Νίκος
Καραγιάννης

Ακόμα περισσότερες τεχνικές εταιρείες αρχίζουν να αναλαμβάνουν συμβάσεις για τις οικιστικές αναπτύξεις της Lamda Development οι οποίες επίσης πληθαίνουν στο project του Ελληνικού. Μετά τα συμβόλαια που έχουν αναλάβει μεγάλοι Όμιλοι της χώρας όπως η INTRAKAT μαζί με την γαλλική BOUYGUES για το Riviera Tower και μαζί με την ΜΕΤΚΑ τις αθλητικές εγκαταστάσεις, την ΑΒΑΞ που μαζί με την Rizzani έχει ξεκινήσει το Vouliagmenis Mall, την ΑΚΤΩΡ που έχει αναλάβει τις πρόδρομες εργασίες στο Retail Park, πλέον έχουμε και άλλες εταιρείες που ασχολούνται με έργα.

Πιο συγκεκριμένα έχουμε την ΕΘΝΟΚΑΤ η οποία έχει αναλάβει την πρώτη φάση σε δύο από τα τέσσερα οικόπεδα για τα Cove Residences ενώ η ΑΚΤΩΡ έχει αναλάβει τα άλλα δύο αλλά και την ΕΡΕΤΒΟ η οποία ανέλαβε τις πρόδρομες εργασίες για το Park Rise στην περιοχή του Little Athens. Στο τελευταίο έργο οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν τις επόμενες ημέρες.

Η μέθοδος που έχει επιλέξει η Lamda Development σε αυτές τις οικιστικές αναπτύξεις είναι η κατασκευή σε δύο φάσεις καθώς έτσι θεωρεί πως τα έργα θα γίνονται γρήγορα ορατά και για εμπορικούς λόγους. Η πρώτη φάση συνήθως περιλαμβάνει τις εκσκαφές, τις θεμελιώσεις, τις μονώσεις υπογείων και τις σκυροδετήσεις. Στη συνέχεια αναλαμβάνει ο ανάδοχος την Β` φάση όπου ολοκληρώνει την ανάπτυξη.

Οι διαγωνισμοί για την Β` φάση των έργων για τα Cove Residences είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθούν αν και μέχρι σήμερα, φαίνεται πως αυτός που αναλαμβάνει την πρώτη φάση, συνήθως προχωρά και στην τελική φάση των έργων. Ωστόσο αυτό μένει κάθε φορά να αποδειχθεί.

Οι αναπτύξεις στο Little Athens

Στην ανατολική περιοχή του Little Athens όπως είπαμε έχουν ξεκινήσει τα έργα πρώτης φάσης από την ΕΡΕΤΒΟ για το οικιστικό συγκρότημα Park Rise . Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com έχουν ξεκινήσει να καλούνται εταιρείες για τους επόμενους διαγωνισμούς στο Little Athens όπου έχουν ανακοινωθεί πέντε οικιστικά συγκροτήματα.

Δίπλα από το Park Rise θα ανεγερθεί και το Pavilion Terraces. Η συνέχεια περιλαμβάνει την εκκίνηση των έργων και για άλλα 3 συγκροτήματα στην δυτική πλευρά του Little Athens που είναι τα: Promenade Heights, Atrium Gardens και Trinity Gardens. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το Little Athens περιλαμβάνει πολλά ακόμα οικιστικά συγκροτήματα τα οποία έπεται να ενεργοποιηθούν.

Στο σύνολο τους οι αναπτύξεις στο Little Athens προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί το Δ` τρίμηνο του 2026 και περιλαμβάνουν 1.115 διαμερίσματα. Εδώ είναι πολύ πιθανόν να δούμε και άλλες εταιρείες μεσαίας τάξης να αναλαμβάνουν projects καθώς είναι κάτι που το είχε αναφέρει σε παλαιότερες δηλώσεις του και ο επικεφαλής της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

Έργα που έρχονται – έργα που προχωρούν

Στο επόμενο διάστημα θα έχουμε τον ανάδοχο για το Riviera Galleria αλλά και τον Πύργο Μικτής Χρήσης. Ανάδοχο έχει αποκτήσει και το έργο για την πρώτη φάση του Μητροπολιτικού Πάρκου και είναι η ΑΚΤΩΡ με τα έργα να ξεκινούν το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα αρχίζουν και ωριμάζουν τα έργα υποδομών που έχει αναλάβει η ΑΒΑΞ καθώς προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τόσο η υπογειοποίηση που είναι και το σημαντικότερο έργο, τα αντιπλημμυρικά με τα οποία η LD θέλει να αναδείξει εκ νέου τα ρέματα της περιοχής, η νέα παραλία του Αγίου Κοσμά, αλλά και η εσωτερική δημιουργία δικτύων κοινής ωφέλειας όπως ύδρευσης, αποχέτευσης, τηλεπικοινωνιών, ηλεκτρισμού αλλά και δρόμων, πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, κοινόχρηστων χώρων κ.α.

Τέλος προχωρά η ανέγερση στο Riviera Tower με τους πρώτους ορόφους να είναι πλέον ορατοί. Ο πύργος των 200 μέτρων που κατασκευάζεται από το δίδυμο INTRAKAT-BOUYGUES αποτελεί ένα από τα σημαντικά τοπόσημα στα έργα πρώτης φάσης και μέσα στο 2024 η ανύψωση του στο παραλιακό μέτωπο θα είναι όλο και περισσότερο εμφανής. Στην τελική του μορφή όταν θα έχει ολοκληρωθεί το 2026 θα έχει 50 ορόφους και περίπου 170 διαμερίσματα.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV