Νίκος
Καραγιάννης

Επιχειρηματική αποστολή στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την αποθήκευση ενέργειας και την ενσωμάτωση στο δίκτυο της Ελλάδας, διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στις 24-27 Ιουνίου 2019, με τη συμμετοχή οκτώ γερμανικών εταιριών του κλάδου, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες Β2Β (business to business) συναντήσεις με ελληνικές εταιρίες και φορείς.

Όπως σε κάθε χώρα, που παράγει ενέργεια από ΑΠΕ, έτσι και στην Ελλάδα, τίθεται το ερώτημα πώς μπορεί να αξιοποιηθεί αποτελεσματικότερα η περίσσια παραγόμενη ενέργεια από τις εγκαταστάσεις των ΑΠΕ, αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

«Για τη λύση αυτού του προβλήματος προσφέρονται ποικίλες τεχνολογίες για την ενσωμάτωση της πλεονάζουσας ενέργειας στο δίκτυο. Καθώς η ζήτηση για τεχνολογίες ενσωμάτωσης αυξάνεται σταθερά σε όλο τον κόσμο λόγω και της παγκοσμίως καθοδηγούμενης ενεργειακής μετάβασης, υπάρχουν και στην Ελλάδα μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης για τεχνολογίες ενσωμάτωσης ΑΠΕ και τεχνολογίες αποθήκευσης, όπως μεταξύ άλλων, σε νησιά που δεν είναι επαρκώς συνδεδεμένα με το ηπειρωτικό δίκτυο.

Το έλλειμμα που παρουσιάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να αντιμετωπισθεί με την επέκταση και την περαιτέρω ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τη σχετική ενσωμάτωση στο δίκτυο μέσω της αποθήκευσης ενέργειας», τονίζεται.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί συνέχεια της ίδιας θεματικής επιχειρηματικής αποστολής, που έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2017 και είχε ως αποτέλεσμα να συναφθούν συνεργασίες, να ιδρυθούν γερμανικές θυγατρικές και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Οι Β2Β συναντήσεις, που θα γίνουν φέτος στο πλαίσιο της αποστολής, θα προσφέρουν μία ευκαιρία σε ελληνικές και γερμανικές επιχειρήσεις, να εξετάσουν την προοπτική συνεργασιών μέσα από έναν άμεσο διάλογο.

Επιχειρήσεις ή και φορείς του κλάδου, που ενδιαφέρονται για τις συναντήσεις αυτές, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο στη Θεσσαλονίκη στο τηλ. 2310 32 77 33/-34 ή να στείλουν Email: [email protected] μέχρι τις 5 Ιούνιου.

H πολυήμερη επίσκεψη των γερμανικών επιχειρήσεων και ειδικών, από τον τομέα της Ενέργειας, θα περιλαμβάνει και μία Ημερίδα, που θα λάβει χώρα στις 25 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Nikopolis στη Θεσσαλονίκη, όπου οι γερμανικές εταιρίες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, ενώ εξειδικευμένοι Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές θα παρουσιάσουν το θεσμικό πλαίσιο, τις δυνατότητες εφαρμογής και τις προοπτικές χρήσης των σχετικών τεχνολογιών στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιχειρηματική αποστολή, το πρόγραμμα της Ημερίδας, την online δήλωση συμμετοχής και τα προφίλ των γερμανικών εταιριών, διαθέσιμων για Β2Β συναντήσεις, βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου http://griechenland.ahk.de/gr στην ενότητα εκδηλώσεις. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για την Ημερίδα και τις Β2Β συναντήσεις.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV