Connect with us

Επικαιρότητα

Σε υλοποίηση τα έργα του master plan για τη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαντικά έργα επεκτάσεων του Μετρό, έργα στο αεροδρόμιο και στο δίκτυο ύδρευσης καθώς και μεγάλα οδικά έργα στη Χαλκιδική

Εκτός από τη βελτίωση των υποδομών και τη δημιουργία νέων, τα προγραμματισμένα έργα αναμένεται να δημιουργήσουν και νέες θέσεις εργασίας σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Η χρηματοδότησή τους έχει εξασφαλιστεί από το ευρωπαϊκό προγραμματικό οικονομικό πλαίσιο, και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων στελεχών του υπουργείου Υποδομών δεν θα υπάρξουν εμπλοκές. Παράλληλα άρχισε να τρέχει και ο σχεδιασμός που εκπόνησαν από κοινού τα υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος για έργα που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία και τη διαχείριση των υδάτων.

 

Τα πρώτα νέα έργα που μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης είναι:

Αναβάθμιση διαδρόμου προσαπογειώσεων 10-28
Το έργο ανατέθηκε και τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες. Ο αρχικός προϋπολογισμός του ήταν 38,7 εκατ. ευρώ και με την έκπτωση του αναδόχου μειώθηκε στα 25 εκατ. ευρώ. Η αναβάθμιση του υφιστάμενου τμήματος του διαδρόμου 10-28 του αεροδρομίου «Μακεδονία» αφορά στην πλήρη ανακατασκευή του χερσαίου τμήματος με εργασίες εξυγίανσης, οδοστρωσίας και κατασκευής νέου αντιολισθηρού ασφαλτικού τάπητα, προκειμένου να αποκτήσει τα ίδια λειτουργικά και τεχνικά χαρακτηριστικά με το νέο τμήμα των 1.000 μέτρων που κατασκευάζεται στη θάλασσα.

Δυτική εσωτερική περιφερειακή
Ετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης από την Εγνατία Οδό ΑΕ, ώστε τις επόμενες ημέρες να ολοκληρωθούν οι εργασίες για το έργο της αναβάθμισης του δυτικού τμήματος της περιφερειακής οδού. Το έργο, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 122 εκατ. ευρώ, οριοθετείται μεταξύ των κόμβων Κ16 (Λαχαναγορά) μέχρι τον κόμβο Κ5 (νοσοκομείο Παπαγεωργίου), σε μήκος 8 χλμ., και διασχίζει τους δήμους Κορδελιού – Ευόσμου και Παύλου Μελά. Στο έργο δεν περιλαμβάνεται η ανισοπεδοποίηση του κόμβου της Λαχαναγοράς, ο οποίος είναι ανεξάρτητο έργο και παρουσιάζεται παρακάτω.

 

Στο πλαίσιο του έργου θα ανισοπεδοποιηθούν έξι κόμβοι: Μοναστηρίου και 3ης Σεπτεμβρίου (Ελευθέρια), Μαιάνδρου (Εύοσμος), Ολυμπιάδος (Εύοσμος), Μακρυγιάννη (Ηλιούπολη), Λαγκαδά και Σταυρουπόλεως, 25ης Μαρτίου (Πολίχνη). Η εργολαβία θα περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή άνω διάβασης στην οδό Ολυμπιάδος (πράσινη γέφυρα πεζών και ποδηλατών), καθώς και απλές πεζογέφυρες. Περιλαμβάνει επίσης την κατά τόπους αναμόρφωση του παράπλευρου οδικού δικτύου και των άλλων τοπικών συνδέσεων. Η αναβάθμιση της δυτικής περιφερειακής και η κατάργηση των φαναριών θα βελτιώσουν τις κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ανισοπεδοποίηση Κ16
Για το μεγάλο έργο του ανισόπεδου κόμβου Κ16 (Λαχαναγοράς) υπάρχει ανάδοχος εδώ και οκτώ μήνες, ωστόσο υπάρχουν προβλήματα με κάποιους καταπατητές δημοσίων εκτάσεων, τους οποίους δεν έχει απομακρύνει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και δεν μπορεί να εγκατασταθεί ο εργολάβος. Ο ανάδοχος έστειλε μάλιστα αίτηση διάλυσης της σύμβασης, αλλά τελικά δόθηκε παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο για να λυθεί το πρόβλημα και να ξεκινήσουν οι εργασίες. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 89,5 εκατ. ευρώ αλλά με την έκπτωση του εργολάβου μειώθηκε στα 52,6 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 62 μήνες, δηλαδή αν όλα πάνε καλά, ο κόμβος θα είναι έτοιμος το φθινόπωρο του 2017. Πρόκειται για το μεγαλύτερο οδικό έργο στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία δέκα χρόνια, καθώς ο ανισόπεδος κόμβος Κ16 θα είναι ένας πολλαπλός πολυώροφος κόμβος. Θα κατασκευαστούν εννέα γέφυρες, οι τρεις στη διασταύρωση του ΠΑΘΕ με την εσωτερική περιφερειακή, η μία πάνω από την εσωτερική περιφερειακή (επί της οδού Πόντου, διπλής κυκλοφορίας) και οι υπόλοιπες πέντε γέφυρες πάνω από τον σωληνοδιάδρομο των ΕΛΠΕ.

Επέκταση μετρό προς Καλαμαριά
Στη δεύτερη φάση βρίσκεται ο διαγωνισμός για την επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά. Το έργο, προϋπολογισμού 518 εκατ. ευρώ (ενταγμένο στο ΕΣΠΑ) και μήκους 4,78 χιλιομέτρων, προβλέπει πέντε νέους σταθμούς (Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα). Έχουν υποβληθεί προσφορές από τέσσερις τεχνικές εταιρείες, οι οποίες θα αξιολογηθούν από την Αττικό Μετρό ΑΕ και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους η εταιρεία να έχει προχωρήσει στην εγκατάσταση του νέου αναδόχου.

Επέκταση μετρό στα δυτικά
Η Αττικό Μετρό προκήρυξε διαγωνισμό για επιλογή αναδόχου που θα εκπονήσει τις μελέτες για την επέκταση του μετρό από τον σταθμό Δημοκρατίας προς την Ευκαρπία και κατόπιν προς το νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Επίσης θα εκπονηθεί μελέτη για επέκταση του μετρό προς Εύοσμο. Προϋπολογισμός μελετών 191.597,13 ευρώ (εκτός ΦΠΑ). Η πρώτη επέκταση προβλέπεται να κατασκευαστεί κατά μήκος της οδού Λαγκαδά, ενώ οι αρχικές θέσεις των σταθμών είναι: 1. Νεάπολη (Λαγκαδά και Βενιζέλου), 2. Παύλου Μελά (Λαγκαδά και Δαβάκη), 3. Σταυρούπολη (Λαγκαδά και Βενιζέλου/Λεβαντή), 4. Πολίχνη (Λαγκαδά και Στρατού), 5. Ευκαρπία (Περιφερειακή Οδός και 25ης Μαρτίου), 6. Παπαγεωργίου (Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και 424 ΓΣΝ). Το μήκος της επέκτασης είναι περίπου 6,5 χιλιόμετρα. Η ολοκλήρωση των μελετών θα γίνει στο τέλος του 2013, και μέσα στο 2014 η επέκταση μπορεί να ξεκινήσει. Ο προϋπολογισμός, αν και δεν υπάρχουν προς το παρόν ακριβή στοιχεία, υπολογίζεται σε περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ. Για την επέκταση στον Εύοσμο η μελέτη θα προβλέπει και τις θέσεις των σταθμών.

Διυλιστήρια ΕΥΑΘ
Αρχίζει να κατασκευάζεται το έργο του εκσυγχρονισμού και της επέκτασης των διυλιστηρίων της ΕΥΑΘ, τα οποία με την ολοκλήρωσή του θα μπορούν να επεξεργάζονται επιπλέον 150.000 κυβικά μέτρα νερού. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 38 εκατ. ευρώ.

Κεντρικός αποχετευτικός αγωγός
Προέκυψε ανάδοχος στο έργο «Κατασκευή 2ου Κλάδου Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού Θεσσαλονίκης από Φρεάτιο 50Ν έως ΕΕΝΘ», προϋπολογισμού 44 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι περίπου δύο έτη από την υπογραφή της σύμβασης, που υπολογίζεται τον Σεπτέμβριο. Στο τεχνικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η επέμβαση στο τελευταίο τμήμα του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού, μήκους 4,5 χλμ., με την κατασκευή και 2ου κλάδου, ώστε ο ΚΑΑ να μπορεί να λειτουργεί. Ο δεύτερος κλάδος του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού της Θεσσαλονίκης ξεκινά από τους Αμπελόκηπους και φτάνει μέχρι τον βιολογικό καθαρισμό στη Σίνδο. Είναι απολύτως απαραίτητος, ώστε αφενός να οδηγείται το σύνολο των αστικών λυμάτων για καθαρισμό και να μη χύνονται στον Θερμαϊκό, αφετέρου για να γίνει επαρκής η αντιπλημμυρική προστασία της δυτικής Θεσσαλονίκης και ειδικά της χαμηλής περιοχής του Δενδροποτάμου, που υποφέρει από πλημμυρικά φαινόμενα.
 
164,5 εκατ. ευρώ σε δρόμους της Χαλκιδικής
Οδικά έργα που αναμένεται να βελτιώσουν τις κυκλοφοριακές συνθήκες και την ασφάλεια των μετακινήσεων από τη Θεσσαλονίκη στη Χαλκιδική και εντός του νομού ξεκινούν τις επόμενες ημέρες, είναι σε εξέλιξη ή έχουν δημοπρατηθεί από το υπουργείο Υποδομών και από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία και σχεδιασμό του υπουργείου.

Θέρμη – Γαλάτιστα
Η Εγνατία Οδός ΑΕ υπέγραψε τη σύμβαση για τη βελτίωση και διαπλάτυνση του τμήματος Θέρμη – Γαλάτιστα, σε μήκος 20,4 χλμ., με προϋπολογισμό 36 εκατ. ευρώ. Ο εργολάβος εγκαθίσταται αυτές τις μέρες και έχει προθεσμία περαίωσης 30 μήνες, δηλαδή μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015.Στο αντικείμενο περιλαμβάνεται η βελτίωση και η διαπλάτυνση του τμήματος Θέρμη – όρια νομού Θεσσαλονίκης – Γαλάτιστα της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, ώστε να αποκτήσει ο δρόμος διατομή 11 μέτρα. Η Εγνατία Οδός ΑΕ, σύμφωνα με τη διακήρυξη του έργου, διατηρεί το δικαίωμα ανάθεσης στον ανάδοχο της κατασκευής ενδιάμεσου τμήματος περίπου 3 χλμ. σε νέα χάραξη μετά την έκδοση ΚΥΑ έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.

 

Το συγκεκριμένο οδικό τμήμα θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο στη σημερινή κατάσταση, παρά το γεγονός ότι ο δρόμος εξυπηρετεί όλη τη Βόρεια Χαλκιδική, τη Σιθωνία και το Άγιο Όρος. Ο δρόμος είναι στενός, το πλάτος του περιορίζεται σε πολλές θέσεις στα 6,5 μέτρα και έχει συνεχείς στροφές. Διέρχεται από πολλές κατοικημένες περιοχές, τη Θέρμη, τη Νέα Ραιδεστό, τα Βασιλικά, το Γαλαρινό, και εξυπηρετεί το Βιομηχανικό Πάρκο Θέρμης και το Σέδες. Το υπόλοιπο τμήμα του άξονα Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, από τη Γαλάτιστα μέχρι τον Πολύγυρο, έχει κατασκευαστεί πριν πολλά χρόνια και το νέο τμήμα θα «κουμπώσει» σ’ αυτό.

Με το έργο που ξεκινά, το πλάτος του δρόμου θα αυξηθεί στα 11 μέτρα, με στηθαίο, μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και λωρίδα πολλαπλών χρήσεων. Θα αναμορφωθούν 12 ισόπεδοι κόμβοι: Θέρμης, Διεύθυνσης Συγκοινωνιών, Σουρωτής, Περιστεράς, δυτικής εισόδου Βασιλικών (Σφαγείων), Αγίας Αναστασίας, Γαλαρινού, Γαλάτιστας και στις χιλιομετρικές θέσεις 23,89 χλμ. (σύνδεση με παλιά εθνική οδό), 27 χλμ. (σύνδεση με παλιά εθνική οδό), 27,35 χλμ. και 28 χλμ. (Σφαγεία).

Νέα Μουδανιά – Ποτίδαια
Αύριο Τρίτη 21 Αυγούστου στις 10 το πρωί λήγει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών στον διαγωνισμό για την κατασκευή του άξονα Νέα Μουδανιά – Ποτίδαια. Το τμήμα, με αφετηρία τον ανισόπεδο κόμβο Νέων Μουδανιών, έχει μήκος 4,2 χλμ. και ο προϋπολογισμός του έργου φθάνει τα 19 εκατ. ευρώ, εκτός ΦΠΑ. Βασικό σχέδιο του έργου είναι η βελτίωση-διαπλάτυνση του οδικού τμήματος που αφορά στη μετατροπή της υφιστάμενης δίιχνης οδού σε τετράιχνη, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και αμφίπλευρο μεταλλικό στηθαίο ασφαλείας. Επιπλέον περιλαμβάνονται: Η ολοκλήρωση του ανισόπεδου κόμβου ΑΚ1 και η κατασκευή του παράπλευρου οδικού δικτύου, που αποτελείται από: α) τον αριστερό παράπλευρο, β) τον δεξιό παράπλευρο και γ) τοπικές οδούς, βοηθητικούς δρόμους εξυπηρέτησης παροδίων και συνδετήρια τμήματα αποκατάστασης προσβάσεων παροδίων, καθώς και οι εργασίες προσαρμογής προς την υφιστάμενη οδική αρτηρία. Η διάρκεια της σύμβασης ή προθεσμία ολοκλήρωσης είναι 36 μήνες από την ανάθεση της σύμβασης.

Περιμετρική Πολυγύρου
Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες κατασκευής της ανατολικής παράκαμψης Πολυγύρου, με προϋπολογισμό 8,65 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Η ανατολική παράκαμψη Πολυγύρου αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων του Πολυγύρου, καθώς με την ολοκλήρωσή της οι διερχόμενοι από/προς Σιθωνία οδηγοί δεν θα περνούν μέσα από τον Πολύγυρο και η κυκλοφορία θα γίνεται απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα. Το οδικό τμήμα που θα κατασκευαστεί, μήκους περίπου δύο χιλιομέτρων, θα αρχίζει από το πέρας της επαρχιακής οδού Γερακινής – Πολυγύρου και θα καταλήγει στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου – Βραστών – Ιερισσού, δίπλα στην περιαστική οδό Πολυγύρου. Προβλέπεται μεταξύ άλλων η κατασκευή ισόπεδων κόμβων στην αρχή και στο τέλος του οδικού τμήματος, ενώ η διατομή της οδού σχεδιάστηκε όμοια με αυτή της οδού Πολυγύρου – Γερακινής, με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και λωρίδα έκτακτης ανάγκης.

Παράκαμψη Αρναίας
Δημοπρατήθηκε το έργο «Παράκαμψη Αρναίας», προϋπολογισμού 25,3 εκατ. ευρώ, και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο μέχρι το τέλος του έτους. Το έργο έχει ορίζοντα υλοποίησης 34 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Περιλαμβάνει την κατασκευή νέου οδικού τμήματος εθνικής οδού παράκαμψης Αρναίας, μήκους 5,2 χλμ. και πλάτους 13 μέτρων, δηλαδή μία λωρίδα ανά κατεύθυνση χωρίς διαχωρισμό κυκλοφορίας. Επίσης προβλέπεται η κατασκευή νέου συνδετήριου δρόμου με την οδό προς Μεγάλη Παναγιά, μήκους 3 χλμ., καθώς και η κατασκευή τεσσάρων ισόπεδων κυκλοφοριακών κόμβων για τη σύνδεση με τις υφιστάμενες οδούς. Τέλος, θα κατασκευαστούν μία γέφυρα ανοίγματος 30 μέτρων και κιβωτοειδείς οχετοί ανοίγματος μέχρι 6 μέτρα. Με την παράκαμψη αυτή θα αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία οχημάτων μέσα από τον πολεοδομικό ιστό της Αρναίας, που σήμερα δημιουργεί μεγάλα προβλήματα ασφάλειας τόσο στους οδηγούς όσο και στους κατοίκους της περιοχής. Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη είναι εδώ και ένα χρόνο οι εργασίες για την κατασκευή του οδικού τμήματος Ποτίδαια – Κασσάνδρεια, μήκους 17 χλμ. και προϋπολογισμού 75,6 εκατ. ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του οδικού τμήματος Ποτίδαια – Κασσάνδρεια, μήκους 17 χιλιομέτρων, εκ των οποίων στα πρώτα 5,5 χλμ. πρόκειται να γίνει διαπλάτυνση του υφισταμένου δρόμου ενώ τα υπόλοιπα 11,5 χλμ. θα κατασκευαστούν σε νέα χάραξη. Η σύνδεση του οδικού τμήματος με το υπάρχον δίκτυο οδών γίνεται μέσω δύο ανισόπεδων κόμβων, ενός στην περιοχή Φώκαιας και του άλλου στην περιοχή της Κασσάνδρειας.

Πηγή: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Advertisement

Facebook

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα