Connect with us

Συνεντεύξεις - Γνώμες

TÜV Austria Hellas: Παρά τις δυσκολίες της χρονιάς της πανδημίας, μεγάλη η συμμετοχή της στα έργα υποδομών

Δημοσιεύθηκε

στις

tuv

Μία πολύ ενδιάφερουσα συνέντευξη παραχώρησαν στο ypodomes.com και τον δημοσιογράφο Νίκο Καραγιάννη, o Χρήστος Νιχωρλής, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής & Διευθυντής Υποδομών και Βιομηχανικών Ελέγχων και  ο Νίκος Καββαδίας, Διευθυντής Βιομηχανικών Ελέγχων της TÜV AUSTRIA Hellas.

Η κουβέντα κινήθηκε στην εμπειρία που αποκόμισαν στην πρωτόγνωρη περσινή χρονιά που με τους περιορισμούς δυσκόλεψε την καθημερινότητα, την προσαρμοστικότητα που επέδειξε η TÜV AUSTRIA Hellas και στις εξειδικευμένες υπηρεσίες που προσφέρθηκαν στην αγορά.

Επίσης έγινε γνωστή η συμμετοχή της TÜV AUSTRIA Hellas σε πολλά μεγάλα έργα μεταξύ των οποίων, στην επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά, τον αγωγό TAP, σε έργα της ΕΥΔΑΠ και σε περισσότερα από 70 έργα ΑΠΕ.

Παρακάτω σας παραθέτουμε ολόκληρη τη συνέντευξη

Το 2020 ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά δεδομένων των περιοριστικών συνθηκών που τέθηκαν λόγω της πανδημίας. Πως έδρασε αυτό στη δυνατότητα των ελέγχων;

Χ.Νιχωρλής: Πράγματι το 2020 ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις για όλους τους κλάδους και μάλιστα πολυεπίπεδα. Στην TÜV AUSTRIA Hellas, από την πρώτη στιγμή διευρύνουμε και προσαρμόσουμε τον τρόπο που εμείς λειτουργούμε. Οι επιθεωρητές μας εφάρμοσαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων, με αποτέλεσμα οι επιτόπιοι έλεγχοι να πραγματοποιούνται κανονικά, χωρίς να επηρεάζεται σε κανένα επίπεδο η υλοποίησή τους.

Ν.Καββαδίας: Οι ομάδες μας άλλωστε απαρτίζονται από εξειδικευμένους επαγγελματίες με υψηλή τεχνογνωσία και βαθιά εμπειρία στις επιθεωρήσεις. Έτσι για μία ακόμα φορά, αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση, ανέπτυξαν τους τρόπους και τις μεθόδους, που επέτρεψαν την ομαλή προσαρμογή με βάση τα νέα δεδομένα. Μάλιστα, με αξιοσημείωτο ζήλο και δημιουργικότητα, εξέλιξαν τις υπηρεσίες μας, απαντώντας στις ανάγκες της αγοράς και όλων εκείνων που μας εμπιστεύονται, κατά το πρωτόγνωρο αυτό διάστημα.

Ποια ήταν η ανταπόκριση της συγκεκριμένης αγοράς στην ανάγκη διασφάλισης των απαραίτητων προϋποθέσεων λειτουργίας. Πως προσαρμόστηκε αντίστοιχα η TÜV AUSTRIA Hellas;

Χ.Νιχωρλής: Για κάθε κλάδο, για κάθε επιχείρηση η προηγούμενη χρονιά ήταν δυσχερής. Στην TÜV AUSTRIA Hellas, κληθήκαμε να ανταποκριθούμε στην πρόκληση με γρήγορους ρυθμούς. Αν και όπως όλοι βρεθήκαμε σε αχαρτογράφητα νερά, αξιοποιήσαμε την εμπειρία μας σχεδιάζοντας κάθε μέρα την επόμενη, με κριτήριο την εξέλιξη της κατάστασης. Με ιδιαίτερη εγρήγορση βρήκαμε τον βηματισμό και η αγορά προσαρμόστηκε άμεσα, ειδικά μάλιστα στις περιπτώσεις έργων που βρίσκονταν σε εξέλιξη και τα οποία λόγω χρονοδιαγραμμάτων έπρεπε να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν εντός του χρόνου.

Ν.Καββαδίας: Οι ομάδες μας, με συνέπεια και πάντα σε πλήρη συμμόρφωση με τα προβλεπόμενα μέτρα, προσάρμοζε και τους τρόπους εφαρμογής των υπηρεσιών μας, με τον έλεγχο και τις επιθεωρήσεις να βρίσκονται σε απόλυτη προτεραιότητα, ειδικά κατά τη διάρκεια αυτής της πραγματικά δύσκολης περιόδου. Σε συνδυασμό με το ισχυρό όνομα της εταιρείας στον κλάδο, η εμπιστοσύνη των πελατών μας στην TÜV AUSTRIA Hellas, διατηρήθηκε ακλόνητη.

Ποια ήταν τα μεγάλα έργα στα οποία συμμετείχατε αυτή τη δύσκολη χρονιά;

Χ.Νιχωρλής-Ν.Καββαδίας: Σε αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη χρονιά, η TÜV AUSTRIA Hellas ενεπλάκη στην επιθεώρηση και την πιστοποίηση πολλών και ποικίλων έργων –ενδεικτικά, περισσοτέρων από 70 έργα ΑΠΕ (Φωτοβολταϊκά & Αιολικά), του τελευταίου τμήματος του αγωγού ΤΑΡ, ο οποίος μάλιστα μπήκε προ λίγων εβδομάδων και στη φάση της εμπορικής λειτουργίας, της διασύνδεσης του ΤΑΡ με το ΕΣΦΑ, την κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης & αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, του συνόλου των κυλιόμενων κλιμάκων της Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ), των συγκολλήσεων της επέκτασης της γραμμής 3 του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας και του ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης– έργων που έχουν πολλαπλασιαστική αξία, καθώς αφορούν την ευρύτερη ελληνική κοινωνία.

Σε ποια πεδία της ελληνικής οικονομίας βλέπετε να ανοίγονται ευκαιρίες. Στις ΑΠΕ για παράδειγμα βλέπουμε σημαντική κινητικότητα.

Ν.Καββαδίας: Όντως, διαπιστώνεται μια γρήγορη ανάπτυξη στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και μάλιστα αψηφώντας τα εμπόδια που φέρει η εξάπλωση της πανδημίας. Φαίνεται πως μελλοντικά θα αποτελέσουν μια από τις επικρατέστερες επιλογές για την παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην TÜV AUSTRIA Ηellas, διαθέτουμε ήδη ή αναπτύσσουμε νέες, πρωτοποριακές υπηρεσίες, προκειμένου να απαντούμε εγκαίρως και με αξιοπιστία στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς.

Χ.Νιχωρλής: Αντίστοιχα, παρόμοια ανάπτυξη βλέπουμε και στον κλάδο των κτηριακών ελέγχων. Μάλιστα το προηγούμενο διάστημα, δημιουργήσαμε πρωτοποριακά σχήματα υπηρεσιών επιθεώρησης / ελέγχου, αξιολόγησης και πιστοποίησης τόσο νέων κατασκευών (κατά τη φάση της ανέγερσής τους) όσο και υφιστάμενων κτηρίων, οι οποίες απευθύνονται σε κάθε είδους ενδιαφερόμενο (αγοραστές / πωλητές, κατασκευαστές, μεσίτες, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα