Connect with us

Εταιρικά Nέα

TÜV HELLAS: Επέκταση Διαπίστευσης & Κοινοποίησης στην Ε.Ε για τα Πρότυπα Μεταλλικών προϊόντων

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Η TÜV HELLAS είναι ο πρώτος Ελληνικός Οργανισμός που διαπιστεύεται και κοινοποιείται για το πρότυπο ΕΝ 1090-1

Ο Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS στο πλαίσιο της υπάρχουσας Διαπίστευσής του από το ΕΣΥΔ και της Κοινοποίησής του στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την Πιστοποίηση Προϊόντων Δομικών Κατασκευών, επεκτείνει τις δραστηριότητές του στα πρότυπα ΕΝ 1090-1 και ΕΝ 15088. Σημειώνεται, ότι η TÜV HELLAS είναι ο πρώτος Ελληνικός Οργανισμός που διαπιστεύεται και κοινοποιείται για το πρότυπο ΕΝ 1090-1.

Το πρότυπο ΕΝ 1090-1 αφορά στην επιθεώρηση και πιστοποίηση των συγκολλητών ή κοχλιωτών μεταλλικών μερών από χάλυβα ή αλουμίνιο, ενώ το ΕΝ 15088 αφορά στα προϊόντα αλουμινίου.Τα πιστοποιημένα μεταλλικά προϊόντα ενσωματώνονται σε κατασκευές κτηρίων ή έργων πολιτικού μηχανικού  όπως μεταλλικά κτήρια, γέφυρες, πυλώνες, πύργοι τηλεπικοινωνιών, σιλό ή βάσεις φωτοβολταϊκών
 
Η πιστοποίηση των κατασκευαστών/παραγωγών είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το ΦΕΚ 1914Β/15.06.2012, με ημερομηνία έναρξης ισχύος την 01.10.2012 για το πρότυπο ΕΝ 1090-1 και την 15.09.2012 για το πρότυπο ΕΝ 15088. Πέραν των παραπάνω ημερομηνιών, απαγορεύεται η διάθεση, η εμπορία ή εν γένει διακίνηση των σχετικών προϊόντων χωρίς τη σήμανση CE. Με την ικανοποίηση των προδιαγραφών και τη σήμανση CE, διασφαλίζεται η ελεύθερη κυκλοφορία  των Προϊόντων Δομικών Κατασκευών στην Ευρωπαϊκή Ένωση

H TÜV HELLAS, από τις πρώτες και πιο σημαντικές θυγατρικές του TÜV NORD Group και δραστηριότητα εικοσιπέντε χρόνων, πιστοποιεί δομικά υλικά σε Ελλάδα και Κύπρο, έχοντας ξεπεράσει τις εκατό πιστοποιήσεις λατομείων – αδρανών, ασβέστη, πρόσμικτων, κοιλοδοκών,ιστών φωτισμού, σωλήνων και θερμομονωτικών.

Το 2010 κοινοποιήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως Φορέας Πιστοποίησης για τα προϊόντα δομικών κατασκευών όπως απαιτείται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία 89/106/ΕΟΚ, παρέχοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς να πιστοποιήσουν τα προϊόντα τους χωρίς μακροχρόνιες και πολυδάπανες διαδικασίες τοποθετώντας τη σήμανση CE. Με τις υπηρεσίες της υποστηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις παραγωγής δομικών υλικών πιστοποιώντας την ενίσχυση της ασφάλειας και τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων τους προς όφελος των καταναλωτών σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο

image_pdfimage_print

Εταιρικά Nέα

Νέο σεμινάριο πρώτων βοηθειών από την TÜV AUSTRIA Academy

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

H TÜV AUSTRIA Academy διοργανώνει στις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα (Λεωφόρος Μεσογείων 429, Αγία Παρασκευή), το πιστοποιημένο από τον Οργανισμό SAR (Safety and Rescue Training Organisation) εκπαιδευτικό πρόγραμμα “ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ – ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ” στις 09/10/2020 από τις  09:00 έως τις 16:00.

Την αναλυτική περιγραφή του προγράμματος μπορείτε να δείτε εδώ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης κατά την διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 2105220920 (εσωτ. 216 & 224)

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εταιρικά Nέα

Η TÜV HELLAS αξιολόγησε ξενοδοχεία του ομίλου H Hotels Collection

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

TÜV Hellas TÜV Nord Λογότυπο

Τα ξενοδοχεία Mayia Resort, Princess Andriana, Lindos Princess και Rodos Princess του ξενοδοχειακού ομίλου H Hotels Collection, που βρίσκονται στη Ρόδο αξιολόγησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) με βάση την υπηρεσία Safe Restart.

Η αξιολόγηση ενός από τους κορυφαίους ομίλους της χώρας, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Ρόδο για περισσότερα από 25 χρόνια και εξελίσσεται συνεχώς σεβόμενος την τοπική κουλτούρα και το περιβάλλον αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα της προστιθέμενης αξίας που προσφέρει ο έλεγχος Safe Restart στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Παράλληλα, η επιλογή της υπηρεσίας Safe Restart από την οικογένεια Χατζηλαζάρου, στην οποία και ανήκει ο όμιλος H Hotels Collection αποτελεί τόσο ψήφο εμπιστοσύνης της επιχείρησης απέναντι στον κορυφαίο φορέα πιστοποίησης της χώρας, αλλά και επιστέγασμα της πολυετούς συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Ο όμιλος H Hotels Collection επενδύει σε έμπειρο και αποτελεσματικό προσωπικό – που αποτελεί την κινητήρια δύναμη του Ομίλου, σε ανώτερης ποιότητας φαγητό, σε δεοντολογικές πρακτικές και καινοτομίες σε όλους τους τομείς. Έτσι, εξασφαλίζει διαμονή που ξεπερνά κάθε προσδοκία, πάντα με απόλυτο σεβασμό στους επισκέπτες, το προσωπικό και το περιβάλλον. Έτσι, η επιλογή της υπηρεσίας Safe Restart ήρθε ως φυσικό επακόλουθο των αξιών που πρεσβεύει η εταιρεία.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η υπηρεσία Safe Restart πραγματοποιείται μόνο σε ξενοδοχεία που βρίσκονται εν λειτουργία ενώ τιμολογείται από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε επίπεδα κόστους, προσφέροντας έμπρακτη υποστήριξη στον χειμαζόμενο τουριστικό κλάδο.

Σημειώνεται επίσης πως η εν λόγω υπηρεσία έχει δημιουργηθεί ακολουθώντας πλήρως τις ισχύουσες Εθνικές Νομοθετικές Απαιτήσεις και Κατευθυντήριες Οδηγίες και Συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κ. Uxue Αzpiroz, Vice President Food και Διευθύντρια Γραφείου Κρήτης της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε σχετικά: “Είμαστε υπερήφανοι για τη μακροχρόνια συνεργασία μας με τον Όμιλο H Hotels και για την εμπιστοσύνη που έχει επιδείξει στις υπηρεσίες μας για την πιστοποίηση των ξενοδοχείων του σύμφωνα με μια σειρά διαφορετικών προτύπων και τεχνικών ελέγχων. Με τον έλεγχο Safe Restart τα H Hotels απέδειξαν για άλλη μια φορά τη δέσμευσή τους για την παροχή υψηλών προδιαγραφών υπηρεσιών προς τους επισκέπτες τους αλλά και το έμπρακτο ενδιαφέρον για το προσωπικό που απασχολεί η οικογένεια Xατζηλαζάρου”.

O κ. Νίκος Στάθης, Quality, Safety & Sustainability Manager του ομίλου H Hotels Collection τόνισε πως:

«Για εμάς στην H Hotels Collection, θεμελιώδεις αρχές αποτελούν η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ο σεβασμός στο περιβάλλον και την τοπική κοινωνία. Παρά τις πρωτοφανείς συνθήκες στις οποίες κληθήκαμε να λειτουργήσουμε τα ξενοδοχεία φέτος, προτάξαμε το κοινωνικό μας χρέος και με απόλυτη προσήλωση στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων καθώς και με γνώμονα την υγεία και ασφάλεια των πελατών, του προσωπικού και των συνεργατών μας, ανοίξαμε τα τέσσερα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της εταιρίας μας στη Νότια Ρόδο. Η βεβαίωση Safe Restart έρχεται να επαληθεύσει και να επικυρώσει την τήρηση και ορθή διαχείριση των πρωτόκολλων μέσα από το εσωτερικό μας πρωτόκολλο “Travel with Safety”, ενώ παράλληλα επισφραγίζεται η πολυετής και πολυεπίπεδη συνεργασία μας με τον φορέα TÜV HELLAS (TÜV NORD).»

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εταιρικά Nέα

Hines: Πώς εξελίχθηκε το 2019 και τα μελλοντικά επενδυτικά σχέδια

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Η υγειονομική, αλλά ειδικότερα η οικονομική ρευστότητα στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, δεν φαίνεται να επηρεάζει, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, τα επενδυτικά πλάνα της Hines Greece.

Διαβάστε περισσότερα για την πορεία της Hines για το 2019 και τα μελλοντικά της επενδυτικά σχέδια

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα