Νίκος
Καραγιάννης

Σε πλήρη εφαρμογή του πρόσφατου αντικαπνιστικού νόμου, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εφαρμόζει σχεδιο αποτροπής του καπνίσματος σε όλες τις υπηρεσίες του. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού ΥΠΟΜΕ, Κώστα Καραμανλή, απαγορεύεται καθολικά το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού, σε όλους τους χώρους που στεγάζονται υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σύμφωνα με την με αριθμ. Δ2β/ΓΠ/οικ.80727/15-11-19 Κ.Υ.Α.

Τα κτίρια που θα εφαρμοστεί η απόφαση είναι: το κεντρικό κτίριο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε στου Παπάγου, στην Χαριλάου Τρικούπη 182, στην Λεωφόρο Κηφισίας 37-39, στην Πειραιώς 166, στην Φαναριωτών 9, στην Ιπποκράτους 196-198, στην Λ.Αλεξάνδρας 19, στην Βατατζή 37, στην Μουστοξύδη 7, στην Πανόρμου 22, στην Πανόρμου 70, στην Φειδιπίδου και Σεβαστουπόλεως 1, στην Κόνιαρη 43, στην Αραφηνίδων Αλών 12 στη Ραφήνα, στην Δημοκρατίας 2 στις Τρεις Γέφυρες, στην Ναυαρίνου 28 στη Θεσσαλονίκη, στην Γιαννιτσών 31 στη Θεσσαλονίκη, στην Καλαβρύτων 52-56 στην Πάτρα, στην Λ.Δημοκρατίας 338 στην Αλεξανδρούπολη, στην Κασταλίας 28 στη Λάρισα, στην Δερβενακίων και Νικοπόλεως 36 στη Λαμία και στη Χειμάρας 3 στην Πρέβεζα.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μία τόσο συντονισμένη προσπάθεια στο να σταματήσει το κάπνισμα μέσα στους χώρους του υπουργείου. Είναι άλλωστε γνωστό ότι πρόκειται για υπουργείο από το οποίο έχουν περάσει πολλοί θεριακλήδες υπουργοί. Ενδιαφέρον βέβαια θα έχει η εφαρμογή και η επιτυχία αυτής της απόφασης ή όχι.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV