Newsroom

To επιμελητήριο Ιωαννίνων με επιστολή του σε δύο υπουργεία ζητάει την προσέγγιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων από αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους με στόχο την περαιτέρω οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κ.κ Υπουργοί,

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε και από την πλευρά μας το έντονο ενδιαφέρον του συνόλου της επιχειρηματικότητας και όχι μόνο του τουριστικού κλάδου, για την σύνδεση του αεροδρομίου Ιωαννίνων με ευρωπαϊκούς αλλά και ελληνικούς προορισμούς μέσω εταιριών χαμηλού κόστους(Ryanair).

Αντιλαμβανόμαστε ενδεχομένως ότι τα Υπουργεία Τουρισμού ή Μεταφορών δύναται να έχουν τον δικό τους σχεδιασμό ωστόσο, η περιοχή της Ηπείρου και κυρίως ο Ν. Ιωαννίνων ο μεγαλύτερος της Ηπείρου δεν εξυπηρετείται από το αεροδρόμιο του Ακτίου και είναι αδήριτη ανάγκη η συνεργασία με εταιρίες χαμηλού κόστους που θα προσεγγίζουν το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.
Κυρίως για τους χειμερινούς μήνες θα πρέπει να γνωρίζετε και εσείς, ότι ειδικά οι ξενοδοχειακές μονάδες των ορεινών όγκων έχουν αυξημένο λειτουργικό κόστος, όχι μόνο λόγω της παρατεταμένης κρίσης αλλά λόγω των γεωγραφικών χαρακτηριστικών των περιοχών που επιχειρούν.

Παράλληλα ο Τουριστικός προορισμός Ιωάννινα δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων να έχει επιτυχή στόχευση εάν δεν υπάρξουν συνεργασίες με τις εταιρίες χαμηλού κόστους λόγω του μικρού αριθμού πτήσεων άλλων εταιριών, με υπεραυξημένα τιμολόγια που καθίστανται απαγορευτικά για τον οποιονδήποτε να ταξιδέψει σήμερα προς τα Ιωάννινα.

Θεωρούμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη το Υπουργείο σας, να λάβει άμεσα τις αποφάσεις του κυρίως στην προοπτική συνεργασίας που μπορεί να επιτευχθεί αρχικά με την εταιρία RYANAIR η οποία κατ’ επανάληψη σύμφωνα με τον με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Έντι Γουίλσον, έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της και για τα Ιωάννινα και πιο συγκεκριμένα για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων(Βασιλεύς Πύρρος) και σας  έχει ενημερώσει. 

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει διάθεση από μέρους σας τα Ιωάννινα να μην  μπορούν να σχεδιάσουν την αναπτυξιακή – οικονομική και τουριστική τους στρατηγική  και άμεσα και με πραγματικό ενδιαφέρον και στην ίδια πλευρά του τραπεζιού με τις  εταιρίες χαμηλού κόστους να δώσετε τα κίνητρα σε αυτές να προσεγγίζουν το  Αεροδρόμιο Ιωαννίνων. 

Ο Νομός Ιωαννίνων δεν μπορεί να ζει άλλο σε αεροπορική απομόνωση, οι επιχειρήσεις  στο δυσμενές περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί θα πρέπει να επιβιώσουν και τέλος  πολίτες και επισκέπτες ισότιμα όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας να έχουν  την δυνατότητα να χρησιμοποιούν μια αεροπορική εταιρία με χαμηλό κόστος και όχι  όπως ακόμη και σήμερα συμβαίνει να χρησιμοποιούν την πτήση Ιωάννινα – Αθήνα  (μονοπωλιακού χαρακτήρα) και να κοστίζει περισσότερο από ότι η πτήση Αθήνα – Λονδίνο. 

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας. 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV