Newsroom

Στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, παρουσιάστηκαν τα προκαταρκτικά σχέδια για τα συνοδευτικά έργα του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, από τους επιτελείς της ΠΑΕ Μάκη Γκαγκάτση, κ.κ. Μουτσάκη και Δημογιάννη. Όπως είχε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειάρχης, ότι θα διασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους για να χρηματοδοτήσει όλα τα έργα που σχετίζονται με την κατασκευή του νέου γηπέδου που αφορούν στην ανάπλαση της γύρω περιοχής.

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό , κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, θα εξεταστεί η περίπτωση να υπάρξει πρόσβαση σε πόρους του ταμείου ανάκαμψης για την κατασκευή του γηπέδου.

Το όραμα της νέας Τούμπας

Για την συνάντηση που είχε με τους επιτελείς του ΠΑΟΚ  ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας μίλησε στο Metropolis 95.5, διευκρινίζοντας την πρόοδο των επαφών με την ομάδα εργασίας. «Συζητήσαμε για τα θέματα γύρω από το νέο γήπεδο. Πρέπει να σας πω ότι έχουμε προχωρήσει αρκετά σε αυτά που θέσαμε ως στόχους με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Εμείς ως Περιφέρεια επαναλάβαμε την ξεκάθαρη δέσμευση μας να χρηματοδοτήσουμε όλα τα έργα ανάπλασης στην περιοχή, όπως υπογειοποίηση, πάρκα, το πολιτιστικό κέντρο κ.α. Ό,τι αφορά την γύρω περιοχή» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Θα παραδοθεί μία Νέα Τούμπα που θεωρώ ότι όμοιά της δεν θα υπάρχει. Θα είναι μία από τις ελάχιστες τέτοιες υποδομές πανευρωπαϊκά. Τα έργα θα εξαρτηθούν από τις μελέτες που θα μας παραδώσει ο ΠΑΟΚ στις αρχές του 2022 Εμείς θα εντάξουμε τις εργασίες σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα και θέλουμε το 2026 να έχει ο ΠΑΟΚ το νέο του γήπεδο. Η έναρξη της Νέας Τούμπας πρέπει να γίνει συνολικά και γρήγορα. Αυτή είναι η άποψη όλων».

Για το ζήτημα που έχει προκύψει με το Καυταντζόγλειο σημείωσε: «Δεν αντιλαμβάνομαι που υπάρχει το πρόβλημα, πρέπει να γίνει άμεσα. Δεν είναι μόνο οι ανάγκες του χρόνου, αλλά και οι ανάγκες που θα έχει η ομάδα του ΠΑΟΚ πιο πριν. Άρα θα πρέπει να προχωρήσει. Ελπίζω να το τελειώσουν οι αρμόδιοι το συντομότερο δυνατό».

Ποια έργα μπορούν να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης

Αναφορικά με την προοπτική άντλησης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ.Τζιτζικώστας προσδιόρισε τις καταρχήν προϋποθέσεις χρηματοδότησης, δεδομένης της φύσης του Ταμείου. «Αυτό το ταμείο έχει κάποιους άξονες που έχουν ενδιαφέρον. Μπορούν να βρεθούν κομμάτια εργασιών που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Δυστυχώς, το χειρίζονται οι κεντρικές κυβερνήσεις και όχι οι Περιφέρειες. Όπως λειτουργούν οι Περιφέρειες το ΕΣΠΑ θα έπρεπε και αυτό. Κάποιες εργασίες συνολικά από αυτό το μεγάλο πρότζεκτ θα πρέπει να μελετηθούν για να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δυσπιστία των πολιτών για τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου. «Όταν ένα μετρό κατασκευάζεται 20 χρόνια τι να πιστέψει ο συμπολίτης μας; Αυτό το έργο θα μπορούσε να είχε τελειώσει σε τέσσερα χρόνια. Αλλά αυτά είναι παρελθόν. Πλέον εμείς παραδίδουμε τα έργα μας γρήγορα, δείτε τα αεροδρόμια για παράδειγμα. Απλώς στην Νέα Τούμπα δεν εμπλέκεται μόνο η Περιφέρεια, αλλά και πολλοί φορείς. Εάν έχουμε τις μελέτες μέχρι το 2022 θα παραδώσουμε το σύνολο των εργασιών για την ανάπλαση εγκαίρως. Δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε από τον στόχο του 2026».

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV