Connect with us

Τρένο

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Μικρό το καλάθι στις επιβατικές μεταφορές, εμπορευματικές και logistics στο επίκεντρο

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε πλήρη προετοιμασία είναι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την έναρξη του «γρήγορου» δρομολογίου στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον Διευθύνονται Σύμβουλο της εταιρείας, Φίλιππο Τσαλίδη μιλώντας την περασμένη Παρασκευή στο συνέδριο του Ecconomist, με την παράδοση της διπλής ηλεκτροκινούμενης γραμμής η χωρητικότητα της θα αυξηθεί κατά 300% και το νέο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα διαρκεί 4 ώρες. Προέβλεψε ότι θα χρειαστούν περίπου 10 μήνες για την λειτουργία της σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης (δηλαδή περίπου τον Φεβρουάριο του 2020) και επιπλέον 10 μήνες για την ολοκλήρωση και λειτουργία του συστήματος ETCS (που θα επιτρέψει πιο μεγάλες ταχύτητες). Τότε, δηλαδή στα τέλη του 2020 η χωρητικότητα σε σχέση με σήμερα θα έχει αυξηθεί κατά 500% και το δρομολόγιο θα διαρκεί περίπου 3 ώρες και 30 λεπτά.

Η γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη μήκους 482χλμ, έχει ανά τμήμα τις εξής μέγιστες ταχύτητες: Αθήνα-Οινόη:90χλμ/ώρα, Οινόη-Τιθορέα: 160χλμ/ώρα, Τιθορέα-Λιανοκλάδι: 200χλμ/ώρα, Λιανοκλάδι-Δομοκός: 160χλμ/ώρα, Δομοκός-Θεσσαλονίκη: 160χλμ/ώρα.

Σήμερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπως τόνισε ο κ.Τσαλίδης, εξυπηρετεί πέρα από το βασικό υπεραστικό δίκτυο, τα 2 βασικά λιμάνια σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, εκείνα του Βόλου και της Αλεξανδρούπολης ενώ εκτιμά ότι θα υπάρξει ισχυρή ανάπτυξη στις εμπορευματικές τα επόμενα χρόνια.

Μιλώντας για το νέο «απόκτημα», την ΕΕΣΣΤΥ, καθώς όπως είπε ο Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που παρέχει συντήρηση για όλους τους τύπους τρένων. Η στρατηγική για την εταιρεία περιλαμβάνει την ενσωμάτωση της εταιρείας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την αναδόμηση του σιδηροδρομικού κλάδου προκειμένου να γίνει πιο μοντέρνος και αποτελεσματικός, ενώ υποστήριξε ότι έτσι θα υπάρξει καλύτερη ασφάλεια, περισσότερες θέσεις εργασίας, νέα τρένα και αποτελεσματικές υπηρεσίες.

Για τις εμπορευματικές μεταφορές, ο κ.Τσαλίδης εκτίμησε ότι θα αυξηθούν γεωμετρικά, κεφαλαιοποιώντας την αναβάθμιση του δικτύου αλλά και του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου 7 που ανήκει η χώρα μας και που φτάνει μέσω Σερβίας, Ουγγαρίας στην Γερμανία. Αναφέρθηκε επίσης και στην εκμετάλλευση των αποθηκών Κ1-Κ2 στο Θριάσιο 2 (οι μεγαλύτερες αποθήκες στην Ν.Α. Ευρώπη) σαν το πρώτο βήμα της περαιτέρω επέκτασης της εταιρείας μέσω στρατηγικών συμμαχιών.

Θα πρέπει πάντως να αναφέρουμε ότι δεν έγινε κανένας λόγος για τις περίφημες επενδύσεις των 500εκατ.ευρώ που υποσχόταν η μητρική FS αλλά ούτε και για την έλευση νέων σύγχρονων τρένων από την Ιταλία.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Τρένο

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Επανέρχεται από 9/9 το κανονικό πρόγραμμα δρομολογίων στον Προαστιακό Αθηνών

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Συρμός του Προαστιακού Αθηνών

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι από την Δευτέρα 09/09/2019, επανέρχονται τα δρομολόγια στον Προαστιακό Αθηνών, που ανεστάλησαν τον Αύγουστο, λόγω της θερινής περιόδου και της μειωμένης επιβατικής κίνησης.

Συγκεκριμένα:

1. Μεταξύ Σ. Σ. ΛΙΟΣΙΩΝ – ΚΟΡΩΠΙΟΥ – Σ. Σ. ΛΙΟΣΙΩΝ

Επανακυκλοφορούν οι αμαξοστοιχίες:
12200, 12204, 12208, 12212, 12232, 12236, 12240, 12244, 12205, 12209, 12213 , 12217, 12237, 12241, 12245 & 12249

2. Μεταξύ Αθηνών – Χαλκίδας – Αθηνών

Επανακυκλοφορούν οι αμαξοστοιχίες:
1532, 1552, 1537, 1557

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τρένο

Ένας νεκρός ύστερα από σύγκρουση ι.χ. με τρένο στη Θεσσαλονίκη

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σιδηροδρομικές Γραμμές

Θανατηφόρο ατύχημα συνέβη πριν από λίγο σε σιδηροδρομικό δρομολόγιο. Συγκεκριμένα σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, γύρω στις 2 το μεσημέρι ιχ όχημα, παραβίασε φυλασσόμενη διάβαση περίπου 8χλμ έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Αποτέλεσμα ήταν να συγκρουσθεί με διερχόμενη αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη. Από τη σύγκρουση νεκρή ανασύρθηκε η συνοδηγός του οχήματος ενώ τραυματίστηκε ο οδηγός.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τρένο

Καταργούνται δρομολόγια λεωφορείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από σήμερα στη γραμμή Λάρισα-Βόλος

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Καταργούνται από σήμερα, Δευτέρα 12 Αυγούστου, τα δρομολόγια των λεωφορείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από Βόλο για Λάρισα στις 06:00 π.μ. και στις 18:25 και από τη Λάρισα στις 07:15 π.μ. και στις 21:35.

Παραμένουν μόνο τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας στις 09:25 π.μ. και στις 12:25 το μεσημέρι και από τη Λάρισα στις 11:15 π.μ. και στις 15:35.

Από τις παραπάνω αλλαγές, πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν και οι επιβάτες που μετακινούνται σιδηροδρομικώς για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τις ανταποκρίσεις.

Πριν από περίπου 3 μήνες είχε καταργηθεί και το πρώτο πρωινό σιδηροδρομικό δρομολόγιο από τον Βόλο προς τη Λάρισα, που εξυπηρετούσε καθημερινά εκατοντάδες εργαζόμενους.

 

Πηγή: paidis.gr

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα