Connect with us

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Το δυναμικό «μπάσιμο» της ισραηλινής Brown Hotels στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Πέρα για πέρα εμφανές είναι πλέον το γεγονός, πως οι προοπτικές για μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Αθήνα και όχι μόνο, έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Αυτό, προκύπτει ως αποτέλεσμα των μακροοικονομικών δεικτών που δείχνουν ότι ευνοούν τέτοιου είδους επενδύσεις, καθώς επίσης κι η αυξημένη τουριστική κίνηση που παρατηρείται στην πρωτεύουσα, ειδικά, αλλά και στη χώρα συνολικά. Μία τουριστική κίνηση, που έχει ενισχυθεί μεταξύ άλλων κι από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πλατφόρμα του Airbnb και την αναδυόμενη του Fairbnb που έπεται.

Μεγάλοι παίκτες από το εξωτερικό, επομένως, όπως η Marriot, η Wyndham, η TUI, η Accor, η Fattal, η Mirum, καθώς και αρκετές κινεζικές εταιρείες, εμπλέκονται σε μεγάλα project στην Ελλάδα. Μεταξύ των παραπάνω, συμπεριλαμβάνεται κι ο ισραηλινός Όμιλος Brown Hotels. Πρόκειται για μία ραγδαία αναπτυσσόμενη στον κλάδο των καταλυμάτων εταιρεία, η οποία αυτή τη στιγμή διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό της 8+1 μονάδες. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις εξής:

– Brown TLV Urban Hotel (Τελ Αβίβ)

– Brown Beach House Hotel (Τελ Αβίβ)

– Brown Beach Hotel (Κροατία)

– Poli House (Τελ Αβίβ – *κεντρική φωτό)

– Dave Gordon (Τελ Αβίβ)

– Lighthouse Hotel (Τελ Αβίβ)

– Villa Brown (Ιερουσαλήμ)

– Villa Ba’Moshava (Ιερουσαλήμ)

– Theodor (Τελ Αβίβ – θα ανοίξει τις πύλες του προσεχώς, μες στο καλοκαίρι του 2019)

Η Αθήνα, λοιπόν, καθίσταται μία από τις μεγάλες ευκαιρίες της Brown Hotels να κάνει engagement στην ελληνική αγορά. Όπως έχει γίνει γνωστό, η ισραηλινή εταιρεία θα εμπλακεί στην επένδυση για την επανέναρξη του παλιού ξενοδοχείου «La Mirage» στην Ομόνοια. Όπως είχε παρουσιάσει σε προηγούμενο ρεπορτάζ το bizness.gr, στις 7 Μαρτίου του 2018 είχε αναδειχθεί πλειοδότρια η εταιρεία «Ιωαννίδης ΙΚΕ», για τη μίσθωση του πάλαι ποτέ «La Mirage» (σ.σ. η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων είχε διενεργήσει το διαγωνισμό για λογαριασμό του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας).

Εν συνεχεία, η εταιρεία συμφερόντων του κου Στέλιου Ιωαννίδη υπομίσθωσε το ακίνητο στη Brown Hotels, για τη δημιουργία νέας πολυτελούς μονάδας στο εγκαταλελειμμένο κτίριο. Μάλιστα, στην υπογραφείσα σύμβαση υπήρχε πρόβλεψη από την ΥΠΑΑΠΕΔ για υποχρεωτική επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ στο ακίνητο αυτό καθ’ αυτό.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Brown Hotels ετοιμάζεται για περαιτέρω διείσδυση στην ξενοδοχειακή «πίτα» της πρωτεύουσας. Καθώς σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ισραηλινός Όμιλος σκοπεύει να επενδύσει στο παλιό ξενοδοχείο προδιαγραφών 4 αστέρων και δυναμικότητας 167 δωματίων της Grecotel, το Acropol, στην οδό Πειραιώς 1. Σημειώνεται ότι το εν λόγω κτίριο παραμένει κλειστό από τον Ιανουάριο του 2011, όταν το Acropol διέκοψε εν μέσω δυσμενών οικονομικών συνθηκών τη λειτουργία του.

Επιπρόσθετα, επισημαίνεται πως η Brown Hotels έχει εξαγοράσει και το πολυώροφο κτίριο στη συμβολή του πεζόδρομου της «Μαρίκας Κοτοπούλη» με την οδό Βερανζέρου στην Ομόνοια και για εκεί, εξίσου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανοίξει τις πύλες του νέα ξενοδοχειακή μονάδα. Πάντως σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί μεγαλύτερη αναμόρφωση, γιατί το ακίνητο προηγουμένως χρησιμοποιείτο για γραφεία κόμματος. Γενικά, πάντως, προκύπτει έντονο ενδιαφέρον της Brown για αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής της Ομόνοιας.

Advertisement
Advertisement

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα