Το φράγμα των 3εκατ.επιβατών έσπασε τον Αύγουστο το Ελ.Βενιζέλος

Το φράγμα της διακίνησης 3εκατ.επιβατών έσπασε για πρώτη φόρα, μέσα σε ένα μήνα το Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αεροδρομίου, ο μήνας Αύγουστος έκλεισε με 3,03εκατ.επιβάτες σημειώνοντας αύξηση 5,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Η επιβατική κίνηση εξωτερικού ανέβηκε κατά 8,1% ξεπερνώντας τους 2,12εκατ.επιβάτες για δεύτερη συνεχόμενη φορά δημιουργώντας ακόμα ένα νέο ρεκόρ. Αντιθέτως, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα η κίνηση επιβατών εσωτερικού σημείωσε μικρή πτώση κατά 1,1%.

Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2019 η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τα 17,28 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 6,7%. Η επιβατική κίνηση τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε άνοδο της τάξης του 2,2% και 8,8% αντίστοιχα.

Από άποψης απόδοσης ο Αύγουστος χαρακτηρίζεται ο πιο δυνατός μήνας και παραδοσιακά έχει την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση ανάμεσα σε όλους τους μήνες του έτους και φέτος διατήρησε αυτό το προβάδισμα έναντι του Ιουλίου που έκλεισε με 2,98εκατ.επιβάτες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι βάσει των στατιστικών του πρώτου οκταμήνου, οι επιβάτες εξωτερικού αποτελούν το 69,26% της συνολικής επιβατικής κίνησης (10,99εκατ.) με τους επιβάτες εσωτερικού να συρρικνώνονται στο υπόλοιπο 30,74% (5,19εκατ.).