Connect with us

Λοιπά Οδικά έργα

Δυτική Ελλάδα: αίτημα για ένταξη στο ΕΣΠΑ του άξονα Θέρμο-Ναύπακτο

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις


«Μεγάλα και διαχρονικά είναι τα προβλήματα που προκαλεί το πεπαλαιωμένο οδικό δίκτυο του Δήμου Θέρμου με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η επικοινωνία της ορεινής αυτής περιοχής με τον υπόλοιπο Νομό και να δημιουργείται μεγάλη ταλαιπωρία στους διερχόμενους οδηγούς. Για την υπέρβαση αυτής της κατάστασης απαιτείται να δρομολογηθεί επιτέλους η κατασκευή του οδικού άξονα Θέρμου – Ναυπάκτου και Θέρμου – Αγρινίου» αναφέρει ο Βουλευτής Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης.
 

Στην ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Υποδομών Μάκη Βορίδη και Ανάπτυξης ¶ννα Διαμαντοπούλου o Boυλευτής ζητάει να ενταχθεί στο αναθεωρημένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ το οδικό τμήμα αφού η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα δώσει αναπτυξιακή δυναμική στην περιοχή και θα αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της.
 

Το συγκεκριμένο έργο είναι δίκαιο αίτημα δεκαετιών της περιοχής και αποτελεί παρέμβαση ζωτικής σημασίας και μονόδρομο για την Οικονομική, Κοινωνική και Αναπτυξιακή Προοπτική του Δήμου Θέρμου. Η υλοποίηση του θα παρέχει στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής εύκολη πρόσβαση τόσο προς την Ιόνια Οδό και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, όσο και προς το Αγρίνιο. Επίσης θα διευκολύνει τις μετακινήσεις προς το Δήμο Θέρμου σε επισκέπτες και τουρίστες ενισχύοντας το Θρησκευτικό Τουρισμό, και όχι μόνο, ο οποίος αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής που δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως.
 

«Σήμερα είναι η μεγάλη ευκαιρία να ενταχθεί ο Οδικός ¶ξονας Ναύπακτος -Θέρμο – Αγρίνιο στο αναθεωρημένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείο Υποδομών, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες πιστώσεις για να αποκτήσει η περιοχή ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο που να αρμόζει στις ανάγκες της» αναφέρει ο Α.Μακρυπίδης.
 

Ερωτά λοιπόν τους δύο υπουργούς σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε ο οδικός άξονας Ναύπακτος – Θέρμο – Αγρίνιο να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το αναθεωρημένο τομεακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.
 

Πηγή:agrinionews.gr

image_pdfimage_print

Λοιπά Οδικά έργα

Θεσσαλία: Βελτίωση των οδικών προσβάσεων σε Ιερές Μονές του Δήμου Μετεώρων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Οδικά έργα στην Πάτρα

Του δρόμους που οδηγούν στις Ιερές Μονές Χρυσίνου Κλεινού, Σιαμάδων Καστανιάς και Αγιάς Μαρίνας Τζούρτζιας του Δήμου Μετεώρων βελτιώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το επόμενο διάστημα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπογράφει τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ που περιλαμβάνει εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, σήμανσης, οδοστρωσίας και ασφαλτικών σε συνολικό μήκος 1,7 χλμ.

Η αρχή του έργου είναι το πέρας του υπάρχοντος ασφαλτοτάπητα για τις οδούς προς την Ιερά Μονή Χρυσίνου και προς Ιερά Μονή Σιαμάδων και η διασταύρωση με την επαρχιακή οδό προς Αγία Παρασκευή – Γαρδίκι για την οδό προς Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Τζούρτζιας.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες, προχωράμε σε έργα που διευκολύνουν την προσβασιμότητα σε Ιερές Μονές του Δήμου Μετεώρων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Πρόκειται για ένα χρήσιμο έργο που ενισχύει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, την άνετη  πρόσβαση στα θρησκευτικά μνημεία, την ασφάλεια στη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. Τα έργα είναι ζωή, είναι χρήμα στην πραγματική τοπική οικονομία και θέσεις εργασίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιπά Οδικά έργα

Κρήτη: Από σήμερα στην κυκλοφορία οι κόμβοι Αλικαρνασσού και Κουνάβων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κόμβος Κουνάβων στην Κρήτη

Ολοκληρώθηκαν τα οδικά έργα στον κόμβο της Αλικαρνασσού, ράμπα προς Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, και το οδικό δίκτυο δίνεται στην κυκλοφορία αύριο Παρασκευή από τις 9 το πρωί.

Η Περιφέρεια Κρήτης-Γενική Δ/νση τεχνικών έργων ενημερώνει για την εξέλιξη αυτή τους οδηγούς για τις μετακινήσεις τους, όπως επίσης ενημερώνει, ότι, σήμερα Παρασκευή μετά τις 2 το μεσημέρι θα παραδοθεί στην κυκλοφορία και ο οδικός κόμβος Κουνάβων-Καταλαγαρίου που ήταν κλειστός λόγω τεχνικών έργων.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Έργα πόλης

Κεντ. Μακεδονία: Μέσω ΣΔΙΤ η αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στους δρόμους ευθύνης της Περιφέρειας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Δημοτικός φωτισμός

Δημοπρατείται άμεσα το μεγάλο έργο του ηλεκτροφωτισμού για το οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας, μετά και τη σχετική θετική απόφαση έγκρισης από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

Το έργο, που αποτελούσε δέσμευση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, προετοιμάστηκε το 2017, θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και αφορά στην αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού σε όλο το δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες.

«Ένα έργο που προετοιμάσαμε από το 2017 και ήρθε πλέον η ώρα να υλοποιηθεί. Αυτή η δέσμευσή μας γίνεται πράξη, καθώς ολοκληρώσαμε όλες τις διαδικασίες και δημοπρατούμε το αμέσως επόμενο διάστημα αυτή τη σπουδαία παρέμβαση, που θα βελτιώσει την ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας και θα περιορίσει τα τροχαία ατυχήματα.

Επίσης, με τα νέα συστήματα ηλεκτροφωτισμού που θα εγκαταστήσουμε θα περιορίσουμε δραστικά το οικονομικό κόστος τόσο από την κατανάλωση ενέργειας, που θα είναι μειωμένη κατά 60% – 70%, όσο κι από τις περιορισμένες ανάγκες συντήρησης και αντικατάστασης των 12.000 λαμπτήρων νέας τεχνολογίας που θα τοποθετηθούν.

Σημαντικά θα είναι και τα περιβαλλοντικά οφέλη. Σε συνδυασμό με τις ασφαλτοστρώσεις, συντηρήσεις και βελτιώσεις στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των δρόμων, που εξελίσσονται τόσο στο εθνικό, όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, δημιουργούμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ασφαλών, σύγχρονων και ποιοτικών μετακινήσεων στην περιοχή μας.

Είναι επίσης σημαντικό ότι πρόκειται για το πρώτο μεγάλο έργο, που θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ, καθώς η Περιφέρεια είναι αποφασισμένη σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλη τη χώρα και για την Αυτοδιοίκηση να εκμεταλλευτεί αυτό το εργαλείο, για να μη μείνουν πίσω σημαντικά έργα, που τα έχει ανάγκη ο τόπος και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Το έργο «Αναβάθμιση οδοφωτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» έχει προϋπολογισμό 14.850.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτες



δημοφιλη θεματα