Connect with us

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Το brand name με το οποίο θα ανοίξει και πάλι το ξενοδοχείο «ΕΣΠΕΡΙΑ»

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ιστορικό ξενοδοχείο της οδού Σταδίου

Στις αρχές Ιουλίου του 2019 ο ΕΦΚΑ είχε ανακοινώσει, με κάθε επισημότητα, την υπογραφή σύμβασης εκμίσθωσης του ξενοδοχείου «ΕΣΠΕΡΙΑ» (οδός Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω στο κέντρο της Αθήνας). Η εταιρεία που πλειοδότησε στο διαγωνισμό ήταν η ισραηλινή FATTAL HOTELS LTD, η οποία θα προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία 5άστερου καταλύματος, με το ποσό της υποχρεωτικής επένδυσης στο ακίνητο να ορίζεται κατ’ ελάχιστο στα 10.500.000 ευρώ.

Αυτό που δεν ήταν γνωστό, έως ώρας, ήταν το brand name υπό το οποίο θα επανεκκινούσε το ιστορικό ξενοδοχείο τη λειτουργία του. Πλέον, όμως, κι αυτό αποκαλύφθηκε. Για την ακρίβεια η νέα πολυτελής μονάδα θα ανοίξει τις πύλες της, υπό την επωνυμία Leonardo Royal Esperia Palace Hotel Athens. Η Leonardo Hotels, η οποία έχει ήδη εισχωρήσει στην ελληνική αγορά με το Leonardo Kolymbia Resort στη Ρόδο, αποτελεί μία διεθνή αλυσίδα ξενοδοχείων που υπάγεται στον επενδυτικό όμιλο των FATTAL HOTELS. Στην «ομπρέλα» της Leonardo Hotels βρίσκονται πάνω από 200 ξενοδοχεία σε 18 χώρες στην Ευρώπη και το Ισραήλ. Πρόκειται για χώρες όπως η Κύπρος, η Αυστρία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Ολλανδία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Δανία, η Ιταλία, η Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα επόμενα βήματα

Πλέον, η επένδυση για τη νέα ξενοδοχειακή μονάδα στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται προ των πυλών. Σε πρώτη φάση, αυτό που απαιτείται είναι να επιλεγεί από την FATTAL HOTELS η αρχιτεκτονική εταιρεία που θα αναλάβει την ανακατασκευή του κτιρίου.
Το θετικό της υπόθεσης, είναι πως το ακίνητο είχε εκ των προτέρων τη δομή ξενοδοχείου, επομένως δεν απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες για την αναμόρφωσή του. Το αρνητικό, από την άλλη, έγκειται στο ότι το κτίριο παραμένει κλειστό και εγκαταλελειμμένο από το 2010, όταν το «ΕΣΠΕΡΙΑ» διέκοπτε τότε τη λειτουργία του.

Το ζήτημα της υποχρεωτικής επένδυσης

Όπως συμβαίνει συχνά σε περιπτώσεις μισθώσεων ακινήτων, έτσι και στην περίπτωση του «ΕΣΠΕΡΙΑ» προβλέπεται υποχρεωτική επένδυση από μέρους της πλειοδότριας εταιρείας. Μάλιστα, αυτή η επένδυση αφορά εργασίες για την αναβάθμιση του ακινήτου αυτού καθ’ αυτού. Κάτι τέτοιο γίνεται, προκειμένου το εκάστοτε κτίριο να παραμένει σε άριστη κατάσταση και να μπορεί να αξιοποιείται για χρόνια. Και να καθίσταται αυτομάτως θελκτικό, για μία νέα ενδεχόμενη παραχώρηση μετά το τέλος μίας μίσθωσης.

 

bizness.gr

image_pdfimage_print

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Ωριμάζει 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση στη Μύκονο – Εκδόθηκε η περιβαλλοντική μελέτη

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Εικόνα από το νησί των Κυκλάδων

Η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ως Αρχή Σχεδιασμού του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων, προχώρησε προσφάτως στη δημοσίευση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του Σχεδίου Ε.Σ.Χ.Α.Σ.Ε. της Στρατηγικής Επένδυσης «Τουριστική Ανάπτυξη στη Μύκονο». Πρόκειται για μία επικείμενη ξενοδοχειακή επένδυση στο κυκλαδίτικο νησί (σ.σ. για την ακρίβεια στη θέση «ΚΑΡΑΠΕΤΗΣ» στην Άνω Μερά Μυκόνου, στα νοτιοανατολικά του νησιού, σε γεωτεμάχιο συνολικής επιφάνειας 60,324 στρεμμάτων), από την εταιρεία BLUE IRIS A.E.

Η BLUE IRIS αναμένεται να προχωρήσει σε μία τουριστική επένδυση που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία καταλύματος προδιαγραφών 5 αστέρων, δυναμικότητας 192 κλινών, με συνοδευτικές εγκαταστάσεις άθλησης, κέντρου ευεξίας (spa), πολυχώρο εκδηλώσεων και καταστήματα. Προ του παράκτιου μετώπου του ακινήτου προτείνεται η χωροθέτηση καταφυγίου τουριστικών σκαφών.

Υπογραμμίζεται κατά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης, ότι η ΣΜΠΕ συντάχθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ΚΥΑ 107017/2006 (ΦΕΚ 1225/Β/05.09.2006), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Η Αρχή του Σχεδιασμού του υπό μελέτη ΕΣΧΑΣΕ είναι η εταιρεία «BLUE IRIS INVESTMENTS SINGLE MEMBER SOCIETE ANONYME», με διακριτικό τίτλο «BLUE IRIS A.E.». ενώ Αρμόδια Αρχή είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Γενική Διεύθυνση Στρατηγικών Επενδύσεων.

Η προτεινόμενη επένδυση, εντάχθηκε στις στρατηγικές επενδύσεις του ν.3894/2010 και συγκεκριμένα στη διαδικασία έγκρισης Π.Δ. ΕΣΧΑΣΕ, σύμφωνα με την απόφαση 38 της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (ΦΕΚ 1624/Β/10.05.2019).

Η στόχευση

Στόχος της επένδυσης είναι να δημιουργηθεί ένα υψηλού επιπέδου τουριστικό συγκρότημα που θα περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις και που, παράλληλα, θα παρέχει πλήθος προσφερόμενων υπηρεσιών.

Πέραν της 5άστερης ξενοδοχειακής μονάδας, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κατασκευή 65 κατοικιών ενός δωματίου επιφάνειας 45-50 τ.μ., 15 κατοικιών επιφάνειας 70 τ.μ., 9 κατοικιών των 2 δωματίων επιφάνειας 100 τ.μ., 5 κατοικιών των 3 δωματίων επιφάνειας 130 τ.μ. και μιας βίλας 160 τ.μ.

Αναλυτικά, τα κτίρια αυτά προβλέπεται να είναι τα εξής:

– 94 Δωμάτια συνολικής επιφάνειας 6.010 τ.μ.
– Κτίριο Εισόδου, Υποδοχής και Γραφείων επιφάνειας 250 τ.μ.
– Καφενείο επιφάνειας 100 τ.μ.
– Εστιατόριο (κυρίως για πρωινά γεύματα) επιφάνειας 200 τ.μ. Εστιατόριο επιφάνειας 160 τ.μ.
– Καταστήματα επιφάνειας 60-80 τ.μ.
– Kids Club – Παιδικός Σταθμός επιφάνειας 150 τ.μ.
– Ταβέρνα επιφάνειας 100 τ.μ.
– Κτίριο spa συνολικής επιφάνειας 500 τ.μ.
– Υπαίθριο Θέατρο
– Πισίνα διαστάσεων 5m x 20m
– Μικρό παρεκκλήσι

Το ζήτημα της αειφόρους ανάπτυξης κι η εμπλοκή της Ε.Ε.

Η στρατηγική της Ε.Ε. για την αειφόρο ανάπτυξη εντάσσει την ανάπτυξη όλων των δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της αειφορίας, συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών στις οποίες εντάσσεται και το εμπόριο και η αναψυχή, με κύριο στόχο την κάλυψη των αναγκών της παρούσας γενιάς, χωρίς να υποθηκεύεται η δυνατότητα των επόμενων γενεών να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες.

Η ανανεωμένη στρατηγική για την αειφόρο ανάπτυξη αποβλέπει στον προσδιορισμό και στην ανάπτυξη δράσεων με στόχο:

α) τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής, τόσο της σημερινής γενιάς, όσο και των επόμενων γενεών, μέσα από την αποτελεσματική χρήση και διαχείριση των πόρων.
β) την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την πρόληψη και τη μείωση της ρύπανσης και την προώθηση αειφόρων προτύπων κατανάλωσης και παραγωγής, ώστε να αποσυνδεθεί η οικονομική μεγέθυνση από την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
γ) την κοινωνική και εδαφική συνοχή, μέσα από την προώθηση μιας υγιούς, ασφαλούς και δίκαιης κοινωνίας.

Οι βασικοί στόχοι της στρατηγικής είναι τέσσερις:

1. Προστασία του Περιβάλλοντος
2. Κοινωνική Δικαιοσύνη και Συνοχή
3. Οικονομική Ευημερία
4. Ανάληψη των Διεθνών Ευθυνών μας

Πλέον, το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει καλέσει την επενδύτρια εταιρεία να διατυπώσει εγγράφως και σε επαρκώς τεκμηριωμένα τις απόψεις της, προς τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το περιθώριο που έχει μπροστά της γι’ αυτό το σκοπό η BLUE IRIS, εκτείνεται χρονικά έως την 28η Αυγούστου.

 

bizness.gr

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Πολιτιστικό-Τουριστικό έτος Ελλάδας-Κίνας το 2021

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Τουρίστες σε καλοκαιρινό θέρετρο

Τις κοινές δράσεις που θα αναλάβει η Ελλάδα και η Κίνα για την περίοδο 2020-22 συζήτησαν σε συνάντηση τους η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με την πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Τσιγιουέ Τσανγκ ενόψει και του Πολιτιστικού-Τουριστικού έτους 2021 Ελλάδας-Κίνας.

Στη συνάντηση που πραγματοποίησαν οι δύο πλευρές, η υπουργός Πολιτισμού τόνισε μεταξύ άλλων ότι στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων της ελληνικής Ανεξαρτησίας το 2021 προετοιμάζεται σημαντική αρχαιολογική έκθεση στο Εθνικό Μουσείο της Κίνας στο Πεκίνο, στην πλατεία Τιενανμέν.

Επίσης όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, στη συνάντηση της με την πρέσβη Τσιγιουέ Τσανγκ η κ. Μενδώνη «επανέφερε το ζήτημα του Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά, συνδέοντας το με το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στις δυο χώρες και αφορά στις ενάλιες αρχαιότητες» ενημερώνοντας επίσης ότι «εντός της εβδομάδας θα αποσταλεί σχετικό υλικό στην πρεσβεία, προκειμένου να συζητηθούν οι προοπτικές της ελληνοκινεζικής συνεργασίας ώστε το λιμάνι του Πειραιά να αποκτήσει ένα πρότυπο και μοναδικό μουσείο, αφιερωμένο στις ενάλιες αρχαιότητες. Στον ίδιο χώρο θα μπορούσε να φιλοξενηθεί έκθεση με τα επιτεύγματα της κινεζική ναυτοσύνης».

Ακόμα, η υπουργός Πολιτισμού εξέφρασε στην κυρία πρέσβη «την ευχαρίστηση της Ελλάδας να φιλοξενήσει, στο πλαίσιο του FORUM 17+1, την σύνοδο των υπουργών Πολιτισμού το 2021». Από την πλευρά της η πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας επεσήμανε ότι «η Κίνα θα γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κινεζικού Κομουνιστικού Κόμματος.

Η κ. Μενδώνη, αντίστοιχα, ζήτησε να φιλοξενήσει το Βυζαντινό Μουσείο στην Αθήνα έκθεση από τους αυτοκρατορικούς θησαυρούς της Κίνας, τονίζοντας ότι ο χώρος των θησαυρών της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας είναι ιδανικός να υποδεχθεί την αυτοκρατορική Τέχνη της Κίνας, θυμίζοντας την τεράστια επιτυχία πού είχε η έκθεση από τα αυτοκρατορικά ενδιαιτήματα του Qianlong, στο Μουσείο της Ακρόπολης».

Τέλος, η κ. πρέσβης ενημέρωσε την κ. Μενδώνη για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στο πολιτιστικό κέντρο της Κίνας στην Αθήνα.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Elounta Hills: Τα τελευταία βήματα πριν την εκκίνηση της μεγάλης επένδυσης

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2018 το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης έδινε τη συγκατάθεσή του, για την εκπόνηση στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων ύψους 450 εκατ. ευρώ, σχετικά με την τουριστική επένδυση της Mirum Hellas στην Ελούντα. Πρόκειται συγκεκριμένα για το πολύ μεγάλο project, «Elounta Hills», μία επένδυση συνολικού ύψους 600 εκατ. ευρώ.

Η Mirum Hellas, είναι ελληνική εταιρεία συμφερόντων ενός Ρώσου επενδυτή εν ονόματι Βιτάλι Μπορίσοφ, ο οποίος δραστηριοποιείται επιτυχημένα στην αγορά ακινήτων. Ήδη, χωρίς καν να έχουν ξεκινήσει τα έργα, έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ώστε η Mirum να αποκτήσει πολλά οικόπεδα, στοχεύοντας στη δημιουργία μίας παραθαλάσσιας έκτασης 1.000 στρεμμάτων.

Τι θα περιλαμβάνει

Πολυτελή ξενοδοχεία, luxury τουριστικές κατοικίες, εστιατόρια, σκάφη αναψυχής, αθλητικές εγκαταστάσεις, σπα, πισίνες και πολλά άλλα ακόμα, θα συνθέτουν την εικόνα μίας επένδυσης που έρχεται για να αλλάξει, ριζικά, την εικόνα όχι μόνο της Ελούντας αλλά, συνολικά, της Κρήτης.

To σημαντικότερα αυτή τη στιγμή, είναι ότι η ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες που απαιτούνταν από μέρους της, κάτι που επισήμανε και σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Προσεχώς, μετά δηλαδή από την εκπόνηση της στρατηγικής μελέτης, δύο είναι τα βήματα που απαιτείται να ακολουθηθούν.

Πρώτον, η σύνταξη και έγκριση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ). Και δεύτερον, η υποβολή και έγκριση της πολεοδομικής μελέτης, προκειμένου να εκδοθούν οι απαραίτητες οικονομικές άδειες στο πλαίσιο του τελευταίου σκέλους.

Το χρονοδιάγραμμα για την εκκίνηση των κατασκευών

Τοπικές πηγές, αναφέρουν ότι οι πρώτες κατασκευές αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους 6-7 μήνες. Δηλαδή στο πρώτο τρίμηνο του 2020 ή, έστω, το αργότερο μέχρι το φθινόπωρο του 2020, προβλέπεται η εκκίνηση των έργων.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του bizness.gr που έρχονται από την Ελούντα, υπάρχει σαφής πρόθεση της εταιρείας να στηρίξει την τοπική οικονομική και κοινωνία. Γι’ αυτό και όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιούνται στην κατασκευή θα είναι τοπικά, ενώ κι οι εργάτες που θα κληθούν να χτίσουν και να υλοποιήσουν την επένδυση, θα προέρχονται από την τοπική κοινωνία του νησιού.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα