Νίκος
Καραγιάννης

Με ταχύτατους ρυθμούς, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, εξελίσσεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων και η μετάβασή τους στην digital εποχή. Οι εταιρείες, σε παγκόσμιο επίπεδο, δείχνουν να έχουν αντιληφθεί ότι οι ψηφιακές επενδύσεις αποτελούν μονόδρομο για την επιβίωσή τους, με αποτέλεσμα να διευρύνουν την επενδυτική τους ατζέντα για τα ψηφιακά δίκτυα.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι ότι εντός της επόμενης διετίας αναμένεται να τριπλασιαστούν -παγκοσμίως- τα ποσοστά υιοθέτησης σύγχρονων, αυτoματοποιημένων δικτύων από τις επιχειρήσεις. 

Σύμφωνα με έρευνα της IDC, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Cisco, οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν σαφώς την αναγκαιότητα εξέλιξης των δικτύων τους: το 45% των εταιρειών σχεδιάζει να επενδύσει σε «digital-ready» δίκτυα, ποσοστό τριπλάσιο από αυτό που ισχύει σήμερα.

Η έρευνα διαπιστώνει, μεταξύ άλλων, ότι τα σύγχρονα δίκτυα προσφέρουν πραγματικά και απτά πλεονεκτήματα. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες, που έχουν επενδύσει σε σύγχρονες δυνατότητες δικτύου, βλέπουν τα έσοδα, τα ποσοστά διατήρησης πελατών και τα κέρδη τους να διπλασιάζονται ή ακόμη και να τριπλασιάζονται. Επίσης, έχουν αναπτύξει διπλάσιες δράσεις και πρωτοβουλίες, που σχετίζονται με την ψηφιακή μετάβαση, σε σχέση με τις εταιρείες που διατηρούν παλαιού τύπου δίκτυα.

 

Πηγή: sepe.gr 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Δείτε την εταιρική μας σελίδα στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας τα δημοφιλή άρθρα μας