Connect with us

Κτιριακά Έργα

Το 2026 ολοκληρώνεται η εμβληματική επένδυση της Reds στο κτήμα Καμπά

Δημοσιεύθηκε

στις

Η επένδυση Cambas Project - Πηγή: REDS
Η επένδυση Cambas Project - Πηγή: REDS

Στα μεγάλα project του Καμπά και της Μαρίνας Αλίμου επικεντρώνεται η θυγατρική της Ελλάκτωρ, REDS αλλά στα υφιστάμενα ακίνητα τα οποία επανεξετάζονται συνολικά.

Σε διαδικτυακή ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε εχθές ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας σημείωσε πως “καλούμαστε να αναπτύξουμε περαιτέρω τη Reds. Έχει φτάσει ψηλά στο χρηματιστήρια κοντά στα 2 ευρώ, κάτι που εχει να συμβεί πάνω από 10 χρόνια. Θεωρούμε πως μπορεί να φτάσει σε τριπλάσια κεφαλαιοποίηση από τη σημερινή που είναι 110 εκατ. ευρώ. Εμείς θέλουμε να την κάνουμε leader στον τομέα του development.

Το εμβληματικό project του κτήματος Καμπά

Όπως έγινε αντιληπτό, η ναυαρχίδα της Reds είναι το εμβληματικό project στο κτήμα Καμπά. Σε αυτό ο κ.Κωνσταντινίδης, το χαρακτήρισε ως έργο πνοής και έκανε γνωστό πως επανεξετάζονται τα επενδυτικά δεδομένα, επικαιροποιείται το master plan το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 4 μήνες από σήμερα. Στο έργο εξετάζεται επίσης η δυνατότητα συνεργασιών για συμμετοχή στα 200 εκατ. ευρώ που εκτιμάται η συνολική επένδυση.

Σύμφωνα με τον υπολογισμό, θεωρείται ότι σε περίπου ένα έτος από σήμερα θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των αδειοδοτήσεων και μετά να ξεκινήσει η κατασκευαστική περίοδος που θα διαρκέσει περίπου 4 χρόνια. “Το 2026 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο στο σύνολο του, ένα έργο που θα αλλάξει τον όμιλο και έχει πανελλαδική εμβέλεια”.

Για το τι θα αλλάξει σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα ο επικεφαλής της Reds ανέφερε πως οι χρήσεις γης είναι συγκεκριμένες, πότε εξετάζονται οι όποιες διαφοροποιήσεις με βάση και τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην μετά τον κορονοϊό εποχή. Στόχος είναι η καλύτερη αξιοποίηση, σε σχέση με το τι θέλουν οι μελλοντικοί επενδυτές αλλά και τη ζήτηση που θα υπάρχει από την αγορά. Το οικιστικό σκέλος πάντως παραμένει ζωντανό.

Αναφορικά με το Smart Park ο κ.Κωνσταντινίδης ανακοίνωση πως, φέτος στο πρώτο τετράμηνο έχει καταγραφεί πτώση 30% λόγω της καραντίνας και των κλειστών καταστημάτων. Το αισιόδοξο μήνυμα είναι πως από τη στιγμή που σταμάτησαν οι απαγορεύσεις και άνοιξαν τα καταστήματα οι καθημερινοί επισκέπτες είναι πάνω από 8.000 ενώ τα Σαββατοκύριακα ο  αριθμός αυτό ανεβαίνει στους 20.000.

Advertisement

Εντός χρονοδιαγράμματος η Μαρίνα Αλίμου

Για τη Μαρίνα Αλίμου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Reds σημείωσε πως το έργο βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος. Σύμφωνα με αυτό η διάρκεια εκπόνησης των μελετών είναι 24-28 μήνες και περίπου 20-24 μήνες η διάρκεια των κατασκευών. Το χρονοδιάγραμμα παραμένει το ίδιο για συνολική ολοκλήρωση του έργου στα τέλη του 2024.

Μιλώντας για το έργο της Μαρίνας σημείωσε πως υπάρχουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για να αναβαθμιστεί η μεγαλύτερη Μαρίνα της Ελλάδας η οποία με τη λειτουργία της εντός της “Αθηναϊκής Ριβιέρας” θα συμβάλει στην μεταμόρφωση του παραλιακού μετώπου της πρωτεύουσας.

Που αλλού κοιτάζει η Reds

Αυτό πάντως που έγινε σαφές από την ενημέρωση, είναι πως γίνεται συνολικά επαναξιολόγηση των ακινήτων που διαθέτει η εταιρεία, ενώ ο κ.Κωνσταντινίδης σχολίασε πως “η στόχευση είναι να τρέξουμε γρήγορα την εταιρεία που τα τελευταία χρόνια έμεινε παρατηρητής στην ανάπτυξη ακινήτων”.

Στην επανεξέταση των ακινήτων συμπεριλαμβάνονται και τα ακίνητα της Ρουμανίας που είχε ληφθεί απόφαση για την πώληση τους, αλλά και άλλα ακίνητα στην Αττική.

Για τη συμμετοχή σε νέες επενδύσεις ο κ.Κωνσταντινίδης δήλωσε πως διερευνάται η προσέλκυση επενδυτών από την παγκόσμια αγορά για συνεπενδύσεις για την καλύτερη αξιοποίηση των ακινήτων που διαθέτει η θυγατρική της Ελλάκτωρ.

Εξετάζεται η συμμετοχή στο διαγωνισμό για το “μικρό Ελληνικό” στις Γούρνες Χερσονήσου, ενώ για το Ελληνικό όπως σημειώθηκε προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια εμπλοκή, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στο μέλλον να υπάρξει κάτι καθώς όπως ειπώθηκε “η Reds εξετάζει ολα τα προτζεκτ ακόμα και το Ελληνικό,  αν μας δοθεί η δυνατότητα θα ηταν χαρά μας”.

Τέλος αναφορικά με το ακίνητο στην Ακαδημία Πλάτωνος, ο κ.Κωνσταντινίδης είπε πως υπάρχουν αξιώσεις αλλά στόχος είναι να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση για όλους.

Advertisement

Advertisement
 SINTECNO
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Ετικέτες

Advertisement

δημοφιλη θεματα