Παύλος
Ρίζος

Ανοίγει επίσημα το Δεκέμβριο το νέο Μινιόν στην Πατησίων καθώς σταδιακά ολοκληρώνεται η μεγάλη επένδυση της Dimand στο “ιστορικό” κτίριο.

Αυτό δήλωσε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, CEO της Dimand Real Estate, κατά τη διάρκεια της σημερινής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

Όπως ανέφερε έχει ήδη ξεκινήσει η σταδιακή παράδοση γραφειακών χώρων στη ΔΕΗ που αποτελεί το μισθωτή 4 ορόφων γραφείων.

Τα επίσημα εγκαίνια όμως θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Δεκέμβριο, καθώς η Dimand θέλει να συνδέσει τη νέα εποχή του Μινιόν με τη μνήμη που είχε συνδυαστεί με τα Χριστούγεννα και τις αγορές τη δεκαετία του 80 και 90.

Στο κτίριο, εκτός της ΔΕΗ, θα λειτουργήσει μεγάλο κατάστημα ZARA στο -1 και το ισόγειο, ενώ τους δύο ορόφους από πάνω έχει μισθώσει επίσης η Inditex για να στεγάσει τα κεντρικά της γραφεία.

Οι 2 φάσεις της επένδυσης

Συνολικά θα διαμορφωθούν για 6.000 τ.μ. εμπορικής χρήσης και 8.000 τ.μ. γραφειακών χώρων.

Οι εργασίες ανακαίνισης αφορούν όλο το οικοδομικό τετράγωνο και χωρίζονται σε δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση είναι η ανακατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος σχήματος “Γ”. Τα έργα θα δημιουργήσουν μια νέα κτιριακή λειτουργία η οποία θα αφορά τη λειτουργία μιας μεγάλης εμπορικής επιχείρησης στα επίπεδα -1, στο ισόγειο, τον πρώτο και τον δεύτερο όροφο. Θα αφορά σε ένα brand και σύμφωνα με τις πληροφορίες του bizness.gr είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με μεγάλο παίκτη της αγοράς. Πιθανόν η συμφωνία να έχει κλείσει μέχρι το τέλος του έτους. Οι όροφοι 3 έως 7 θα γίνουν χώροι γραφείων και θα μισθώνονται τουλάχιστον ανά όροφο. Ο εμπορικός χώρος και τα γραφεία θα λειτουργούν ως ξεχωριστές οντότητες. Ο καταναλωτής θα μπορεί να εισέρχεται στο κατάστημα από διαφορετικές εισόδους με 2 ανελκυστήρες ενώ για τους μισθωτές έχει προβλεφθεί ξεχωριστή είσοδος και δύο ξεχωριστοί επιπλέον ανελκυστήρες.

Η δεύτερη φάση των κατασκευών περιλαμβάνει την ανακατασκευή ενός κτιρίου οκτώ ορόφων 4.500 τ.μ. που συμπεριλαμβάνεται στο τετράγωνο του Μινιόν, αλλά θα λειτουργεί τελείως αυτόνομα χωρίς να έχει επαφή με το υπόλοιπο συγκρότημα. Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις αρχές του 2025 και να ολοκληρωθούν δύο χρόνια αργότερα, το 2027. Αυτό θα αφορά ένα κτίριο κατοικιών, που εντάσσεται στη φιλοσοφία της επιστροφής του κατοίκου στο κέντρο της πόλης. Συνολικά θα δημιουργηθούν 30 διαμερίσματα και 5 μεζονέτες από 70 έως 125 τετραγωνικά.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο, είναι πως στο δώμα του κτιρίου θα γίνει φύτευση και θα λειτουργεί ως χώρος ανάδειξης πρασίνου. Το νέο βιοκλιματικό πλέον κτίριο θα πιστοποιηθεί με LEED Gold ενώ θα είναι ενεργειακής κλάσης Α καθώς θα έχει ιδιαίτερα χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV