Connect with us

Επικαιρότητα

Tool Connect: Τώρα το Internet of Things κατακτά και τα εργοτάξια

Δημοσιεύθηκε

στις

Αν κάποιος σας έλεγε πριν από μόλις 2 χρόνια ότι θα μπορούσατε να ελέγχετε το εργοτάξιο σας από το κινητό, το tablet ή το laptop σας το πιο πιθανό θα ήταν να μειδιάσετε ειρωνικά. Πως θα μπορούσε άλλωστε κάποιος να γνωρίζει τι γίνεται από άκρη σε άκρη σε ένα χώρο που μπορεί να έχει έκταση χιλιάδες τετραγωνικά, να είναι πολυόροφο, να είναι διάσπαρτο. «Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα στα εργοτάξια» θα ήταν η πιθανότερη του απάντηση.

Στην εποχή όμως του Internet Of Things γίνεται, αρκεί αυτό να είναι από μία εταιρεία που καινοτομεί συνεχώς. H DEWALT, κορυφαία εταιρεία στο χώρο των εργαλείων, έκανε το βήμα μπρος και υπόσχεται πως από εδώ και μπρος, τα εργοτάξια θα λειτουργούν απόλυτα συγχρονισμένα και αποδοτικά, όπως επιτάσσει άλλωστε η εποχή δίνοντας τον έλεγχο στον εργοταξιάρχη.

Το εργοτάξιο του μέλλοντος είναι πλέον γεγονός με το Tool Connect ένα app αποκλειστικά από τη DEWALT το οποίο παρέχει προηγμένη δυνατότητα σύνδεσης, επιτρέποντας στους χρήστες να διαχειρίζονται το απόθεμα μέσω της ενημερωμένης εφαρμογής διαδικτύου και εφαρμογής για κινητά.

Επί της ουσίας μιλάμε για εργαλεία τα οποία έχουν ενσωματωμένο Bluetooth και μέσω της ειδικής εφαρμογής να φαίνεται η τελευταία τοποθεσία στην οποία βρίσκονται από τον χειριστή του app. Το κάθε εργαλείο εξατομικευμένα είναι συνδεδεμένο και αυτό σημαίνει ότι δεν χάνεται, δεν εξαφανίζεται. Άρα εδώ μιλάμε για εξοικονόμηση χρημάτων, αν σκεφτούμε ότι λόγω της φύσης της δουλειάς, η απώλεια εργαλείων είναι συχνό φαινόμενο.

Αν σε αυτό προσθέσουμε και την ποιοτική υπεροχή αυτών των εργαλείων που σε σχέση με τα περισσότερα αντέχουν πολύ περισσότερο στον χρόνο, τότε βλέπουμε μία εξαιρετική λύση για το σύγχρονο δικτυωμένο εργοτάξιο.

Σύμφωνα με έρευνα της DEWALT στις Η.Π.Α., το ισοδύναμο μιας πλήρους εργάσιμης ημέρας ανά εβδομάδα σπαταλάται για την αναζήτηση εργαλείων ή για την αναμονή τους στο εργοτάξιο και περίπου 7.500 ευρώ ετησίως χάνονται λόγω της κακής διαχείρισης αποθεμάτων. Ως εκ τούτου, η ανάπτυξη πρωτοποριακής συνδεδεμένης τεχνολογίας, όπως το “Tool Connect“, το οποίο παρέχει έξυπνο έλεγχο απογραφής, προστασία και παρακολούθηση είναι όχι απλά είναι στροφή στην τεχνολογία αλλά και απαραίτητος σύμμαχος στην συγκράτηση εξόδων.

Με την απαράμιλλη φήμη της για την παροχή πρωτοποριακής τεχνολογίας που διαμορφώνει το εργοτάξιο του μέλλοντος, η DEWALT εισήγαγε μια σειρά σημαντικών νέων προχωρημένων λειτουργιών στο πλαίσιο της πρωτοποριακής πλατφόρμας του Tool Connect.

Βασιζόμενοι στην υπάρχουσα λειτουργία DEWALT Tool Connect Bluetooth, η οποία επιτρέπει την παρακολούθηση και τη διαχείριση μπαταριών 18V XR συμβατών με το Tool Connect, έχουν προστεθεί πλήθος νέων πλεονεκτημάτων για την τοποθεσία και την προσαρμογή εργαλείων με αυτήν την τελευταία ενημέρωση.

Σχεδιασμένο να παρέχει ολοκληρωμένη διαχείριση αποθεμάτων για το πλήρες φάσμα εργαλείων του επαγγελματία, τα προϊόντα μπορούν να συνδεθούν, να ονομάζονται, να καταγραφούν και να παρακολουθούνται χρησιμοποιώντας την ενισχυμένη εφαρμογή DEWALT Tool Connect, συμβατή σε smartphone iPhone ή Android ή μέσω της πλατφόρμας ιστού.

Η λειτουργία είναι απλή. Με το ξεκίνημα των εργασιών γίνεται εξατομικευμένη σύνδεση εργαλείων και χρηστών τα οποία εμφανίζονται στην εφαρμογή, μέχρι την ώρα που θα επιστραφούν με το τέλος της βάρδιας ή της ημέρας.

Στο πλαίσιο της επέκτασης της πλατφόρμας Tool Connect, η DEWALT έχει ξεκινήσει με πέντε ηλεκτρικά εργαλεία 18V XR Tool Connect που ενσωματώνουν πλήρη λειτουργικότητα του Tool Connect και προσαρμόσιμες ρυθμίσεις. Η σειρά περιλαμβάνει: DCD997 XRP Κρουστικό δραπανοκατσάβιδο, DCD797 Κρουστικό δραπανοκατσάβιδο, DCD992 δραπανοκατσάβιδο, DCD792 δραπανοκατσάβιδο , DCF888 Παλμικό κατσαβίδι και συνεχώς επεκτείνεται.

Με τα νέα αυτά προϊόντα, μέσω της εφαρμογής Tool Connect, οι Σ.α.λ και η ροπή μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε λειτουργία ταχύτητας, επιτρέποντας στον χρήστη να προγραμματίζει το εργαλείο ώστε να ταιριάζει με το υλικό εφαρμογής, βοηθώντας παράλληλα να παρατείνει τη ζωή εργαλείων και εξαρτημάτων. Επιπλέον, οι προσαρμοσμένες ρυθμίσεις LED επιτρέπουν τη ρύθμιση των εργαλείων με τη φωτεινότητα που απαιτείται για κάθε εργασία, καθώς και το χρονικό διάστημα που το φως παραμένει αναμμένο.

Επίσης περιλαμβάνει τη δυνατότητα προσθήκης ημερομηνιών αγοράς, το κόστος και τη διαχείριση των πληροφοριών παροχής υπηρεσιών, καθώς και την επιλογή δανεισμού εργαλείων σε συγκεκριμένο χρήστη, προβολή της τελευταίας τοποθεσίας ενός εργαλείου ή σημείου που έχει χαθεί ή κλαπεί, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να παρακολουθηθεί το δίκτυο χρηστών εφαρμογής Tool Connect με σύνδεση σε ακτίνα 30 μέτρων.

Ακόμα όμως και αν ένα από αυτά τα κορυφαία εργαλεία χρειαστεί συντήρηση αυτό μπορεί να γίνει προγραμματισμένα μέσω της εφαρμογής που δείχνει που ενημερώνει ακόμα και για τα κοντινά κέντρα εξυπηρέτησης από το εργοτάξιο! Όλα τα εργαλεία Tool Connect έχουν επεκτάσιμη εγγύηση έως 3 ετών που είναι διαθέσιμη κατά την εγγραφή.

Φανταστείτε λοιπόν ένα εργοτάξιο στο οποίο, οι καθημερινές εργασίες γίνονται από τη χρήση των εργαλείων, τα οποία δεν χάνονται, δεν χαλάνε, οι χρήστες τους να έχουν «δεσμευτεί» μαζί τους και ο χρήστης του Tool Connect να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τη θέση των χρηστών και την εύρυθμη λειτουργία των εργαλείων, χωρίς άσκοπες μετακινήσεις. Internet of Things καλώς ήρθες στο χώρο των κατασκευών!

ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΟΥ TOOL CONNECT

O βασικός εμπνευστής της ιδέας της εισαγωγής του Tool Connect στα εργαλεία DEWALT και εκείνος που το ανέπτυξε για να βγει στην παγκόσμια αγορά είναι ο Tony Nicolaidis, σήμερα Αντιπρόεδρος του τμήματος Marketing στον όμιλο Stanley Black & Decker.

Για να γίνει αυτό συνεργάστηκαν οι τεχνικές και εμπορικές ομάδες της εταιρείας και τελικά αυτό το τρόπον τινά, ψηφιακό προϊόν βγήκε στην βιομηχανία των κατασκευών κάνοντας την DEWALT πρωτοπόρο και στο χώρο του ΙοΤ.

O Tony Nikolaidis, με προφανή Ελληνική καταγωγή εργάζεται στον όμιλο Stanley Black & Decker 25 χρόνια ξεκινώντας από το 1993 και συνεχίζει να μας κάνει περήφανους στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό .

Η Γενική Διευθύντρια του Ομίλου Stanley Black & Decker σε Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρο κυρία Μαριέλλα Τόμας, σχολιάζοντας αυτή τη νέα πρωτοποριακή σειρά εργαλείων σημείωσε “η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση είναι εδώ και ενώ βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της εξέλιξης της, η DEWALT με το Tool Connect δηλώνει παρούσα και έτοιμη για κάθε πρόκληση. Με πάνω από 90 χρόνια εμπειρία στο σχεδιασμό και την κατασκευή λύσεων παγκόσμιας κλάσης για την επαγγελματική κατασκευαστική βιομηχανία, η DEWALT αντιπροσωπεύει την απόδοση, την καινοτομία και την αξιοπιστία.”

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τα προϊόντα Tool Connect και τις μεγάλες δυνατότητες τους πατώντας εδώ.

 Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα