Connect with us

Αθλητικές Υποδομές

Το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην καρδιά της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη, βρίσκεται το Σεράφειο, ένα σύγχρονο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του δήμου Αθηναίων, το οποίο παραδόθηκε στους πολίτες έπειτα από 18 χρόνια που παρέμενε κλειστό κι ανενεργό.

Το Σεράφειο Συγκρότημα, στο οποίο μας ξεναγεί ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στο βίντεο που ακολουθεί, κατασκευάστηκε με ευρωπαϊκούς πόρους ΕΣΠΑ ύψους 18,5 εκατομμυρίων ευρώ και δίνει νέα πνοή στο κέντρο της πόλης. Στους μόλις εννιά μήνες λειτουργίας του έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Αθηναίων, φιλοξενώντας καθημερινά πάνω από 1000 επισκέπτες.

Μικροί και μεγάλοι Αθηναίοι απολαμβάνουν τις σύγχρονες υποδομές του κολυμβητηρίου που μετράει ήδη 2.200 εγγραφές, της ολοκαίνουριας παιδικής χαράς, των γηπέδων του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου.

Το σύγχρονο αυτό συγκρότημα, πέρα από τις αθλητικές του εγκαταστάσεις, στεγάζει τα πιο καινοτόμα προγράμματα του δήμου Αθηναίων. Στα ανοιχτά εργαστήριά του διοργανώνονται δράσεις τεχνολογικής και κοινωνικής καινοτομίας, στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν κάτοικοι, επαγγελματίες κι επισκέπτες.

Πιο αναλυτικά, τα προγράμματα του δήμου Αθηναίων που στεγάζονται στο Σεράφειο:

Το Maker Space του προγράμματος «Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα» είναι ένα σύγχρονο εργαστήριο μάθησης και δημιουργικού πειραματισμού. Αποτελεί τη μοναδική δημοτική δομή αυτού του είδους στην Ελλάδα και είναι ανοικτό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από όλα τα σχολεία της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του το έχουν ήδη επισκεφθεί περισσότεροι από 1200 μαθητές. Λειτουργεί με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το Athens Digital Lab, ένα πρότυπο εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης λύσεων “smart city”. Μέλη του είναι νέοι προγραμματιστές που διερευνούν τρόπους για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης. Το Athens Digital Lab λειτουργεί με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), υπό τον συντονισμό του Athens Partnership με τη συνεργασία της COSMOTE, της Νokia και του δήμου Αθηναίων.

Τα συμμετοχικά προγράμματα του δήμου Αθηναίων, όπως η πρωτοβουλία ΣυνΑθηνά φέρνουν κοντά την κοινωνία των πολιτών, που ενδιαφέρεται ενεργά για την πόλη, με την τοπική αυτοδιοίκηση. Στο Σεράφειο λειτουργεί επίσης το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων (AthensCultureNet), με ιδρυτικό χορηγό το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των κύριων πολιτιστικών φορέων της πόλης, προσφέροντας διαρκή υποστήριξη, λύσεις και δικτύωση.

Στο Σεράφειο έχει επίσης την έδρα του το Σημείο Υποδοχής Κοινού για την Επιχειρηματικότητα, Επαγγελματική Ανάπτυξη και Κοινωνική Οικονομία, μία δομή που διοργανώνει και φιλοξενεί εργαστήρια, σεμινάρια και εκδηλώσεις, οι οποίες προάγουν την επιχειρηματικότητα και την εκπαίδευση.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του δήμου Αθηναίων (Europe Direct) επίσης βρίσκεται στο Σεράφειο και παρέχει πληροφορίες για την οργάνωση και τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών, για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ενώ διοργανώνει εκδηλώσεις γύρω από θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και παρέχει ενημερωτικό υλικό στους πολίτες.

Στην αυτόνομη και μεγάλη αίθουσα του ισογείου φιλοξενούνται εκθέσεις, εκδηλώσεις, σεμινάρια, ομιλίες, ημερίδες, συνέδρια. Το Σεράφειο, συνδυάζοντας τόσα πολλά και διαφορετικά στοιχεία, ήρθε για να δώσει νέα πνοή στο κέντρο της Αθήνας. Ο αθλητισμός συναντά τις νέες τεχνολογίες και η επιχειρηματικότητα την καινοτομία: Το μέλλον είναι εδώ.

Το Σεράφειο με μια ματιά: https://youtu.be/JEYx60vkLy0 

Αναλυτικό βίντεο για το Σεράφειο: https://youtu.be/zjBVFC4Sntc 

Περισσότερα στο www.serafio.gr 

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">
Advertisement
ΑΚΤΩΡ - Εθνική Πινακοθήκη

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα