Connect with us

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Το πλάνο επενδύσεων 150 εκατ. ευρώ της Dimand – Τα νέα ξενοδοχεία που έρχονται

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ξενοδοχείο Moxy Patras Marina

Η Dimand έχει εδραιωθεί ως μία από τις πλέον δραστήριες και επιτυχημένες εταιρείες developing στη χώρα μας, πραγματοποιώντας ειδικά στο κομμάτι των ξενοδοχείων, πολύ μεγάλες επενδύσεις τα τελευταία χρόνια. Η αρχή έγινε την άνοιξη, με την εκκίνηση λειτουργίας του Moxy Patras Marina στην πρωτεύουσα της Αχαΐας. Σε μία επένδυση ύψους 6 εκατ. ευρώ (σ.σ. τόσο κόστισαν οι εργασίες ανακατασκευής), η οποία ουσιαστικά ήταν αυτή που άνοιξε το… χορό για την επέκταση του brand της Marriot, Moxy, σε πολλά ακόμη σημεία της Ελλάδας.

Η επένδυση στο brand Moxy της Marriot

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό και έχει ανακοινωθεί κιόλας από τον ίδιο τον πρόεδρο της Dimand, κ. Δημήτρη Ανδριόπουλου, το επόμενο Moxy θα ανοίξει στην Αθήνα. Και συγκεκριμένα στην Ομόνοια, επί της οδού Σταδίου 65 (δηλαδή στο παλιό Ειρηνοδικείο Αθηνών). Το ακίνητο στο κέντρο της πρωτεύουσας αποτελεί συνιδιοκτησία του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και της Λέσχης Αξιωματικών. Η Dimand πλειοδότησε στο σχετικό διαγωνισμό και μίσθωσε το κτίριο για τα επόμενα 50 χρόνια (25+25), αντί ενός μηνιαίου τιμήματος της τάξης των 58 χιλ. ευρώ περίπου, υπομισθώνοντάς το εν συνεχεία στη Marriot. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος για το Moxy της Ομόνοιας έχει υπολογιστεί στα 19 εκατ. ευρώ, συνολικά, με το κατάλυμα που θα δημιουργηθεί να καθίσταται δυναμικότητας 200 κλινών. Σε πρώτη φάση, αυτό που επιδιώκεται είναι το ξενοδοχείο να κάνει πρεμιέρα το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2021, με πρωταρχικό στόχο ωστόσο τον Δεκέμβριο του 2020.

Όλες αυτές οι κινήσεις της Dimand, εντάσσονται σε ένα ευρύτερο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας. Ειδικότερα, η Dimand έχει θέσει ως στόχο μέχρι το 2022 να έχει πραγματοποιήσει συνολικές επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ στον τομέα του hospitality. Στο πλαίσιο αυτό, πέρα από το Moxy στην Πάτρα που λειτουργεί ήδη και της Αθήνας που αναμένεται, πολλά άλλα ξενοδοχεία του ίδιου brand θα ανοίξουν εντός της προσεχούς 3ετίας τις πύλες τους. Η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Κρήτη, είναι νησιά που υπολογίζεται να αποκτήσουν τα δικά τους Moxy, σε ένα ευρύτερο χαρτοφυλάκιο που αφορά τα Moxy Islands.

Η πρόσφατη αγορά οικοπέδων στα Χανιά της Κρήτης

Ειδικότερα για την Κρήτη, μάλιστα, στις αρχές Ιουνίου η Εθνική Πανγαία είχε εξαγοράσει το 40% των μετοχών της εταιρείας «ALPHA Επενδυτικής Περιουσίας Χανίων Ανώνυμη Εταιρεία» («ΑΕΠ Χανίων Α.Ε.»), στην οποία ανήκαν δύο οικόπεδα συνολικής έκτασης 11,4 στρεμμάτων στα Χανιά, έναντι 3.470.000 ευρώ. Το υπόλοιπο 60% της εταιρείας (σ.σ. που παρεμπιπτόντως ήταν μέλος του τραπεζικού ομίλου Alpha) ανήκε ήδη στην κοινοπραξία της Dimand με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Σε αυτό το ακίνητο, επομένως, η Dimand θα προχωρήσει στην ανέγερση νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, με το κόστος ανέγερσης να υπερβαίνει ακόμα και τα 55 εκατ. ευρώ (συνολικά θα πρόκειται για μία επενδυτική κίνηση ύψους 70 εκατ. ευρώ, υπολογίζοντας όλα τα κόστη από την αγορά του ακινήτου, μέχρι τη σύσταση του development plan).

Πληροφορίες του bizness.gr αναφέρουν, ότι στο πλάνο που έχει δομηθεί υπάρχει πρόβλεψη να γίνουν καινούργια Moxy και σε περιοχές της Ελλάδας όπως τα Ιωάννινα και η Λάρισα. Πόλεις, δηλαδή, που δέχονται αρκετά μεγάλα ρεύματα τουριστικής κίνησης και στις οποίες η Dimand προσβλέπει στο να κάνει διείσδυση.

 

bizness.gr

image_pdfimage_print

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Τα νέα σποτ για το restart του ελληνικού τουρισμού (video)

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ταινία Greek Summer State Of Mind αποτέλεσε το πρώτο video της καμπάνιας του 2020 για τον ελληνικό τουρισμό, με στόχευση το διεθνές κοινό.

Τώρα, δημιουργήθηκε και η ελληνική εκδοχή της ταινίας με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, με το μήνυμα “Μένουμε ασφαλείς, Απολαμβάνουμε Ελλάδα”. Απολαύστε την!

Δείτε τα video

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Εγκρίθηκε η μελέτη για το τουριστικό χωριό στο mega-project στην Κασσιόπη

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Επένδυση στην Κασσιόπη

Υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη, συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξετάστηκαν και εγκρίθηκαν μια σειρά από σημαντικά πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά θέματα, το πιο σημαντικό εκ των οποίων αφορά μια από τις πιο εμβληματικές τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα: αυτή στην Κασσιόπη, στη Βόρεια Κέρκυρα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο bizness.gr

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Δεκτά πλέον και έργα βιώσιμου τουρισμού στο ευρωπαϊκό Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Δεκτή έγινε στη γνωμοδότηση της Επιτροπής Τουρισμού και Μεταφορών TRAN του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία που κατάρτισε η Ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά και προβλέπει τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης σειράς επενδύσεων και έργων βιώσιμου τουρισμού, που έχουν ιδιαίτερη σημασία και όφελος για την Ελλάδα.

H έγκριση της τροπολογίας της Έλενας Κουντουρά συνιστά επιτυχία για τη χώρα μας, καθώς θα μπορούν να καταστούν επιλέξιμες για χρηματοδότηση από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης επενδύσεις μετατροπής και τουριστικής αξιοποίησης εγκαταστάσεων που είχαν άλλη χρήση π.χ. βιομηχανικές εγκαταστάσεις, εργοστάσια λιγνίτη και ορυχεία. Και επομένως θα ωφεληθούν ιδιαίτερα περιοχές όπως, ενδεικτικά, η Μεγαλόπολη στην Πελοπόννησο και η Δυτική Μακεδονία, μέσα από χρηματοδοτούμενες επενδύσεις για την ανάδειξη της ιστορικής τους κληρονομιάς.

Η τροπολογία εντάχθηκε στο κείμενο της Επιτροπής TRAN που θα καταλήξει στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης REGI, προκειμένου στη συνέχεια και μετά τη νομοθετική διαδικασία, να συμπεριληφθεί στην τελική θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης.

Η παρέμβαση της Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έλενας Κουντουρά μέσω της συγκεκριμένης τροπολογίας αποβλέπει στο να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη υποστήριξη με ευρωπαϊκούς πόρους των περιοχών που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα για τη στροφή της οικονομίας τους και προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, και να στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες κατά τη εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία της μετάβασης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα