Connect with us

Τρένο

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Στη Δράμα θα τερματίζουν από αύριο τα τρένα για Αλεξανδρούπολη

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέο τραίνο ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α. Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, από την Τετάρτη 31/7 και έως την Δευτέρα 30/9, τα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Αλεξανδρούπολη και αντίστροφα (90/91 & 600Α/601Α) θα τερματίζουν και θα ξεκινούν από την Δράμα.

Στην Δράμα, οι επιβάτες έχουν την επιλογή μετεπιβίβασης σε λεωφορεία, με τις εξής διαδρομές:

Λεωφορείο Α: Δράμα προς Αλεξανδρούπολη και αντιστρόφως, ακολουθώντας το σιδηροδρομικό δρομολόγιο (όπου είναι εφικτό) και συγκεκριμένα, με ενδιάμεσες στάσεις στους σταθμούς: Νικηφόρος, Πλατανιάς, Παρανέστι, Νεοχώρι, Σταυρούπολη, Τοξότες, Ξάνθη, Ίασμος, Κομοτηνή.

Λεωφορείο Β: Δράμα προς Αλεξανδρούπολη και αντιστρόφως, με ενδιάμεσες στάσεις Ξάνθη, Ίασμος και Κομοτηνή, μέσω Εγνατίας Οδού.

Το προσωπικό αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και των λεωφορείων, είναι στη διάθεση του κοινού για την απρόσκοπτη μετάβαση στην καινούρια χάραξη των δρομολογίων αυτών.

image_pdfimage_print

Τρένο

Εντυπωσιακοί οι ρυθμοί ανάπτυξης για την σιδηροδρομική Goldair Rail Cargo

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρουσιάζει μέσα στο 2018 η Rail Cargo Logistics Goldair (κοινοπραξία της Goldair Cargo με τους αυστριακούς κρατικούς σιδηροδρόμους ΟΒΒ). Η εταιρεία σύμφωνα με στελέχη της, πέτυχε ένα μεγάλο στόχο που είχε θέσει, δηλαδή να γίνει ο ηγέτης στην μεταφορά πετρελαίου και άλλων υγρών καυσίμων σιδηροδρομικά.

Σύμφωνα με στοιχεία που διανεμήθηκαν, μετέφερε περισσότερους από 160.000 μεταφερόμενους τόνους πετρελαίου, pet coke και σημαντικές ποσότητες ζάχαρης και δημητριακών που μεταφέρθηκαν σε ταχύτατους χρόνους παράδοσης (Κροατία -Ελλάδα 2 ημέρες).

Σήμερα η RCLG έχει 5 πιστοποιημένους μηχανοδηγούς ενώ ακόμα έξι βρίσκονται σε πρακτικά και σύντομα θα μπορέσουν να τοποθετηθούν στα δρομολόγια. Όσον αφορά το τροχαίο υλικό, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν δρομολόγια με 4 μηχανές έλξης (3 είναι πετρελαιοκίνητες και μία 1 ηλεκτροκίνητη) και αναμένεται εντός του 2020 να προστεθούν στο στόλο άλλες 3 μηχανές.

Παράπονα ωστόσο εκφράζονται για τις χρεώσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όπως σημειώνουν τα ίδια στελέχη είναι αυξημένα σχεδόν κατά 400% σε σχέση με τα τιμολόγια που ισχύουν για την ίδια.

GOLDAIR HANDLING

Σε σχέση με τις δραστηριότητες της εταιρείας στον τομέα της επίγειας εξυπηρέτησης αεροδρομίων, η Goldair Handling, διατήρησε τo 2019 το μερίδιο αγοράς της στην Ελλάδα, ενώ κατάφερε να ενισχύσει τα μερίδιά της στη διεθνή αγορά καθώς και να διεισδύσει σε μια ακόμα χώρα, την Ελβετία.

Πρόσφατα, η Goldair Handling κέρδισε τον διαγωνισμό για αποκλειστική παροχή υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών με αναπηρία ή και μειωμένη κινητικότητα (ΑμεΑ) στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης σε κοινοπραξία με την AAS assistance. Η έναρξη της λειτουργίας της υπηρεσίας είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιανουαρίου 2020, με διάρκεια αδειοδότησης 5 έτη και θα απασχοληθούν περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι.

Έως το τέλος του 2019, στον επιχειρησιακό τομέα, η Goldair Handling θα εξυπηρετήσει πάνω από 129 χιλιάδες πτήσεις (+1%) βελτιώνοντας σημαντικά τόσο τους δείκτες ασφάλειας αεροσκαφών στην πίστα όσο και ποιότητας στην εξυπηρέτηση επιβατών.

Από τον εμπορευματικό σταθμό της εταιρείας στον Δ.Α.Α θα διακινηθούν περίπου 51 χιλιάδες τόνοι εμπορευμάτων και ταχυδρομείου, ενώ οι αίθουσες διακεκριμένων επιβατών (Lounges) στον Δ.Α.Α., γνώρισαν υψηλή επισκεψιμότητα (+27%) σε σύγκριση με το 2018.

Για ακόμα μια χρονιά, η Goldair Handling επένδυσε στην ανάπτυξη του προσωπικού της, απασχολώντας τη θερινή περίοδο περισσότερους από 3.500 υπαλλήλους στην Ελλάδα (αύξηση 1,6%), κατέχοντας πλέον την 23η θέση σύμφωνα με την κατάταξη της ICAP στο Leading Employers in Greece, συμβάλλοντας ενεργά για ακόμα μια χρονιά, στην καταπολέμηση της ανεργίας, ενώ παράλληλα στο εξωτερικό (Κύπρο και Βουλγαρία), απασχολήθηκαν περισσότεροι από 1.100 εργαζόμενοι.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τρένο

Παρούσα στο διαγωνισμό για την ανακαίνιση των συρμών του Μετρό δηλώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Λογότυπο ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ferrovie

Παρούσα στον διαγωνισμό για την ανακαίνιση των βαγονιών της Γραμμής 1 του Μετρό της Αθήνας δηλώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σε συνάντηση που είχε εχθές με τους δημοσιογράφους ο Διευθύνων Σύμβουλος της θυγατρικής της FSI, Φίλιππος Τσαλίδης, μίλησε για τα πλάνα και τις επενδύσεις της εταιρείας, την συμφωνία για τις άγονες γραμμές, τα νέα τρένα και ουσιαστικά έδωσε το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις της.

Η πλέον ενδιαφέρουσα είδηση είναι πως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ απορρόφησε την ΕΕΣΣΤΥ και από 1.1.2020 θα υπάρχει επίσημα μόνο η πρώτη ενώ οι εργαζόμενοι θα απολαμβάνουν τα ωφέλη της ΣΣΕ που έχει υπογραφεί εδώ και καιρό και ο κ.Τσαλίδης την χαρακτήρισε ως πολύ καλή.

Θα γίνει πλήρης ανακαίνιση στα μηχανοστάσια πρώτα της Θεσσαλονίκης (οι σχετικές εργασίες ξεκινούν στις αρχές του έτους) και μετά του Πειραιά (εκεί οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του 2020) με στόχο να είναι πανέτοιμα στα τέλη του έτους το πρώτο και το 2021, ώστε να μπορούν να δέχονται τα τρένα που θα έρθουν από Ιταλία τα επόμενα χρόνια, τα τρένα που μισθώνονται από την ΓΑΙΑΟΣΕ αλλά και να είναι σε θέση να αναλαμβάνει εξωτερικές εργασίες.

ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΡΜΩΝ

Στο τρίτο σημείο ο κ.Τσαλίδης ήταν σαφής, λέγοντας πως εφόσον προκηρυχθεί διαγωνισμός για την ανακαίνιση των συρμών της Γραμμής 1 του Μετρό, τότε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα συμμετάσχει. Είναι η πρώτη φορά που λέγεται αυτό και έχει τη δική του σημασία. Μέχρι και πρόσφατα γνωρίζαμε ότι είναι πιθανόν τα μηχανοστάσια της ΕΕΣΣΤΥ να χρησιμοποιηθούν από την εταιρεία που θα αναλάβει το έργο της ανακαίνισης των συρμών 8ης γενιάς του πρώην ΗΣΑΠ. Με αυτή τη δήλωση όμως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα κατέβει ως παίκτρια στο διαγωνισμό και όχι ως παθητικός προμηθευτής. Να σημειώσουμε ότι η εκτιμώμενη αξία της ανακαίνισης των συρμών ανέρχεται σε περίπου 80εκατ.ευρώ με το ποσό να αναζητείται από την ανακατανομή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ

Ο επικεφαλής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δήλωσε πως θα έρθουν στο τέλος του 2020, πέντε τρένα από την Ιταλία, πλήρως ανακατασκευασμένα, αναφερόμενος στα μοντέλα ATR-470, γνωστότερα και ως Pendolino (και όχι ως ασημένια βέλη που είναι ονομασία υπηρεσίας). Τα τρένα αυτά θα μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες μέχρι και 200χλμ/ώρα και θα δρομολογηθούν στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Για το 2022, τοποθέτησε ο κ.Τσαλίδης τον ερχομό των υπερσύγχρονών υβριδικών τρένων, που είχε αποκαλύψει από τον Σεπτέμβριο σε συνέντευξη του στο ypodomes.com. Τα τρένα αυτά θα λειτουργούν τόσο με ηλεκτρισμό όσο και με diesel ενώ το τελευταίο χιλιόμετρο (last mile) θα το διεξάγουν με μπαταρίες προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα. Τα τρένα αυτά θα τα δούμε στην Ιταλία νωρίτερα, το 2021, μιας και η κατασκευή τους ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019 στη γειτονική χώρα από την Hitachi.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Στο πεδίο των υπηρεσιών η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θέλει να εισάγει αυτή την εποχή, ένα entertainment app, παρόμοιο με εκείνο της Aegean και να προσφέρει στους επιβάτες της ψυχαγωγία την κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Επίσης, δίνει έμφαση στην ανάπτυξη μίας διαδικτυακής πλατφόρμας, κόστους άνω των 10εκατ.ευρώ, όπου ο επιβάτης θα μπορεί να κάνει intermodal κράτηση εισιτηρίου, δηλαδή να χρησιμοποιεί για την μετακίνηση του πολλά διαφορετικά μέσα συμπεριλαμβανομένου και του τρένου.

Σε αυτό, κάποιος για παράδειγμα θα μπορεί, να κλείσει μία θέση στο τρένο για να πάει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, μία θέση στο ΚΤΕΛ για να πάει από τη Θεσσαλονίκη στην Ηγουμενίτσας και από εκεί μία θέση σε πλοίο για να πάει στην Ιταλία.

Ξεκαθαρίστηκε πάντως ότι οι συμφωνίες με άλλες εταιρείες παροχής μεταφορικού έργου δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και πως αυτό θα γίνει εντός του 2020, όταν θα είναι και έτοιμη αυτή η νέα πλατφόρμα.

Προσπάθεια γίνεται επίσης για τη βελτίωση του σήματος με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας γιατί έχει παρατηρηθεί ότι σε πολλά τμήματα του δικτύου δεν υπάρχει κάλυψη σήματος και επομένως δεν υπάρχει και Wi-Fi.

Για την περίοδο των γιορτών, δρομολογούνται δύο επιπλέον τρένα καθημερινά στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση που εκτιμάται ότι θα υπάρχει.

ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ερωτώμενος για την κατάσταση του δικτύου σημείωσε ότι θέλει βελτιώσεις, να ολοκληρωθούν τα έργα για τα συστήματα και να υλοποιηθούν τα έργα συντήρησης, που θα βοηθήσουν στην αύξηση της σιδηροδρομικής ασφάλειας. Αναφορικά με τις σχέσεις του με τον ΟΣΕ, υποστήριξε ότι πλέον οι αποφάσεις λαμβάνονται με μεγαλύτερη ταχύτητα και πως υπάρχουν καλές σχέσεις.

Ο κ.Τσαλίδης φάνηκε προβληματισμένος για τη νεά γραμμή από το Κιάτο μέχρι το Αίγιο που θα έχει μεν διπλή γραμμή, αλλά όχι ηλεκτροκίνηση. Η γραμμή προγραμματιζεται να δοθεί στην κυκλοφορία στις αρχές του 2020. «Θα χρειάζεται στο Κιάτο να αλλάζουμε τρένο, και στο Αίγιο να μεταφέρουμε τον επιβάτη από το τρένο στο λεωφορείο αν θέλει να πάει μέχρι την Πάτρα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορά έγινε και στην εμπλοκή που υπάρχει στο θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Μέχρι και σήμερα οι 29 σταθμοί του Προαστιακού παραμένουν με τις πύλες ανοιχτές. Όπως σημείωσε ο κ.Τσαλίδης αυτό συμβαίνει διότι δεν έχουν ολοκληρωθεί απαραίτητες μελέτες στους σταθμούς (για παράδειγμα της πυρασφάλειας). Το αποτέλεσμα είναι εισιτήριο να επικυρώνουν ελάχιστοι επιβάτες με τον κ.Τσαλίδη να κάνει λόγο για μόλις 5%.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τρένο

Νέα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την Χριστουγεννιάτικη περίοδο

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Λογότυπο ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ferrovie

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ανακοινώνει την αύξηση των δρομολογίων της στην διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη–Αθήνα με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών της, και ιδιαίτερα κατά την Χριστουγεννιάτικη περίοδο, που επιθυμούν να ταξιδέψουν γρήγορα, άνετα, οικονομικά και με ασφάλεια.

Λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη επιβατική κίνηση και πληρότητα ενόψει των εορταστικών ημερών, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δρομολογεί ένα ακόμα ζεύγος αμαξοστοιχιών, στην εν λόγω διαδρομή για όσους επιλέξουν το τραίνο για την μετακίνησή τους.

Ειδικότερα, από 15/12/2019 και κάθε Παρασκευή, Κυριακή και Δευτέρα:

Από Αθήνα η αμαξοστοιχία 3500 αναχωρεί στις 13:26, με άφιξη στην Θεσσαλονίκη στις 17:35, με μία ενδιάμεση στάση στην Λάρισα στις 16:14.

Αντίστοιχα, η αμαξοστοιχία 3501, αναχωρεί από Θεσσαλονίκη στις 16:00 με άφιξη στην Αθήνα στις 20:01, με μία ενδιάμεση στάση στην Λάρισα στις 17:19.

Επίσης αυξάνει σημαντικά τις προσφερόμενες θέσεις και στις υπόλοιπες αμαξοστοιχίες που κινούνται στο συγκεκριμένο δίκτυο.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα