Newsroom

Νέα όψη αποκτά η περιοχή του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου μέσα από ένα εκτεταμένο πλέγμα παρεμβάσεων που προγραμματίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Τη σύμβαση για την ανάθεση του έργου υπέγραψε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδη.

Η ολοκληρωμένη ανάπλαση της περιοχής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αποτελεί ένα έργο που με επίκεντρο μια από τις βασικές υποδομές υγείας της πόλης θα βελτιώσει την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών.

Η περιοχή όπου θα εξελιχθούν τα έργα ανάπλασης βρίσκεται στα όρια της Δ΄ και της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας και περιλαμβάνει την οδό Κωνσταντινουπόλεως μπροστά από το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» καθώς και τις οδούς Κλεάνθους, Μιαούλη, Σόλωνος, Σταματοπούλου, Αλ. Φλέμινγκ, Βαρόνου Χιρς και Κρίτωνος.

Κ. Ζέρβας: Έργα ουσίας σε ακόμη μια γειτονιά της Θεσσαλονίκης

Για μια σημαντική παρέμβαση και για έργα ουσίας σε ακόμη μια γειτονιά της πόλης μίλησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.
«Οι παρεμβάσεις ξεκινούν άμεσα, ώστε άλλη μια γειτονιά της πόλης να αποκτήσει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Η Θεσσαλονίκη βελτιώνεται, η Θεσσαλονίκη αλλάζει, η Θεσσαλονίκη γίνεται πιο ελκυστική», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της παρέμβασης, καθώς αυτή αφορά μια περιοχή πυκνοδομημένη, με πολλούς κατοίκους αλλά και με πολλούς επισκέπτες, στην οποία μάλιστα βρίσκεται και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Όπως σημείωσε ο κ. Ζέρβας, τα έργα θα προχωρήσουν χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους Θεσσαλονικείς, αφού έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας

«Η περιοχή του Ιπποκρατείου βρισκόταν ομολογουμένως σε μια πολύ κακή κατάσταση. Είμαστε ευτυχείς, γιατί προχωρούμε πλέον σε μια συνολική ανάπλαση, η οποία περιλαμβάνει πλακοστρώσεις, οδεύσεις, ράμπες προσβασιμότητας, έργα οδικής ασφάλειας, πολύ πράσινο και μια διαφορετική, αναβαθμισμένη εικόνα για την ευρύτερη περιοχή», ανέφερε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης.
Όπως πρόσθεσε, σε μια περιοχή όπου επί δεκαετίες ολόκληρες δεν είχαν γίνει έργα ο Δήμος Θεσσαλονίκης έρχεται να παρέμβει και να βελτιώσει τη ζωή κατοίκων και επισκεπτών.

Πηγή Δήμος Θεσσαλονίκης
Πηγή: Δήμος Θεσσαλονίκης

Ευρύ πλέγμα παρεμβάσεων

Η ανάπλαση της πυκνοδομημένης και κυκλοφοριακά επιβαρυμένης σήμερα περιοχής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου στοχεύει στη βελτίωση της λειτουργικότητας, της προσβασιμότητας, της αισθητικής του αστικού χώρου καθώς και της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος.

Ορισμένες από τις κυριότερες παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί αφορούν τα ακόλουθα:
– Τη μείωση των επιπέδων θορύβου και συγχρόνως την ενίσχυση του αστικού πρασίνου με τη δημιουργία εκτενών χώρων πρασίνου κατά μήκος της περίφραξης του νοσοκομείου, οι οποίοι θα λειτουργούν ως φράχτης ηχοπροστασίας.
– Τη βελτίωση του μικροκλίματος -πέραν της πρόβλεψης για εκτενείς ζώνες πρασίνου κατά μήκος της περίφραξης του νοσοκομείου- με την ενίσχυση και συμπλήρωση των υφιστάμενων δενδροστοιχιών και τη δημιουργία νέων αλλά και με την τοποθέτηση πρασίνου στους διαμορφωμένους κοινόχρηστους χώρους.
– Τη διευκόλυνση της πρόσβασης για όλους με τη δημιουργία ευδιάκριτων ζωνών κίνησης και στάσης πεζών και με τη λήψη μέτρων που επιτρέπουν την αυτόνομη, ανεξάρτητη και ασφαλή διέλευση των εμποδιζόμενων ατόμων.
– Την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής με την επιλογή ανάλογων υλικών επίστρωσης και στοιχείων αστικού εξοπλισμού.
– Την αναδιάταξη και οργάνωση των στάσεων της αστικής συγκοινωνίας και της πιάτσας ταξί, ώστε να προκύψουν ευδιάκριτες διαδρομές, με στόχο τη διευκόλυνση των επισκεπτών και των εργαζόμενων του νοσοκομείου αλλά και των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.
– Την αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας με τη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων και κατ’ επέκταση του θορύβου.
– Την απελευθέρωση-ανάκτηση χώρων που έχουν καταληφθεί από την παράνομη στάθμευση με τη διευθέτηση της στάθμευσης (αυτοκινήτων, δικύκλων) και την πρόβλεψη για θέσεις φορτοεκφόρτωσης και γενικές θέσεις στάθμευσης για άτομα με αναπηρίες, Ακόμη, προβλέπεται η διαμόρφωση σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας της οδού Σταματοπούλου.
– Την αναβάθμιση του φωτισμού με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED σε όλη την περιοχή επέμβασης.

Πηγή: Δήμος Θεσσαλονίκης

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV