν μεταξύ τους και τοποθετήθηκαν κατά την διάρκεια της κατασκευής. Αυτές οι κολώνες από ατσάλι, μείωσαν το γυαλί που συνήθως χρησιμοποιείται στους περισσότερους ουρανοξύστες με κρεμαστή όψη, κατά 20%. Λιγότερο γυαλί σήμαινε και μειωμένες ανάγκες σε ψύξη το καλοκαίρι και θέρμανση το χειμώνα. Για τον καθαρισμό των 43.000 παραθύρων των πύργων, χρησιμοποιήθηκε εξελιγμένο αυτόματο σύστημα καθαρισμού.

Η εξέλιξη της κατασκευής
Η κατασκευή μιάς τόσο κολοσσιαίας κλίμακας δημιούργησε αυξημένες ανάγκες για μία πολύ προσεκτική ενορχήστρωση της άφιξης και της αναχώρισης των υλικών, των οχημάτων μεταφοράς, των μηχανημάτων και του εργατικού δυναμικού στην τοποθεσία του έργου. Τα κατασκευαστικά υλικά των πύργων είχαν προέλευση από κάθε γωνιά της Αμερικής.

Για παράδειγμα, τα προκατασκευασμένα τμήματα από ατσάλι ήρθαν από 14 διαφορετικά εργοστάσια, από το St. Louis, το Los Angeles και το Seattle. Εξαιτίας του περιορισμένου χώρου στο χώρο του εργοταξίου, τα οποία μεταφέρθηκαν σιδηροδρομικώς και κρατήθηκαν στο σιδηροδρομικό σταθμό της Pennsylvania μέχρι να χρησιμοποιηθούν.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΓΩΝ

    Ύψος 1ου πύργου: 417m (χωρίς την κεραία)
    Ύψος 2ου πύργου: 415m
    Βάθος θεμελίωσης: 21m
    Διαστάσεις Ορόφου: 63 x 63 m
    Σύνολο Ατσάλινων υποστηλωμάτων: 35.000
    Παράθυρα: 43.000
    Βάρος κατασκευαστικού χάλυβα: 90.720kg
    Εργατικό δυναμικό: 50.000
    Κόστος: 400.000.000 δολάρια

Πηγή: ypodomes.com με πληροφορίες από diocles.civil.duth.gr

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα