Νίκος
Καραγιάννης

 

Η TÜV AUSTRIA Hellas απαντά με γρήγορα αντανακλαστικά στις αυξανόμενες περιβαλλοντικές απαιτήσεις της αγοράς, αξιοποιώντας την υψηλή τεχνογνωσία και την πολυετή εμπειρία. Αναγνωρίζοντας τις νέες απαιτήσεις  που προκύπτουν από την Περιβαλλοντική Νομοθεσία,  η TÜV AUSTRIA  έχει δημιουργήσει σχήματα πιστοποίησης με σκοπό να καλύψει την απαίτηση για μεγαλύτερη διαφάνεια στους Περιβαλλοντικούς Ισχυρισμούς.

TÜV AUSTRIA Green Action 

Η TÜV AUSTRIA  με σκοπό την προστασία του Περιβάλλοντος, δημιουργεί το portfolio πράσινων υπηρεσιών «TÜV AUSTRIA Green Action», με εξειδικευμένες  υπηρεσίες, συμβάλλοντας στην πράσινη μετάβαση των Οργανισμών. 

Βασικοί Πυλώνες

Η TÜV AUSTRIA Hellas προσφέρει υπηρεσίες που σχετίζονται με τις Εκπομπές αερίων του Θερμοκηπίου, τη Διαχείριση των αποβλήτων και όλο τον κύκλο ζωής των πλαστικών. 

Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται το ISO 14064-1, το Zero Carbon Organization και το Carbon Neutral Product. Το Zero Carbon Organization καθορίζει τις απαιτήσεις για τον υπολογισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (CO2) που παράγονται από ένα οργανισμό και τις απαιτήσεις για τις αντισταθμίσεις – ¨αφαιρέσεις¨ άνθρακα (Carbon Credits). 

Στηρίζοντας τους στόχους του Εθνικού Σχεδίου για τη Διαχείριση Αποβλήτων, η TÜV AUSTRIA έχει αναπτύξει την υπηρεσία Zero Waste to Landfill. Το Σχήμα καθορίζει τις απαιτήσεις για τον υπολογισμό του ποσοστού των αποβλήτων που διαχειρίζεται ο Οργανισμός και προβάλλει τις προσπάθειές του να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του, θέτοντας σαν στόχο την συνεχή μείωση των αποβλήτων που καταλήγουν για ταφή. 

Η TÜV AUSTRIA έχει τέλος αναπτύξει εξειδικευμένα σχήματα για όλο τον κύκλο ζωής των πλαστικών προϊόντων, τα οποία αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες πηγές ρύπανσης της θάλασσας και του εδάφους. Ειδικότερα, τα σχήματα OK Compost και OK Biodegradable είναι τα πλέον διαδεδομένα σχήματα πιστοποίησης βιοπλαστικών, ενώ με το σχήμα πιστοποίησης OK Recycled καθορίζονται οι απαιτήσεις για τον υπολογισμό του ανακυκλωμένου περιεχομένου των προϊόντων όπως πλαστικό, χαρτί, μέταλλο κ.ά. 

Τα οφέλη των «πράσινων» πιστοποιήσεων 

Με το portfolio πράσινων υπηρεσιών «TÜV AUSTRIA Green Action» διασφαλίζεται η εγκυρότητα και η ορθότητα των Περιβαλλοντικών Ισχυρισμών των εταιρειών, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το Περιβαλλοντικό προφίλ τους. Η TÜV AUSTRIA Ηellas, με εργαλείο τις πιστοποιήσεις της, καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις των καταναλωτών για μεγαλύτερη διαφάνεια και περισσότερα πιστοποιημένα «πράσινα» προϊόντα. Με εργαλείο την πιστοποίηση στηρίζεται η σχέση καταναλωτή-οργανισμού, «πρασινίζοντας» το αύριο!

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn