Connect with us

Εταιρικά Nέα

Την Τετάρτη 16/10 η δημόσια προσφορά για το ομόλογο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανεμογεννήτριες αιολικού πάρκου

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου ξεκινά η δημόσια προσφορά για το ομόλογο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Χρηματοδοτήσεων, μέλος του ομίλου ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Η έκδοση υλοποιείται μέσω δημόσιας προσφοράς και μέχρι το ποσό των 150 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η έκδοση έως 150.000 κοινών ανώνυμων άυλων ομολογιών και το ελάχιστο ποσό έγγραφής είναι τα 1.000 ευρώ. Η διάρκεια του ομολόγου είναι 7ετής, δεν υπάρχει δικαίωμα πρόωρης εξόφλησής του και τα έσοδα από την έκδοση θα διατεθούν για την υλοποίηση «πράσινων» επενδύσεων.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα από την εταιρεία, από τα 150 εκατ. ευρώ της έκδοσης, τα 60 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη της αποπληρωμής του προηγούμενου ομολόγου της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΕΧ, το οποίο, επίσης, είχε χρησιμοποιηθεί για «πράσινες» επενδύσεις.

Το ομόλογο της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΕΧ, μέλος του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, είναι το πρώτο πιστοποιημένο πράσινο ομόλογο (certified climate bond) που εκδίδεται στην Ελλάδα. Η πιστοποίηση έγινε από τον διεθνή οργανισμό Climate Bond Initiative.

Τα υπόλοιπα (περίπου 90 εκατ. ευρώ), θα χρηματοδοτήσουν επενδύσεις της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σε αιολικά πάρκα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή 14 αιολικών πάρκων στην Ελλάδα και μέρος του κόστους εξαγοράς αιολικού πάρκου στην πολιτεία Τέξας, των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι αύριο, Τρίτη 15 Οκτωβρίου, θα ανακοινωθεί το εύρος απόδοσης.

image_print

Εταιρικά Nέα

Η Volterra διευκολύνει τη ζωή νοικοκυριών και επιχειρήσεων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Λογότυπο Volterra

H Volterra, στηρίζει έμπρακτα τους καταναλωτές της, εν μέσω αυτής της χρονικής συγκυρίας.  Για να περιοριστούν οι οικονομικές δυσκολίες λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού -Covid-19, η εταιρεία με αίσθημα ευθύνης θέτει σε ισχύ τα παρακάτω έκτακτα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης:

1. Εφάπαξ έκπτωση 10€ σε όλους τους οικιακούς πελάτες ηλεκτρικού ρεύματος, που θα πραγματοποιήσουν ενεργοποίηση της υπηρεσίας Volterra MOY (εφαρμογή On-Line παρακολούθησης και εξόφλησης λογαριασμών) και E-Bill (ηλεκτρονικού λογαριασμού).

2. Επιστροφή του 100% του ποσού της εγγύησης όλων των οικιακών πελατών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου που θα πραγματοποιήσουν ενεργοποίηση πάγιας εντολής εξόφλησης μέσω τραπέζης.

3. Ευνοϊκό πλαίσιο μεταχείρισης σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε κωδικούς ΚΑΔ (Κωδικούς Άσκησης Δραστηριότητας), που έχουν πληγεί.

4. Παροχή ευέλικτων διακανονισμών εξόφλησης, για όλους τους πελάτες ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου της κατηγορίας Κ.Ο.Τ.

5. Αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης για τρεις μήνες για όλους τους πελάτες ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου της κατηγορίας Κ.Ο.Τ.

Επιπλέον, η Volterra θέλοντας να συμβάλει στη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας και του εφοδιασμού της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια και παράλληλα εφαρμόζοντας πιστά τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και τηλε-εργασίας λόγω του κορονοϊού, παρήγαγε κατά τον μήνα Μάρτιο του 2020 περίπου 2.700 MWh πράσινης ενέργειας από αιολικά πάρκα με εξ΄ ολοκλήρου, απομακρυσμένη επίβλεψή τους. Η ενέργεια αυτή αντιστοιχεί στις ανάγκες κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για περίπου 7.000 νοικοκυριά.

Επιπρόσθετα των ανωτέρω, ο μέτοχος της εταιρείας -κατασκευαστικός όμιλος AVAX Α.Ε.- προχώρησε σε δωρεά 10 αναπνευστήρων ενηλίκων, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Εθνικού Συστήματος.

Κλείνοντας, η εταιρεία προτρέπει τους πελάτες της να συνεχίσουν την απρόσκοπτη επικοινωνία τους μαζί της επιλέγοντας, την εξ΄ αποστάσεως εξυπηρέτησή τους, με έναν από τους κάτωθι, εναλλακτικούς τρόπους, χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία:

1. Μέσω τηλεφωνικής γραμμής εξυπηρέτησης στο 2130 88 3000.

2. Μέσω ηλεκτρονικών υπηρεσιών της εφαρμογής Volterra ΜΟΥ.

3. Μέσω e-mail sales@volterra.gr (για νέους πελάτες) και στο customercare@volterra.gr (για υφιστάμενους πελάτες).

4. Μέσω του website www.volterra.gr, για τα σχετικά νέα και ανακοινώσεις.

5. Μέσω της επίσημης σελίδας στο Facebook.

Η Volterra στέκεται δίπλα σας καθημερινά. #ΜένουμεΣπίτι

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εταιρικά Nέα

COSMOTE: Τεχνικοί και πελάτες μαζί στη μάχη κατά του κορωνοϊού

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Τεχνικός της COSMOTE με μάσκα

Μακριά από την ασφάλεια τους σπιτιού τους, στην πρώτη γραμμή της μάχης, βρίσκονται καθημερινά περισσότεροι από 2.500 τεχνικοί του Ομίλου ΟΤΕ, προκειμένου να διασφαλίσουν το αγαθό της επικοινωνίας εν μέσω πανδημίας.

Οι τεχνικοί συνεχίζουν να βρίσκονται εκεί έξω και να επιτελούν το έργο τους, υλοποιώντας κάθε εβδομάδα πάνω από 25.000 αιτήματα πελατών, για νέες συνδέσεις και αποκατάσταση τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Αιτήματα που σχετίζονται με την υγεία και την τροφοδοσία (από νοσοκομεία, ιατρεία, φαρμακεία, super market, κ.λπ.), εξυπηρετούνται με προτεραιότητα, συνήθως σε λιγότερο από 24 ώρες. Με προτεραιότητα εξυπηρετούνται και τα αιτήματα από δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και σώματα ασφαλείας.

Ο Όμιλος ΟΤΕ λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τόσο των ανθρώπων του, όσο και των πελατών του. Τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης που έχει ορίσει η Πολιτεία και τις αυστηρές οδηγίες της εταιρείας, οι τεχνικοί επισκέπτονται το σπίτι του πελάτη εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας, ενώ διατηρούν απόσταση ασφαλείας 2 μέτρων από τον πελάτη.

Ταυτόχρονα και με στόχο την αμοιβαία προστασία, ο Όμιλος ΟΤΕ συμβουλεύει τους πελάτες του να ακολουθούν προληπτικά τις παρακάτω απλές οδηγίες πριν από την επίσκεψη των τεχνικών στο χώρο τους. Συγκεκριμένα, συνιστάται:

– Η προετοιμασία του χώρου, με επαρκή αερισμό.

– Η απολύμανση του χώρου εργασίας και των επιφανειών πριν και μετά την επίσκεψη του τεχνικού.

– Η διευκόλυνση της πρόσβασης στην τηλεφωνική πρίζα και στους χώρους όπου θα χρειαστεί να εργαστεί ο τεχνικός, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος παραμονής του στο χώρο.

– Η παραμονή ενός μόνο ανθρώπου στο χώρο κατά τη διάρκεια των εργασιών.

– Τήρηση ελάχιστης απόστασης ασφαλείας 2 μέτρων από τον τεχνικό.

Οι πελάτες του Ομίλου ΟΤΕ θα λαμβάνουν με SMS, μία ημέρα πριν την επίσκεψη του τεχνικού, τις παραπάνω πρακτικές οδηγίες προστασίας. Εάν προκύψει κάποια αλλαγή στο περιβάλλον του πελάτη πριν την επίσκεψη (συμπτώματα στον ίδιο ή μέλος της οικογένειας), παρακαλείται να ενημερώσει το 13888 για να προγραμματιστεί καινούργιο ραντεβού. 

«Οι τεχνικοί πεδίου του Ομίλου ΟΤΕ, σε κάθε άκρη της Ελλάδας, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να στηρίξουν τους πελάτες μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους.

Έχουμε δώσει ειδικές οδηγίες στους ανθρώπους μας και τους έχουμε εξοπλίσει με τα απαραίτητα μέσα προστασίας. Καλούμε και τους πελάτες μας να είναι το  ίδιο προσεκτικοί, για την υγεία και την ασφάλεια όλων.

Σε αυτόν τον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό, είμαστε όλοι μαζί», σημείωσε ο Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ, κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος.

H ομαλή λειτουργία των τηλεπικοινωνιακών δικτύων και υπηρεσιών αυτή την περίοδο είναι κρίσιμη για τους πολίτες και τη χώρα, ώστε η ελληνική κοινωνία να μπορεί να συνεχίσει τη ζωή της απρόσκοπτα και με ασφάλεια.

Σε αυτό συμβάλλουν όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ, οι 13.000 που δουλεύουν από το σπίτι, αλλά και οι τεχνικοί πεδίου, μηχανικοί, προγραμματιστές, εκπρόσωποι της εξυπηρέτησης και του ΙΤ και το προσωπικό των καταστημάτων που εργάζονται μακριά από την ασφάλεια του σπιτιού τους.

H COSMOTE θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους πελάτες της και να τους παρέχει όλα τα ψηφιακά εφόδια που χρειάζονται, για να μπορούν να επικοινωνούν, να εργάζονται, να μαθαίνουν και να ψυχαγωγούνται, παραμένοντας στο σπίτι. Γιατί από το σπίτι, καλύτερα για όλους.

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εταιρικά Nέα

BEAT: Τηλεφωνική γραμμή για μετακινήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

BEAT Λογότυπο

H Βeat, η κορυφαία εφαρμογή κλήσης ταξί για κινητά στην Ελλάδα, ανακοινώνει τη δυνατότητα κλήσης ταξί και μέσω τηλεφωνικής γραμμής για τους επιβάτες της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η νέα υπηρεσία έρχεται σε μια περίοδο όπου η μετακίνησή μας έχει πολλούς περιορισμούς και ιδιαιτερότητες, θέλοντας να δώσει πρόσβαση στις υπηρεσίες και το στόλο της Beat σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία, αλλά και σε άτομα με ειδικές απαιτήσεις μετακίνησης.

Mέσω της τηλεφωνικής γραμμής οι επιβάτες μπορούν:

– Να καλέσουν ένα ταξί άμεσα, όπως ακριβώς γίνεται και μέσω της εφαρμογής. Για να καλέσουν ταξί τηλεφωνικά, δεν απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι στην εφαρμογή.

– Να στείλουν ή να λάβουν ασυνόδευτο δέμα σε οικείους ή συνεργάτες, για όσους θέλουν άμεση μεταφορά και δε μπορούν να το κάνουν λόγω της καραντίνας.

– Να κλείσουν ραντεβού για μια διαδρομή που θέλουν να πραγματοποιήσουν αργότερα ή την επόμενη μέρα.

– Να καλέσουν πάνω από ένα ταξί την ίδια στιγμή, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό τη στιγμή που επιτρέπεται μόνο ένας επιβάτης ανά όχημα λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού.

– Να βρουν ταξί που να δέχεται μικρά κατοικίδια, για τις απαραίτητες επισκέψεις στον κτηνίατρο.

– Να ζητήσουν ταξί με POS, καθώς οι ανέπαφες συναλλαγές κερδίζουν ολοένα έδαφος ως πιο ασφαλείς συναλλαγές λόγω πανδημίας.

– Να αναζητήσουν ταξί με παιδικό κάθισμα.

Η υπηρεσία λειτουργεί όλο το 24ώρο και είναι δωρεάν για το κοινό. Όπως πάντα, ο επιβάτης πληρώνει μόνο τον οδηγό του.  Τα τηλέφωνα στα οποία μπορεί να απευθυνθεί το κοινό είναι:

Αθήνα –  211 19 83 200

Θεσσαλονίκη 2311 180 400

Το τηλέφωνο του  Beat δεν αντικαθιστά την εφαρμογή, αλλά λειτουργεί συμπληρωματικά, κυρίως για να εξυπηρετήσει ομάδες ατόμων που το χρειάζονται πραγματικά αυτή τη δύσκολη περίοδο και να κάνει την καθημερινότητά τους λίγο πιο εύκολη.

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα