Connect with us

Αστικές

Τι λένε τα σωματεία Τραμ και Μετρο για τις προσλήψεις στα ΜΜΜ

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ανακοίνωσή τους τα σωματεία ηλεκτροδηγών σε Τραμ και Αττικό Μετρό κάνουν λόγο για “bradefer” κυβέρνησης και αντιπολίτευσης όσον αφορά το θέμα των fast-track προσλήψεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέσω ΑΣΕΠ, προσθέτοντας πως η διαδικασία προσλήψεων είναι  ακόµα στα µισά της διαδροµής, ενώ η αντιπολίτευση µε την ∆ιοίκηση που είχε τοποθετήσει, αγνοούσε πλήρως τις προειδοποιήσεις και αντιδράσεις των συνδικάτων.

Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

“Εδώ και αρκετό καιρό, γινόμαστε αποδέκτες ενός “bradefer” κυβέρνησης και αντιπολίτευσης µε δυσμενή αποτελέσματα για εμάς τους εργαζομένους.

Η στάση της κυβέρνησης

Από την µια πλευρά, η κυβέρνηση και το αρµόδιο Υπουργείο, ασκούν πίεση στο ήδη εξουθενωµένο προσωπικό. Πιστεύουν, ότι η απόφαση για fast track διαδικασία προσλήψεων έχει ήδη ολοκληρωθεί, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ακόµα στα µισά της διαδροµής. ∆εν λαµβάνουν υπόψη, ότι αντιµετωπίζαµε σωρεία προβληµάτων ήδη πριν την Πανδηµία, τα οποία διογκώθηκαν ακόµα περισσότερο κατά την διάρκειά της.
Φαίνεται, πως παραβλέπουν το γεγονός, ότι είµαστε και εµείς οικογενειάρχες, ότι καλούµαστε να εργαζόµαστε συνεχώς χωρίς ρεπό και ότι είµαστε επιπλέον αναγκασµένοι να αφήνουµε µόνα τους τα παιδιά µας για ώρες, διότι η υπηρεσία αδυνατεί να µας χορηγήσει την άδεια ειδικού σκοπού για την φύλαξή τους.

Η στάση της ανιπολίτευσης

Και από την άλλη πλευρά, η αξιωµατική αντιπολίτευση, µέχρι πρόσφατα κυβέρνηση, µε την ∆ιοίκηση που είχε τοποθετήσει, αγνοούσε πλήρως τις προειδοποιήσεις και αντιδράσεις των συνδικάτων µας. Συρρίκνωσαν το προσωπικό ειδικοτήτων αιχµής στην προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν κοµµατικούς σκοπούς και παράτησαν στο έλεός του το τροχαίο υλικό. Αυτό είχε σαν αποτέλεσµα, να απαξιώνονται οι Σταθερές Συγκοινωνίες.

Καλούμε την Κυβέρνηση και το αρµόδιο Υπουργείο να αντιληφθεί ότι έχουµε υπερβεί κατά πολύ τα όρια του δυνατού και της αντοχής, βρίσκοντας «χθες» λύσεις ανακούφισης και από-συµπίεσης, καθώς και την αντιπολίτευση να σταµατήσει να κουνά το δάχτυλο, διότι δεν είναι άµοιρη ευθυνών, µιας και το τίµηµα που πληρώνουµε σήµερα είναι προϊόν και των δικών της επιλογών.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι εργαζόµενοι δεν θα φέρουµε καµία ευθύνη για την ταλαιπωρία που θα υποστεί ο επιβάτης της πρωτεύουσας, λαµβάνοντας αποφάσεις δύσκολες για όλους.

Τέλος, απευθυνόµενοι στους επιβάτες, θέλουµε να τονίσουµε ότι διαχρονικά οι Ηλεκτροδηγοί, στεκόµαστε στο ύψος των περιστάσεων προσφέροντας τα µέγιστα, προκειµένου να παρέχονται ασφαλείς και ποιοτικές µετακινήσεις. Υπηρετούµε το κοινωνικό έργο µε αίσθηµα ευθύνης και αγωνιζόµαστε καθηµερινά προκειµένου τα όποια προβλήµατα αντιµετωπίζουµε να µην µετακυλίονται.
Είµαστε όµως και εµείς άνθρωποι, µέρος της ίδιας κοινωνίας και µε αντοχές που δεν είναι απεριόριστες”.

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">
Advertisement AKSES

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα