Connect with us

Ύδρευση - Αποχέτευση

Τρίκαλα: Σε δημοπράτηση σημαντικό έργο αναβάθμισης των δικτύων ύδρευσης με 15 εκατ. ευρώ

Φίλιππος Παναγόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Έργα Αποχέτευσης και Ύδρευσης

Σε δημοπράτηση βρίσκεται σημαντικό έργο αναβάθμισης των δικτύων ύδρευσης στα Τρίκαλα  με τίτλο «Εφαρμογή ζωνοποίησης και αντικατάσταση παλαιών αγωγών δικτύου πόλεως Τρικάλων», με συνολικό προϋπολογισμό 12,05 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ, ποσό με ΦΠΑ: 14,94 εκατ. ευρώ). Φορέας υλοποίησης είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Τρικάλων.

Το έργο αφορά στην εφαρμογή ζωνοποίησης στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης των Τρικάλων, την αντικατάσταση τού συνόλου των πεπαλαιωμένων αμιαντοτσιμεντοσωλήνων και παλαιών πλαστικών αγωγών του εσωτερικού δικτύου, καθώς επίσης και στην αντικατάσταση τού συνόλου των αγωγών του εξωτερικού υδραγωγείου.

Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την ποιότητα ύδρευσης της πόλης δεδομένου ότι η αντικατάσταση του δικτύου κρίνεται επιβεβλημένη, λόγω παλαιότητας και ακαταλληλότητας τού υλικού κατασκευής των σωληνώσεων. Η αντικατάσταση αγωγών αφορά στην περιοχή περιμετρικά του κέντρου των Τρικάλων και εκτείνεται σε έκταση ~320 εκταρίων.

Θα κατασκευασθούν νέες σωληνογραμμές εσωτερικού δικτύου, παράλληλα με τις υφιστάμενες, οι οποίες βαθμιαία θα απομονωθούν.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών έχει οριστεί για τις 6 Σεπτεμβρίου και η αποσφράγισή τους για τις 12 Σεπτεμβρίου 2019. Η διάρκεια ολοκλήρωσης των σχετικών εργασιών υπολογίζεται σε 40 μήνες.

Τα έργα

Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει τη δημιουργία ζωνών (DMAs – District Metered Areas) στο εσωτερικό δίκτυο για τον ευκολότερο και πιο γρήγορο εντοπισμό των απωλειών νερού του δικτύου, όπως επίσης και για την λειτουργία του δικτύου στα βέλτιστα επίπεδα πίεσης.

Όπως περιγράφεται στη σύμβαση, αυτό θα επιτευχθεί με την τοποθέτηση παροχόμετρων στους αγωγούς εισόδου και εξόδου, για τον έλεγχο των παροχών νερού σε κάθε DMA. Για την πόλη των Τρικάλων, στο σύνολο των 29 ζωνών DMA, υπάρχουν 41 αγωγοί εισόδου/εξόδου νερού και 82 κλειστοί αγωγοί.

Μετά τη δημιουργία στεγανών υποζωνών στο δίκτυο ύδρευσης, αναμένεται μικρή πτώση των πιέσεων σε αυτό, λόγω της μείωσης των συνδέσεων μεταξύ των βρόγχων. Η μείωση αυτή, όμως, θα αποκατασταθεί με την τοποθέτηση ενισχυτικού αγωγού, μήκους περίπου 1.500 μ, ο οποίος θα τροφοδοτείται απευθείας από τη δεξαμενή της Μεγάλης Ντάπιας.

Με την εφαρμογή του συστήματος αυτού, παρέχεται το πλεονέκτημα τής συνεχούς μέτρησης των παροχών σε όλες τις ζώνες και τη δυνατότητα ανάλυσης/ελέγχου της ελάχιστης νυχτερινής ροής.

Θα κατασκευαστούν επίσης νέες σωληνογραμμές εσωτερικού δικτύου, παράλληλα με τις υφιστάμενες, οι οποίες  επίσης βαθμιαία, θα απομονωθούν.

image_print

Ύδρευση - Αποχέτευση

Κρήτη: Υπεγράφη σημαντικό έργο ύδρευσης στο Δήμο Αμαρίου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σταύρος Αρναουτάκης Περιφερειάρχης Κρήτης

Το έργο για την «Αντικατάσταση και επέκταση των δικτύων ύδρευσης οικισμών Κουρούτες και Φουρφουράς Δ.Ε. Κουρητών» στο Δήμο Αμαρίου με προϋπολογισμό 640.000 ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο εντάσσεται στην ΟΧΕ UNESCO (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις), με φορέα υλοποίησης το Δήμο Αμαρίου.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου θα υλοποιηθεί:

– Αντικατάσταση και επέκταση   του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των οικισμών Φουρφούρα και Κουρουτών .

– Ο αγωγός  σύνδεσης της δεξαμενής ύδρευσης Κουρουτών με την δεξαμενή της παλιάς γεώτρησης όπου προβλέπεται καταθλιπτικός αγωγός από HDPE 10 atm, D125.

– Φρεάτια εξόδου των δεξαμενών Α και Β , και το φρεάτιο εισόδου της δεξαμενής Β

– Διάταξη αγωγού BYPASS στη δεξαμενή ύδρευσης (Β) Το σύστημα αυτοματισμού και τηλεμετρίας της παλιάς γεώτρησης προς αντικατάσταση του παλιού μη λειτουργικού καθώς και της τηλεμετρίας στη δεξαμενή ύδρευσης (Β) προς πλήρη αυτοματοποίηση ή και έλεγχο εξ’ αποστάσεως της διαδικασίας ύδρευσης του οικισμού.

– Πιεζοθραυστικό φρεάτιο εντός του οικισμού του Φουρφουρά.

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ύδρευση - Αποχέτευση

Αττική: Υπεγράφη ο αγωγός μεταφοράς νερού της ΕΥΔΑΠ στην Κινέττα

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Έργα ύδρευσης

Υπεγράφη χθες η σύμβαση του έργου μεταξύ της ΕΥΔΑΠ ΑΕ και του αναδόχου, που αφορά στην κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού της ΕΥΔΑΠ στην Κινέττα, με συνολικό προϋπολογισμό δημοπράτησης € 7 εκατ. στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Με την υλοποίηση του έργου, θα επιλυθεί ένα πρόβλημα δεκαετιών, που ειδικά μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές στην περιοχή, χαρακτηρίστηκε ως υψίστης σημασίας από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία βάζει σε προτεραιότητα τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των μόνιμων και εποχιακών κατοίκων της περιοχής.

Με σεβασμό προς τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, η σύμβαση υπεγράφη μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την εποπτεία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ ΑΕ κ. Σαχίνη και του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Τόσιου.

Παρά τις δυσμενείς συνέπειες και τις δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία του covid-19, τα έργα του ΠΕΠ Αττικής συνεχίζονται, καθώς οι ανάγκες των πολιτών και η διασφάλιση της ποιότητας ζωής τους, δεν μπορούν παρά να παραμείνουν προτεραιότητα.

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη της συμβάσης του έργου ανέρχεται στα €3,29 εκατ., ενώ η εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης τοποθετείται στον Μάρτιο του 2022.

Με την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού της ΕΥΔΑΠ από το υφιστάμενο φρεάτιο ύδρευσης ανάντη του PVR Μεγάρων στη Λεωφόρο Αλεποχωρίου, μέχρι την Κεντρική Δεξαμενή αποθήκευσης πόσιμου νερού στην Κινέττα, θα διασφαλιστεί η ποιοτική και επαρκής υδροδότηση των νοικοκυριών της περιοχής που δοκιμάστηκαν σκληρά από τα καταστροφικά συμβάντα του 2017 και του 2018.

Ειδικότερα, θα κατασκευαστεί εξωτερικός αγωγός ύδρευσης από χαλυβδοσωλήνες μήκους 15 χλμ, αλλά και κεντρική δεξαμενή στην Κινέττα με δύο θαλάμους, χωρητικότητας 3.000 τ.μ..

Επισημαίνεται ότι η σύμβαση υπεγράφη στο πλαίσιο της πράξης ««ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΙΝΕΤΤΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ, Α’ ΦΑΣΗ 1) ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 2) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 6 «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον» του Ε.Π. «Αττική».

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Τα έργα του ΕΣΠΑ συνεχίζονται παρά την πανδημία του κορωνοϊού. Οι κάτοικοι της Κινέττας δεν μπορούν να περιμένουν. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες που άλλαξαν δραματικά τη ζωή των κατοίκων, η Περιφέρεια Αττικής, έχοντας στο πλευρό της την ΕΥΔΑΠ, στηρίζει έμπρακτα την περιοχή, διασφαλίζοντας την υλοποίηση έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Για τον λόγο αυτό, κρίναμε πως η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς νερού στην Κινέττα, ένα αίτημα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας, πρέπει να εκκινήσει άμεσα, προκειμένου να εξασφαλιστούν πλήρως οι ανάγκες ύδρευσης του οικισμού και το έτος 2022 να μπορούν οι μόνιμοι κάτοικοι και παραθεριστές να απολαμβάνουν ποιοτικό νερό, με τη σφραγίδα της ΕΥΔΑΠ».

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

ΕΥΔΑΠ: Αναστέλλεται η λειτουργία των Περιφερειακών Κέντρων λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

ΕΥΔΑΠ Λογότυπο

Η ΕΥΔΑΠ σε ευθυγράμμιση με τις τελευταίες εξελίξεις περί απαγόρευσης κυκλοφορίας και προς διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι αναστέλλει τη λειτουργία όλων των Περιφερειακών της Κέντρων μέχρι νεότερης ενημέρωσης και ενισχύει τα εναλλακτικά κανάλια εξυπηρέτησης (ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά).

Πιο συγκεκριμένα:

Η πληρωμή λογαριασμού μπορεί να γίνεται μέσω:

– Του eydap.gr για την πληρωμή λογαριασμών με χρήση χρεωστικής, πιστωτικής, ή προπληρωμένης κάρτας των συνεργαζόμενων Τραπεζών.

– Των ATMs, αυτόματων μηχανημάτων, πάγιας εντολής, web banking συνεργαζόμενων Τραπεζών.

Η υποβολή ερωτημάτων ή/και αιτημάτων μπορεί να γίνεται:

– Στο 1022@eydap.gr

– Στο eydap.gr με εγγραφή στο ηλεκτρονικό κατάστημα eΕΥΔΑΠ για υποβολή αιτήσεων διακανονισμών, αίτηση υπαγωγής σε ειδικά τιμολόγια, και άλλων αιτημάτων

– Τηλεφωνικά στο 1022 ή στο 210 214 44 44

H ΕΥΔΑΠ συναισθανόμενη τον κοινωνικό της ρόλο και τη συμβολή της στην προστασία της Δημόσιας Υγείας, έχει αναστείλει τις διακοπές υδροδότησης, λόγω καθυστέρησης πληρωμών λογαριασμών, για το σύνολο των πελατών και για όσο διάστημα οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους λόγω κορωνοϊού.

Επίσης, μέριμνα έχει ληφθεί για τη διατήρηση ενεργών των υφιστάμενων δοσιακών διακανονισμών λόγω ενδεχόμενης αδυναμίας ή καθυστέρησης πληρωμής δόσεων.

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα