Connect with us

ΕΝΕΡΓΕΙΑ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στον ΔΕΔΔΗΕ προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός

Φίλιππος Παναγόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Σαφές στίγμα για την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει η Κυβέρνηση την προσεχή τετραετία έδωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Βουλή των Ελλήνων.

Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα και εμβληματικά έργα υποδομών που ήρθαν στο προσκήνιο ως νέες προτεραιότητες της νέας Κυβέρνησης, αναδείχθηκε και ο πρώτος οδικός χάρτης για τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν στον τομέα της Ενέργειας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η ΔΕΗ, ως ζήτημα που χρήζει άμεσης προσοχής. Ο Πρωθυπουργός, εξήγγειλε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της Επιχείρησης, χωρίς αύξηση των τιμολογίων αλλά με ιδιωτικοποίηση των δικτύων και αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, όπου αυτό καταστεί αναγκαίο.

Σε αυτό το σημείο, διευκρινίζεται ότι η πρόθεση ιδιωτικοποίησης των δικτύων, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, αφορά τον ΔΕΔΔΗΕ και τα δίκτυα διανομής χαμηλής και μέσης τάσης που βρίσκονται υπό τη διαχείρισή του, τα οποία και αριθμούν περί τα 238.000 χλμ. σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, που προς το παρόν είναι 100% θυγατρική της ΔΕΗ, αποτελεί σημαντικότατο περιουσιακό στοιχείο για την Επιχείρηση καθώς σε ετήσια βάση της αποφέρει εγγυημένο ρυθμιζόμενο έσοδο 350 εκατ. ευρώ καθιστώντας την είσοδο στρατηγικού επενδυτή άκρως ελκυστική, ειδικά αν συνυπολογιστούν τα μεγάλα project που βρίσκονται σε ωρίμανση όπως η καθολική μετάβαση της χώρας στην εποχή των «έξυπνων» μετρητών καθώς και έργα εκσυγχρονισμού των δικτύων διανομής.

Παράλληλα, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στη βελτίωση της εισπραξιμότητας των υπέρογκων ληξιπρόθεσμων οφειλών που αποτελούν ακόμη ένα βαρίδι για τη ΔΕΗ με  τιτλοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 1,5 δις. ευρώ έως το τέλος του καλοκαιριού καθώς και  στόχευση στους μεγαλοφειλέτες.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε πρόσφατα και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κος Κωστής Χατζηδάκης, από το σύνολο των 2,7 δισ. ευρώ, τα 800 εκατ. οφειλών προέρχονται από μόλις 60.000 πολίτες και επιχειρήσεις.

Αργότερα σήμερα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι δηλώσεις του κου Χατζηδάκη οι οποίες θα εξειδικεύσουν τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στα κρίσιμα ενεργειακά θέματα.

image_pdfimage_print

Ηλεκτρική ενέργεια

ΔΕΔΔΗΕ: Συνεχίζονται οι προσπάθειες επανηλεκτροδότησης σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Κέρκυρα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Καταιγιδα

O ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που έχουν προκληθεί από τη σφοδρή κακοκαιρία Ιανός, ανακοινώνει τα εξής:

Στην Κεφαλονιά, μετά την επανηλεκτροδότηση του Αργοστολίου από χθες, τα συνεργεία συνεχίζουν τις εργασίες επανηλεκτροδότησης των υπόλοιπων περιοχών με αρκετές δυσκολίες που σχετίζονται με την αδυναμία πρόσβασής τους στα σημεία των ζημιών, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να προηγηθούν και να ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες διάνοιξης των οδικών αρτηριών οι οποίες είναι σε εξέλιξη.

Στην Ιθάκη, η ενισχυμένη με ανθρώπινο δυναμικό και απαραίτητο εξοπλισμό ομάδα τεχνικού προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ, βρίσκεται από χθες σε ετοιμότητα για τη μετάβασή της στο νησί προκειμένου να ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών, γεγονός που θα καταστεί δυνατό εντός των επόμενων ωρών, όταν και αναμένεται η άρση του απαγορευτικού απόπλου από το λιμάνι της Κυλλήνης.

Αυτή την ώρα, εντατικές προσπάθειες για την αποκατάσταση εκτεταμένων ζημιών στο Δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας δίνουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και στην πόλη της Καρδίτσας, όπου και εδώ αντιμετωπίζουν σοβαρά ροβλήματα στην πρόσβαση στα σημεία των ζημιών λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Περιβάλλον-Περιβαλλοντικά έργα

Προχωρούν οι διαδικασίες δημοπράτησης για αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλίας

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Προχωρούν οι διαδικασίες δημοπράτησης αντιπλημμυρικών έργων στους Δήμους Τρικκαίων και Φαρκαδώνας . Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου έργου «Αποκατάσταση ζημιών που προκληθήκαν από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην Π.Ε. Τρικάλων στις 24-25/11/2019 και 9-11/12/2019 – Αντιπλημμυρική προστασία – Ολοκλήρωση καθαρισμού κοίτης στον Πηνειό ποταμό» που αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση οικισμών και εγκαταστάσεων στο τμήμα του Πηνειού ποταμού από την γέφυρα επί της Εθνικής οδού Τρικάλων-Καρδίτσας έως την γέφυρα στα όρια των νομών Τρικάλων και Λάρισας (γέφυρα Κουτσόχερου).

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες, αποδεικνύουμε στην πράξη, ότι η προστασία από πλημμυρικά φαινόμενα είναι σταθερή προτεραιότητα μας. Πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια και η ανθρώπινη ζωή» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας και προγραμματισμό αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο διευθετεί και καθαρίζει ρέματα που είχαν χρόνια να καθαριστούν, με έργα που αποδεικνύουν τη χρησιμότητά τους σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και προστατεύουν την ζωή και τις περιουσίες των ανθρώπων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ηλεκτρική ενέργεια

ΔΕΔΔΗΕ: Συνεχίζονται τα έργα αποκατάστασης ζημιών λόγω Ιανού

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

ΔΕΔΔΗΕ

O ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι συνεχίζεται η πυρετώδης προσπάθεια των συνεργείων του για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκύψει στο Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας από τη σφοδρή κακοκαιρία Ιανός σε όλες τις πληγείσες περιοχές.

Ειδικότερα, μέχρι αυτή την ώρα, έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στην πόλη της Ζακύνθου και στην περιαστική της περιοχή, καθώς επίσης το Βορειοδυτικό  και Νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού. Στην Κεφαλλονιά και στην Ιθάκη έχουν εντοπιστεί από τα συνεργεία πλήθος βλαβών, ωστόσο οι συνθήκες που έως τώρα επικρατούν καθυστερούν την αποκατάστασή τους.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης του φαινομένου Ιανός σε πλήρη ετοιμότητα με αυξημένο τεχνικό προσωπικό, εξοπλισμό, οχήματα κ.λπ. σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές – Δυτική Πελοπόννησος, Ιόνια Νησιά, Κεντρική Ελλάδα, Εύβοια  και Αττική –στις οποίες έχουν ήδη εκδηλωθεί ή αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Το συνολικό τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και των συνεργαζόμενων εργολαβικών συνεργείων που βρίσκεται από προχθές σε επιφυλακή είναι 830 άτομα ενώ το σύνολο των ειδικών οχημάτων για την εκτέλεση εργασιών 130. Στις περιοχές που επλήγησαν σφοδρότερα έχει ήδη προγραμματιστεί η περαιτέρω ενίσχυσή τους με τεχνικό προσωπικό σήμερα και αύριο.

Οι ενισχυμένες μονάδες της Εταιρίας είναι σε επιφυλακή σε όλες τις προαναφερθείσες περιοχές, προκειμένου μόλις καθίσταται δυνατή και ασφαλής η επέμβασή τους στο Δίκτυο, να αποκαθίστανται όσο το δυνατόν ταχύτερα οι βλάβες. Επί τόπου στις πληγείσες περιοχές έχει ήδη μεταβεί ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Α. Μάνος και τα αρμόδια στελέχη για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό όλων των απαραίτητων εργασιών.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα