Connect with us

Λοιπά Οδικά έργα

Δυτική Περιμετρική Ηρακλείου: εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση, ξεκινούν τα έργα

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Ελεγκτικό Συνέδριο στην Αθήνα επισκέφτηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης μαζί με τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου κ. Κώστα Μαμουλάκη όπου και ενημερώθηκαν ότι με την υπαριθμ. 2434/2011 απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενεκρίθη ο προσυμβατικός έλεγχος για το έργο της Δυτική Περιμετρικής.

Έτσι μετά την απόφαση αυτή ξεκινούν απρόσκοπτα οι εργασίες γιαυτή την μεγάλη και σημαντική παρέμβαση. Η Δυτική Περιμετρική που αρχίζει από το Παγκρήτιο Στάδιο, διέρχεται βόρεια γνωστού πολυκαταστήματος τροφίμων και φτάνει στο Κεντρικό Δρόμο της Αμμουδάρας.

Η κατασκευή της θα ενώσει του Δήμους Ηρακλείου και Μαλεβιζίου, θα βοηθήσει σημαντικά τις συνθήκες κυκλοφορίας στην περιοχή και παράλληλα θα αναβαθμίσει τις περιοχές που θα διέρχεται, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά.

Το έργο της δημοπράτησης της δυτικής περιμετρικής λεωφόρου, ένα από τα πιο σημαντικά οδικά έργα στην πόλη, που αναμένεται να αλλάξει τις συνθήκες πρόσβασης, από το Παγκρήτιο στάδιο, προς το Γάζι (στο ύψος του Καρφούρ), αλλά και θα βελτιώσει αποτελεσματικά την κυκλοφοριακή πραγματικότητα, σε μια περιοχή εξαιρετικά βεβαρημένη.

Πρόκειται για ένα κυριολεκτικά πολύπαθο έργο καθώς είχε προγραμματιστεί να κατασκευαστεί από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά συνεχώς προσέκρουε στο πρόβλημα της έλλειψης ρευστού?

Το σπουδαίο αυτό έργο επιλύει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο δυτικό τμήμα του πολεοδομικού συγκροτήματος του Ηρακλείου και δίδει σύντομη και εύκολη σύνδεση με τον Βόρειο Οδικό ¶ξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ). Στο συγκεκριμένο τμήμα της δυτικής περιμετρικής οδούΠαγκρήτιο Στάδιο μέχρι Αμμουδάρα»), έχουν συντελεσθεί οι απαλλοτριώσεις και κυρίως έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους.

Η σκοπιμότητα του έργου είναι προφανής και επιβάλλεται να ολοκληρωθεί το φυσικό του αντικείμενο, για να αρχίσει να λειτουργεί και να τροφοδοτηθεί θετικά το σύστημα των κυκλοφοριακών υποδομών για την αντιμετώπιση των σοβαρών κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κατασκευή της δυτικής περιμετρικής, δεν αναμένεται απλά να εκτονώσει τον βαρύτατο κυκλοφοριακό φόρτο της ευρύτερης περιοχής, αλλά παράλληλα να καλύψει και την πολιτική προστασία του Παγκρητίου Σταδίου, που απαιτείται να έχει εναλλακτικές διαδρομές πρόσβασης.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα δυο τμήματα της δυτικής περιμετρικής οδού και συγκεκριμένα η οδός Σπύρου Μουστακλή από τη σύνδεση της με την οδό Παναγιωτάκη και η οδός Λακωνίας έχουν κατασκευαστεί. Ωστόσο αυτό το οποίο υπολείπεται αφορά στη διαμόρφωση του δρόμου από το Παγκρήτιο Στάδιο μέχρι και την Αμμουδάρα.

 

image_pdfimage_print

Λοιπά Οδικά έργα

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για νέο οδικό έργο στο Ρέθυμνο

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σήμανση οδικών έργων

Χρηματοδότηση ύψους 350.000 ευρώ εγκρίθηκε από τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου, με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Η χρηματοδότηση αφορά έναν νέο δρόμο, μήκους 4,5 χιλιομέτρων, που ενώνει το οικισμό Σακτούρια με την περιοχή Πρασονήσι, με τουριστικό ενδιαφέρον και μειώνει την απόσταση κατά 7 χιλιόμετρα, ενώ ταυτόχρονα θα αναβαθμιστεί η οδική ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη, με το έργο θα αναδειχθεί το παραλιακό μέτωπο και ο σπάνιος φυσικός πλούτος της περιοχής. «Κύριο μέλημα μας είναι η ενοποίηση των παραλιών, η βελτίωση της προσβασιμότητας και φυσικά η μείωση των χιλιομετρικών αποστάσεων, ώστε να μην ταλαιπωρούνται κάτοικοι και επισκέπτες. Έχουμε καταφέρει σε ένα μεγάλο βαθμό να ενώσουμε τις παραλίες μας, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, που έχουν να κάνουν με το ανάγλυφο της περιοχής και το μεγάλο μήκος της ακτογραμμής μας».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιπά Οδικά έργα

Εργασίες συντήρησης επί της 2ης Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Ορίων Νομού Καβάλας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Εργασίες συντήρησης επί της 2ης Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Ορίων Νομού Καβάλας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 έως και την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας επί της δεξιάς οριογραμμής της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας για την εκτέλεση των εργασιών.

Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 έως και την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, με ώρα έναρξης στις 8.00 π.μ.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τροχαίας Ασπροβάλτας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιπά Οδικά έργα

Κρήτη: Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου σε οδικά έργα του Δήμου Χερσονήσου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Οδοστρωτήρας σε οδικό έργο

Στα σημεία των  παρεμβάσεων που εκτελούνται στο οδικό δίκτυο του Δήμου Χερσονήσου από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

Επί τόπου βρέθηκαν επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Αναστασάκης, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Ποταμιών Γεράσιμος Κόμης, Αβδού Παναγιώτης Κασαπάκης, Γωνιών Γιώργος Καλογεράκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Φαζάκης, η προϊσταμένη συγκοινωνιακών έργων Π.Ε. Ηρακλείου Χαρά Τριαματάκη.

Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου και ο Δήμαρχος Χερσονήσου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν το σύνολο των αναπτυξιακών έργων που εκτελούνται και προγραμματίζονται στο Δήμο με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα